Насочил съм се към покупка на пасат б5 или б5.5 дизел автоматик 1.9тди 131коня помпа-дюза мотор.
Та питането ми е към 2016 как са тези коли дизел+автомат добри ли са?На мотор знам че са добри,патят ли с кутията?Каква кутия трябва да е и код на мотора ако може?
Знам че има и други теми относно този автомобил прочел съм ги интересува ме към момента как са след като вече са на по 10+ години.
Пасат б5/5.5 дизел+автоматик
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Re: Пасат б5/5.5 дизел+автоматик
Здравей колега, наскоро си купих Б5.5 1.9 131кс - автомат. Всичко си е до самата кола - трябва да я прегледаш добре преди да я купиш, всичко зависи от това как е карана и поддържана. При автомата трябва да следиш дали сменя предавките гладко- най-вече дали се изреждат всички - защото гледах един Пасат, който в града си редеше 1ва 2ра 3та и като излязохме извън града от 3та минаваше на 5та.... Като превключваш D и R не трябва да има претрисания. Това е за кутията като цяло, хубаво е и да си смениш маслото непосредствено след покупкта.
За двигателя - опасни са дюзите и турбото - гледаш как пали студена, дали пуши повече отколкото трябва, дали турбото издава странни звуци и най-вече - мини диагностика. Като цяло е хубав мотор, върви доста приятно в комбинация с автомат, но не очаквай нисък разход. В общи линии това е.
За двигателя - опасни са дюзите и турбото - гледаш как пали студена, дали пуши повече отколкото трябва, дали турбото издава странни звуци и най-вече - мини диагностика. Като цяло е хубав мотор, върви доста приятно в комбинация с автомат, но не очаквай нисък разход. В общи линии това е.