Рейка Golf2 луфт разглобка!!?
Рейка Golf2 луфт разглобка!!?
Та карам 2- ка 92-ра и рейката има луфт та се пушек вдига, а зет ми има джета 87-ма и няма ядове...та какво правя, момчета, натягам рег.болт отдолу но луфта остава а волана затяга в краищата и не се връща(има съвсем малък луфт в дясната корм щанга, но засега го оставям така) четох че руснаците дават акъл да се отвори капака на рег.болт и нещо си наречено шестерн да се обърне на 180 гр., да се напълни с грес и масло(рейката е механична) и се рециклирала за много дълго време, аз стигнах до една метална тапа която няма сваляне,скъсах се да търся схема – разглобка на тая ПРОКЛЕТА рейка – няма......тия приказки че ако луфта не се обере механизма е за ремонт са ясни...в един manual няма схема на това говедо......та момчета ....помагайте!.....а имало една пластмасарка(втулка мисля че беше 2 лв.),знае ли някой къде стои....
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Рейка Golf2 луфт разглобка!!?
valeo написа:........в един manual няма схема на това говедо......та момчета ....помагайте!.....а имало една пластмасарка(втулка мисля че беше 2 лв.),знае ли някой къде стои....
Здравей! Виж това,дано ти свърши рябота

Благодаря ти, този мануал го изтеглих отнякъде, обаче ми трябва разглобка на рейката отвътре като схемите на двигателя, мисълта ми беше че волана затяга в краищата като обера луфта по средата, ако го охлабя не затяга....руснаците пишеха че рейката се износва най-много по средата което съответства на праволинейно движение...особено чука на едни макадани пред нашия блок...разкопки които се минават само на първа ...иначе трошиш нещо тва е....
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
valeo написа:Благодаря ти, този мануал го изтеглих отнякъде, обаче ми трябва разглобка на рейката отвътре като схемите на двигателя, мисълта ми беше че волана затяга в краищата като обера луфта по средата, ако го охлабя не затяга....руснаците пишеха че рейката се износва най-много по средата което съответства на праволинейно движение...особено чука на едни макадани пред нашия блок...разкопки които се минават само на първа ...иначе трошиш нещо тва е....
При мен положението е също както го описваш. Това дето го казват руснаците е за малък луфт. Отворих и смазах, ефекта никакъв и си купих нова. Ако искаш дай емаил да ти пратя схема.
пич имах абсолютно същия проблем .вапросната фтулка е един пласмасов пръстен който се износва .не се занимавай с глупости даже да го смениш ,а това ниама да стане ,износен ти е кормилният прът който се движивав нея .ОТИВАШ С РЕЙКАТА И НАКРАЙНИЦИТЕ ДО ОКРАЖНА БОЛНИЦА ИМА ЕДИН ЕВРЕИН ,ТОВА Е ЦЯЛ ЦЕХ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА РЕЙКИ помолиим се ште я направиат за 2 дни ,а може ида си вземеш готова струва около 90 лв. Аз карам вече 2 години с такава като нова е.
Мерси пичове, valionty@abvent.bg, добре де къде по точно е този ЕВРЕИН...абе не е много луфта ще карам засега така ама да не стане простотия да изпусне рейката че ще стане сакатлък, предполагам че фабрично е обезопасена, колкото да е разбита.....
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
valeo написа:Мерси пичове, valionty@abvent.bg, добре де къде по точно е този ЕВРЕИН...абе не е много луфта ще карам засега така ама да не стане простотия да изпусне рейката че ще стане сакатлък, предполагам че фабрично е обезопасена, колкото да е разбита.....
Влизаш от локалното към Окр. Б-ца. На около 100 м от дясно има автомивка Жизет. В средата е входа за приемната. Рециклирана механична рейка за Г2 заедно с накрайниците е 90лв. Трябва обаче да си носиш старата.
Аз си купих нова, само рейка, за 95 лв. от Хладилника. Сложих си я сам и ходих на реглаж на предница. На старата втулката е ОК, но е износено зъбното колело и разбит лагера.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
реика
Колега ,това звучи много интересно,би ли обяснил малко по подробно,че и моита реика е за сменяне а за нова ми искат 190лв.
- plamen72nkg
- Автомобил:
- Двигател:
.Сваляш рейката задължително.Това става като махнеш двата странични накраиника.След това махаш двата маншона и от там сваляш двата дълги накраиника.Развиваш четирите болта на които се държи реиката, откачаш реиката от шлиците на волана и се маха от колата.На снимката където съм сложил стрелка със 1 ти показвам къде стои втулката.На снимката където съм сложил стрелка със 2 ти показвам къде стои малкия лагер.Като разглобиш реиката ще го видиш,тои се намира на червяка.Виж там където ти се натяга реиката да не е износен гребена.Измий реиката и я гресираи .След това като сложиш реиката на колата имаи в предвид че,вътрешния ляв накраиник се слага на определено разтояние от реиката,на снимката е показано.ТОВА Е ЗА МЕХАНИЧНА РЕИКА ДАНО ДА ТИ ПОМОГНЕ.

- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
неможеш
я да питам поне темата е за рейки.Значи взех си моята (хидравлична) след сервизиране.Преди се въртеше на 1 място с 1 пръст пълен оборот.Сега след рециклирането си еба мамата.Тегав,особенно на ляв завой се върти трудничко(дори и в движние,не съм минал и реглажа).Има ли някъв шанс да се поотпусне или деа знам какво му се казва.Ама да стане по-лесно за върте

я да питам поне темата е за рейки.Значи взех си моята (хидравлична) след сервизиране.Преди се въртеше на 1 място с 1 пръст пълен оборот.Сега след рециклирането си еба мамата.Тегав,особенно на ляв завой се върти трудничко(дори и в движние,не съм минал и реглажа).Има ли някъв шанс да се поотпусне или деа знам какво му се казва.Ама да стане по-лесно за върте

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”