hooligan_sk написа:Не желая да комуникирам с такива хора.

И с мен ли не искаш?!
Факт е, че това окачване (с 'н' брой носачи), се оказва доста кисело за европейците заради цената му. Поне до появата на по-евтините и по много мнения - относително качествени, алтернативи от афтър маркет носачи. Това е и единствената причина да се свали от VW, но на Ауди и особено във най-високия клас си остава
Причина - уникалната комбинация от сигурно и комфортно возене.
Доста години го търкалях това окачване на моя пасат, карал съм и А8 с такова (различни генерации), карал съм и Б6 и разни спортни окачвания по разни бегачки и т.н.
Комби, което да е близо 2 тона (моето беше толкова почти) и да се държи така в завои, да минава така по неравности ... Няма с какво да го сравня (освен може би някои въздушни окачвания, но там е друга бира).
Да, прав си, че може да има по-комфортни и съм карал примерно американски Форд Таурус от 80те години, Кадилак от 90те, които возят уникално комфортно, но влезнеш ли в завой по-остро, се молиш на бога на завоите да излезеш.
Та нека кажем, че уникалността на това окачване е в комбинацията от няколко неща, а не само комфорт ;)
IRRITATING написа:При Пасата е типтроник и си е прилично здрава кутия.
Сравнено с Мултитроник на Аудито - да!
Иначе - не бих казал.
Стандартно първите проблеми започват около 150-200к км. Лек теч от скоростите, заради торк конверктора. Често прикриван с добавки и как ли не. Изгорели дискове и подобните проблеми са от некадърни шофьори основно, които обичат да буксуват и сменят D и R режими, като идиоти. Но торка си заминава почти независимо от всичко. Лично аз имам една хипотеза, че ако след смяната му с нов, се сменя масло редовно (примерно на 50к. км), може да изкара малко повечко, защото основна причина да сдават багажа са стружки и разни такива глупости, които биха се изкарвали при смяна на масло и филтър. Но това са лични някакви хопотези.
Та на въпроса дали е надеждна и добра кутията - средна работа.
Има далеч по-здрави (няма да цитирам марки, за да не става мазало темата).
Мудна ми е (субективно мнение и сравнено с по-модерни кутии, което може би не е съвсем коректно).
Тук трябва да отбележим и друго (за да сме коректни):
Алтернативата с ръчни скорости далеч не е по-евтина - особено при дизелаци, на подобни километри се налага ремонт на съединител + демпферен маховик, което пак е тези пари. Там естествено могат да се достигнат и повече километри, ако е карана спокойна колата, но знаем лафа за жената и колата 2ра ръка. А мнения от сорта - 'няма грижи с демпфера, моя е на 300к км', често са базирани на факта, че изказващия това мнение, не си дава сметка, че дизелака му вече тресе с 8 по рихтер.