Реглаж фарове на Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
request
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Реглаж фарове на Поло

Мнениеот request » Вто 03 апр 2007 22:09

Някой да знае как се местят настрани фаровете на Поло, нагоре и надолу го разгадах и направих, но на ляво и надясно не мога.

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Вто 03 апр 2007 23:16

отпред фаровете, като отвориш капака, вътре има по две врътки на фар(поне на ибизата е така, би трябвало да е сходно)...външната(откъм калника) е за вертикална корекция, вътрешната(откъм радиатора) е за хоризонтална корекция.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 04 апр 2007 12:07

Аз да попитам друго нещо ... моите си светят екстра и знам как да ги настройвам ... ама интересното е че досега не бях виждал такова настройване .... левият свети надясно а десният свети наляво ... и то доста ... колата осветява супер ... фаровете светят на много далеч а крушките са си нормални! Само при мен ли е така или и при вас? Значи да уточня пак ... не говоря левият да е леко завил надясно за да не заслепяваш а просто левият свети супер надясно а десният супер наляво!

Потребителски аватар
request
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот request » Сря 04 апр 2007 19:28

Koksan написа:Аз да попитам друго нещо ... моите си светят екстра и знам как да ги настройвам ... ама интересното е че досега не бях виждал такова настройване .... левият свети надясно а десният свети наляво ... и то доста ... колата осветява супер ... фаровете светят на много далеч а крушките са си нормални! Само при мен ли е така или и при вас? Значи да уточня пак ... не говоря левият да е леко завил надясно за да не заслепяваш а просто левият свети супер надясно а десният супер наляво!

Аз от светлината също съм доволен, но моите се точно малко раздалечени....двете елипси на светлината/особено на дълги/ са точно една до друга , не се пресичат изобщо.....
Добре кажи като знаеш как се регулират наляво и надясно ....

Потребителски аватар
request
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот request » Пет 06 апр 2007 12:03

nasodotcom написа:отпред фаровете, като отвориш капака, вътре има по две врътки на фар(поне на ибизата е така, би трябвало да е сходно)...външната(откъм калника) е за вертикална корекция, вътрешната(откъм радиатора) е за хоризонтална корекция.

...проблема е че не знам как да стигна до вътрешната врътка, защото тя е доста по навътре от външната и не виждам изобщо с какво да бръкна дотам...

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Съб 12 яну 2008 20:31

да колега точно така триабва да бъдат фаровете десниа леко на лиаво и левиа леко на диасно - двата фара се сабират почти в един лъч вув далечината и дулгите са много на далеко светиат на осевата линиа на платното леко в диасно и десниа фар си го прави6 малко по нагоре и надисано да хвашта леко бордиура и табелите а левиа е малко по ниско

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Нед 13 яну 2008 0:53

Фаровете трябва да образуват подобен лъч като на рисунката :wink:

Изображение

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Нед 13 яну 2008 11:48

Koksan написа:Аз да попитам друго нещо ... моите си светят екстра и знам как да ги настройвам ... ама интересното е че досега не бях виждал такова настройване .... левият свети надясно а десният свети наляво ... и то доста ... колата осветява супер ... фаровете светят на много далеч а крушките са си нормални! Само при мен ли е така или и при вас? Значи да уточня пак ... не говоря левият да е леко завил надясно за да не заслепяваш а просто левият свети супер надясно а десният супер наляво!

Само при теб е така :P

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Нед 13 яну 2008 18:04

N1P0 написа:

Само при теб е така :P

Не трябва да ти се събират лъчовете а да са почти успоредни и да образуват лъч като този който съм нарисувал по-горе :wink: Ако искаш да си ги регулираш иди в някой сервиз да ти ги регулират с апарат или си ги регулирай сам...пред някоя стена колата трябва да ти е на 5 метра, правиш чертеж като този,като долната граница са ти къси а горната дълги,линията за късите светлини се определя като измериш височината от земята до центъра на фара ти!
Успех!
Изображение

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 05 фев 2008 0:48

МИСЛА че БЕХ доста ИАСЕН---- да колега точно така триабва да бъдат фаровете десниа леко на лиаво и левиа леко на диасно - двата фара се сабират почти в един лъч вув далечината и дулгите са много на далеко светиат на осевата линиа на платното леко в диасно и десниа фар си го прави6 маааалко по нагоре и надисано да хвашта леко бордиура и табелите а левиа е малко по ниско :lol: :lol:

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Re: Реглаж фарове на Поло

Мнениеот Snuupy » Нед 22 фев 2015 20:05

A - Lateral adjustment (наляво-надясно)
B - Height adjustment (Нагоре-надолу)

Има и още една настройка която ще пробвам утре с компютъра на колата, ако имаш VCDS и кабел:
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Polo_%286N%29_Headlight_Aim_Control
Прикачени файлове
Polo6N1headlightadjust_zps4c597b7a.jpg

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”