За Пасат Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

За Пасат Б5.5

Мнениеот ChronoS » Пон 16 апр 2007 20:44

искам да попитам за двигател 1.9ТДИ (131)PS какви километри са нормални.В смисъл двигателя да не е продухан вече.Защото казват че дизелака се продухва по-барзо

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 16 апр 2007 20:47

Кое да му е нормалното ? Колата и двигателят не се плашат от каране, а от кофти поддържане и издевателства. Може и преди 100 000 км да не става за нищо, а може и след 300 000 км да е като нов. А за по-бързото сдухване са те поизлъгали - дизлеът има много по-голям ресурс от бензиновия (разбира се, при правилна експлоатация).

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 16 апр 2007 21:26

gr_kanev написа:Кое да му е нормалното ? Колата и двигателят не се плашат от каране....

Ама интериора се плаши ....

gomor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gomor » Вто 17 апр 2007 8:27

Здравейте.Преди малко се регистрирах тук,а и преди десетина дни се сдобих с Пасат 3BG комби.Въпросът ми е следния-влизам в колата,затварям вратата,давам контакт и се появява съобщение в червен цвят ,придружено с писукане-service jetzt.След запалване на колата ,съобщението изчезва.Да кажа,че все още не съм сменял масла ,филтри и ремъци,щото все още чакам да ги доставят.Пасата е 2002г.,130 коня,помпа-дюза,автоматик-типтроник.За какво може да се отнася това съобщение?Колата е и с фабричен ксенон,обаче единия свети нормално,другия/от страната на шофьора/светва в синьо и след няколко секунди избелява/заминал ли си е или?/.Благодаря Ви за отговорите предварително.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 17 апр 2007 8:39

gomor, първо - :welcome_to_group
второ - поздравления за колата. Съобщението, което виждаш когато даваш на контакт, е да ти каже, че е време за смяна на масло, филтри и т.н. консумативи. Само че ако ги сменяш ти (или някой, който не е толкова навътре), трябва да се "занули" - има много писано из форума, потърси. За ксенона не съм запознат, ама май е нещо в блока за запалването му според мен.

gomor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gomor » Вто 17 апр 2007 8:48

gr_kanev,благодаря ти за бързия отговор.Предполагах че съобщението е за това,но не бях сигурен.Нов съм тук и ще ме извините,ако темата е разисквана и се повтаря,но все още не мога да се ориентирам.Благодаря за пожеланието,дано да нямам проблеми след смяната на консумативите.Лек ден желая!

gomor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gomor » Вто 17 апр 2007 21:49

Такаа,маслои филтри са сменени.Съобщенийцето пак си се появи,но попрочетох из форума за зануляването...Не знам дали съм се справил добре,но съобщението вече не се появява.Сега следва въпроса-някога ще се появи ли пак,да речем да ме предупреди за следващата смяна на масло?ИЛи повече след зануляването няма да се появява?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 17 апр 2007 23:13

gomor, това съобщение се настройва на колко км да се появява (ако не е бутано нещо, мисля че е на 15 000 км). Ти сега си го занулил - ама след 15 000 км пак ще дойде (ако не пипаш нищо по зануляването) - живот и здраве след 15 000 км ще имаш възможност пак да го видиш. Ако искаш да ти се появява след 10 000 км примерно - търсиш някой разбиращ с VAG-COM да го оправи.

Потребителски аватар
bonano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonano » Вто 22 май 2007 10:03

gomor написа:Колата е и с фабричен ксенон,обаче единия свети нормално,другия/от страната на шофьора/светва в синьо и след няколко секунди избелява/заминал ли си е или?/.Благодаря Ви за отговорите предварително.
Ефекта на ксенона е удивителен особено като се си страдаме фабрично от лоши фарове но има едно нещо което спира доста хора живота на една крушка е около 300 часа и както караме със светнати фарове то минимум два комплекта годишно.
Цени...ами от 300$ долара до 1200-1300лева....в зависимост от къде го замаш и най-вече какво ти предлагат....Ксенона е много прецизна технология и разликите между ефтин и скъп и очевидна и също така ефтиното излиза скъпо, защото крушките горят често при ефтините системи...нормално една ксенонова крушка издържа много дълго време....все пак струва около 400лева

Върни се в “Passat”