Реглаж фарове на Поло
- request
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Реглаж фарове на Поло
Някой да знае как се местят настрани фаровете на Поло, нагоре и надолу го разгадах и направих, но на ляво и надясно не мога.
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз да попитам друго нещо ... моите си светят екстра и знам как да ги настройвам ... ама интересното е че досега не бях виждал такова настройване .... левият свети надясно а десният свети наляво ... и то доста ... колата осветява супер ... фаровете светят на много далеч а крушките са си нормални! Само при мен ли е така или и при вас? Значи да уточня пак ... не говоря левият да е леко завил надясно за да не заслепяваш а просто левият свети супер надясно а десният супер наляво!
- request
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Koksan написа:Аз да попитам друго нещо ... моите си светят екстра и знам как да ги настройвам ... ама интересното е че досега не бях виждал такова настройване .... левият свети надясно а десният свети наляво ... и то доста ... колата осветява супер ... фаровете светят на много далеч а крушките са си нормални! Само при мен ли е така или и при вас? Значи да уточня пак ... не говоря левият да е леко завил надясно за да не заслепяваш а просто левият свети супер надясно а десният супер наляво!
Аз от светлината също съм доволен, но моите се точно малко раздалечени....двете елипси на светлината/особено на дълги/ са точно една до друга , не се пресичат изобщо.....
Добре кажи като знаеш как се регулират наляво и надясно ....
- request
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nasodotcom написа:отпред фаровете, като отвориш капака, вътре има по две врътки на фар(поне на ибизата е така, би трябвало да е сходно)...външната(откъм калника) е за вертикална корекция, вътрешната(откъм радиатора) е за хоризонтална корекция.
...проблема е че не знам как да стигна до вътрешната врътка, защото тя е доста по навътре от външната и не виждам изобщо с какво да бръкна дотам...
да колега точно така триабва да бъдат фаровете десниа леко на лиаво и левиа леко на диасно - двата фара се сабират почти в един лъч вув далечината и дулгите са много на далеко светиат на осевата линиа на платното леко в диасно и десниа фар си го прави6 малко по нагоре и надисано да хвашта леко бордиура и табелите а левиа е малко по ниско
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Koksan написа:Аз да попитам друго нещо ... моите си светят екстра и знам как да ги настройвам ... ама интересното е че досега не бях виждал такова настройване .... левият свети надясно а десният свети наляво ... и то доста ... колата осветява супер ... фаровете светят на много далеч а крушките са си нормални! Само при мен ли е така или и при вас? Значи да уточня пак ... не говоря левият да е леко завил надясно за да не заслепяваш а просто левият свети супер надясно а десният супер наляво!
Само при теб е така

- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
N1P0 написа:Koksan написа:Аз да попитам друго нещо ... моите си светят екстра и знам как да ги настройвам ... ама интересното е че досега не бях виждал такова настройване .... левият свети надясно а десният свети наляво ... и то доста ... колата осветява супер ... фаровете светят на много далеч а крушките са си нормални! Само при мен ли е така или и при вас? Значи да уточня пак ... не говоря левият да е леко завил надясно за да не заслепяваш а просто левият свети супер надясно а десният супер наляво!
Само при теб е така
Не трябва да ти се събират лъчовете а да са почти успоредни и да образуват лъч като този който съм нарисувал по-горе

Успех!
МИСЛА че БЕХ доста ИАСЕН---- да колега точно така триабва да бъдат фаровете десниа леко на лиаво и левиа леко на диасно - двата фара се сабират почти в един лъч вув далечината и дулгите са много на далеко светиат на осевата линиа на платното леко в диасно и десниа фар си го прави6 маааалко по нагоре и надисано да хвашта леко бордиура и табелите а левиа е малко по ниско

Re: Реглаж фарове на Поло
A - Lateral adjustment (наляво-надясно)
B - Height adjustment (Нагоре-надолу)
Има и още една настройка която ще пробвам утре с компютъра на колата, ако имаш VCDS и кабел:
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Polo_%286N%29_Headlight_Aim_Control
B - Height adjustment (Нагоре-надолу)
Има и още една настройка която ще пробвам утре с компютъра на колата, ако имаш VCDS и кабел:
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Polo_%286N%29_Headlight_Aim_Control
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”