Ще се опитам да ви дам няколко насоки как да стигнете до езерото....
След гр. Монтана, следвате табелите за гр. Видин. И като стигнете с. Ружинци....... на къстовището, след бензиностанцията на Петрол свивате на ляво посока гр. Белоградчик.
Едно малко пояснение......след с. Фалковец, има широко място и едно голямо дърво..... Там има силно течаща чешма. Можете да напълните вода.
Като стигнете гр. Белоградчик, следвате табелите за пещера "Магурата".
Пътя ще ти отведе до едно у- образно кръстовище където трябва да завиете на дясно.

Има табела за пещерата....( ние също ще гледаме да поставим наша табела)
Пътя ще ви води към с. Рабиша...... Но има още едно място на което ще правите завой....
В с. Кладоруб трябва да завиете на ляво.....(там също ще се опитаме да поставим табели)

След това пътувате към с. Рабиша и следвате табелите за пещерата. От селото до езерото е някъде около 2-3 километра, така че , ако искате може да спрете на едно площадче на което има фирмен магазин на "Винарна Магурата"..... имате ми телефона и аз ще дойда да ви взема. След площадчето също има чешма от която можете да си напълните вода.
Другия вариант е да продължите и да стигнете до това място:

където ще поемете по чакълест път който ще ви изведе до поляната.
Ето ви координатите от моя ГПС.....
можете да ги ползвате тях или да дадете дестинация с. Рабиша......
Дано да съм бил полезен с обясненията......Аз ще съм още в Петък по обяд там и ще ви чакам...
Имаме разрешение да бъдем на езерото, но с уговорката че няма да ловим риба...... тъй като сега е забранено.