Колата тези дни ще я карам за смяна на ремъци, филтри и т.н., така се случи че не можах да свърша тая работа веднага, но доколкото разбирам май е било добре, че така се получи и се сблъсках с някои проблеми. Та накратко :
- свети ми предупреждението за водата на чистачките, въпреки че е пълно казанчето. Струва ми се че в началото не светеше (при пробното каране), а в последствие светна.
- днеска се случи следното - запалих колата и веднага почна да мига лампата за прегряване на водата и да пищи. Стреснах се угасих и пак запалих - същата работа. Викам си да го пробвам 1км как е, така или иначе двигателя е съвсем студен. покарах малко (лапата си мигаше, термометъра беше на 0) и пак погледнах - двигателя си беше съвсем студен на пипане. След 3-тия опит не се появи предупреждението и аз подкарах колата. По време на карането (около 20км - бавно) ми направи впечатление че темометъра или показва 0 или отиде до към 60 град и после пак 0. След 2-3 часа пауза пак нямаше предупреждения, но термометъра пак показваше странно - напред назад, после по едно време отиде на 90 и там остана. Имам чувството че температурата се регулира правилно, но лампата и термометъра се побъркват нещо. Антифриз има достатъчно.
Въпроса е дали може да има връзка между лампата на водата на чистачките, лампата за водата в радиатора, термометъра - т.е. дали компютъра се ебава или проблема е в датчици. Иначе колата си върви нормално, не се чуват странни шумове.
Втория въпрос ми е - как мога да сваля кората на задна дясна врата - тонколоната не работи, а и имам подозрение че колата е ударена там и после е правена. Има ли тънкост или само с дърпане става?
Третия въпрос - трябва ли с ремъка и ролката да сменя и водна помпа при положение че не се чува шум?
Четвърти въпрос - как да изкарам филтъра на климатика - махнах капака дето го покрива, но пласмасата дето е по дължината на стъклото пречи да го изкарам, как се маха пласмасата или става да го издърпам някакси. В описанието гледах че не се маха самата пласмаса, но аз не успях заради риска че ще скъсам филтъра.
Благодаря на отзовалите се!