Рейка Golf2 луфт разглобка!!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valeo
Автомобил:
Двигател:

Рейка Golf2 луфт разглобка!!?

Мнениеот valeo » Сря 06 апр 2005 21:18

Та карам 2- ка 92-ра и рейката има луфт та се пушек вдига, а зет ми има джета 87-ма и няма ядове...та какво правя, момчета, натягам рег.болт отдолу но луфта остава а волана затяга в краищата и не се връща(има съвсем малък луфт в дясната корм щанга, но засега го оставям така) четох че руснаците дават акъл да се отвори капака на рег.болт и нещо си наречено шестерн да се обърне на 180 гр., да се напълни с грес и масло(рейката е механична) и се рециклирала за много дълго време, аз стигнах до една метална тапа която няма сваляне,скъсах се да търся схема – разглобка на тая ПРОКЛЕТА рейка – няма......тия приказки че ако луфта не се обере механизма е за ремонт са ясни...в един manual няма схема на това говедо......та момчета ....помагайте!.....а имало една пластмасарка(втулка мисля че беше 2 лв.),знае ли някой къде стои....

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Рейка Golf2 луфт разглобка!!?

Мнениеот tyo » Чет 07 апр 2005 1:28

valeo написа:........в един manual няма схема на това говедо......та момчета ....помагайте!.....а имало една пластмасарка(втулка мисля че беше 2 лв.),знае ли някой къде стои....

Здравей! Виж това,дано ти свърши рябота :P
Изображение

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 07 апр 2005 13:39

Доколкото знам, затягането на волана в крайно положение вече е сериозен сигнал, че рейката е за смяна. Рециклирането би могло да свърши работа, но само до време и то зависи от обема на рециклиране.

Потребителски аватар
valeo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeo » Чет 07 апр 2005 23:17

Благодаря ти, този мануал го изтеглих отнякъде, обаче ми трябва разглобка на рейката отвътре като схемите на двигателя, мисълта ми беше че волана затяга в краищата като обера луфта по средата, ако го охлабя не затяга....руснаците пишеха че рейката се износва най-много по средата което съответства на праволинейно движение...особено чука на едни макадани пред нашия блок...разкопки които се минават само на първа ...иначе трошиш нещо тва е....

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пет 08 апр 2005 10:43

valeo написа:Благодаря ти, този мануал го изтеглих отнякъде, обаче ми трябва разглобка на рейката отвътре като схемите на двигателя, мисълта ми беше че волана затяга в краищата като обера луфта по средата, ако го охлабя не затяга....руснаците пишеха че рейката се износва най-много по средата което съответства на праволинейно движение...особено чука на едни макадани пред нашия блок...разкопки които се минават само на първа ...иначе трошиш нещо тва е....

При мен положението е също както го описваш. Това дето го казват руснаците е за малък луфт. Отворих и смазах, ефекта никакъв и си купих нова. Ако искаш дай емаил да ти пратя схема.

joro_w
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_w » Пет 08 апр 2005 11:09

пич имах абсолютно същия проблем .вапросната фтулка е един пласмасов пръстен който се износва .не се занимавай с глупости даже да го смениш ,а това ниама да стане ,износен ти е кормилният прът който се движивав нея .ОТИВАШ С РЕЙКАТА И НАКРАЙНИЦИТЕ ДО ОКРАЖНА БОЛНИЦА ИМА ЕДИН ЕВРЕИН ,ТОВА Е ЦЯЛ ЦЕХ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА РЕЙКИ помолиим се ште я направиат за 2 дни ,а може ида си вземеш готова струва около 90 лв. Аз карам вече 2 години с такава като нова е.

Потребителски аватар
valeo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeo » Пет 08 апр 2005 21:56

Мерси пичове, valionty@abvent.bg, добре де къде по точно е този ЕВРЕИН...абе не е много луфта ще карам засега така ама да не стане простотия да изпусне рейката че ще стане сакатлък, предполагам че фабрично е обезопасена, колкото да е разбита.....

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Вто 12 апр 2005 15:21

valeo написа:Мерси пичове, valionty@abvent.bg, добре де къде по точно е този ЕВРЕИН...абе не е много луфта ще карам засега така ама да не стане простотия да изпусне рейката че ще стане сакатлък, предполагам че фабрично е обезопасена, колкото да е разбита.....

Влизаш от локалното към Окр. Б-ца. На около 100 м от дясно има автомивка Жизет. В средата е входа за приемната. Рециклирана механична рейка за Г2 заедно с накрайниците е 90лв. Трябва обаче да си носиш старата.

Аз си купих нова, само рейка, за 95 лв. от Хладилника. Сложих си я сам и ходих на реглаж на предница. На старата втулката е ОК, но е износено зъбното колело и разбит лагера.

Потребителски аватар
plamen72nkg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen72nkg » Вто 19 апр 2005 21:10

смени си втулката от дясно на реиката,струва 4лв.сменява се лесно.в реиката има и два лагера,смени си малкия лагер за още 4лв и ще спре да ти тропа саме за 8лв.аз моята е направих така ивече 3год.нямам проблеми

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

реика

Мнениеот Жоро Делчев » Вто 19 апр 2005 21:37

Колега ,това звучи много интересно,би ли обяснил малко по подробно,че и моита реика е за сменяне а за нова ми искат 190лв.

Потребителски аватар
plamen72nkg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen72nkg » Нед 24 апр 2005 22:48

.Сваляш рейката задължително.Това става като махнеш двата странични накраиника.След това махаш двата маншона и от там сваляш двата дълги накраиника.Развиваш четирите болта на които се държи реиката, откачаш реиката от шлиците на волана и се маха от колата.На снимката където съм сложил стрелка със 1 ти показвам къде стои втулката.На снимката където съм сложил стрелка със 2 ти показвам къде стои малкия лагер.Като разглобиш реиката ще го видиш,тои се намира на червяка.Виж там където ти се натяга реиката да не е износен гребена.Измий реиката и я гресираи .След това като сложиш реиката на колата имаи в предвид че,вътрешния ляв накраиник се слага на определено разтояние от реиката,на снимката е показано.ТОВА Е ЗА МЕХАНИЧНА РЕИКА ДАНО ДА ТИ ПОМОГНЕ.Изображение

Потребителски аватар
zwjar_na_putq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zwjar_na_putq » Пон 18 авг 2008 16:47

Колеги,
не се виждат снимките.
Дайте някакъв линк или снимка на разглобена рейка.
Интересува ме какво включва ремонтът на механична рейка - втулки и какво още има?

Потребителски аватар
billy_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот billy_bg » Съб 27 сеп 2008 18:34

еее и мен ме интересува.пламене72нкг не се виждат снимките

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 03 окт 2008 21:47

valeo написа:, натягам рег.болт отдолу но луфта остава
какъв е този болт?снимка нещо?
имам въпрос...мога ли да сваля рейката БЕЗ канал?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 03 окт 2008 21:58

неможеш :P

я да питам поне темата е за рейки.Значи взех си моята (хидравлична) след сервизиране.Преди се въртеше на 1 място с 1 пръст пълен оборот.Сега след рециклирането си еба мамата.Тегав,особенно на ляв завой се върти трудничко(дори и в движние,не съм минал и реглажа).Има ли някъв шанс да се поотпусне или деа знам какво му се казва.Ама да стане по-лесно за върте :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”