12 волтов изход в багажника - как? Решено - снимки.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
12 волтов изход в багажника - как? Решено - снимки.
Та въпроса ми е може ли някъде из отзад да взема това напрежение, че не ми се отварят всичките кори? Купих си хладилна чанта на ток и понеже нямам такъв изход в багажника искам да си измайсторя! На хладилната чанта пише 12V/ 0.25A. Давайте идеи!
Последна промяна от trunner на Нед 10 юни 2007 7:49, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Според тази тема, в багажника си би трябвало да имаш 2 12 волтови розетки.
Прочети хубаво дадените връзки за документация, за да ги откриеш, пък ако случайно нямаш напрежение в тях, можеш да си погледнеш и предпазителите.
P.S. Аз в моя нито съм ги търсил, нито са ми трябвали досега...
Прочети хубаво дадените връзки за документация, за да ги откриеш, пък ако случайно нямаш напрежение в тях, можеш да си погледнеш и предпазителите.

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Май не всичкиимат такиварозетки (щатно монтирани)
Може би трябва дасипоръчаш такаварозатка пономер- на ЕТКА, от Авто плюс, даси пробиеш отвор и да я монтираш.
А 12В има на някои лампи (и на задната врата, а 0.25А - не е толкова много.
Макар че ако колата е с комфорт модул след 20 минути, той изключва осветлението (ако сизабравил вратата отворена зада предпази акумулатопра от разреждане!
Най добре ще е да си прекараш захранване от някой предпазител (примерно от този за запалката)
А 12В има на някои лампи (и на задната врата, а 0.25А - не е толкова много.
Макар че ако колата е с комфорт модул след 20 минути, той изключва осветлението (ако сизабравил вратата отворена зада предпази акумулатопра от разреждане!
Най добре ще е да си прекараш захранване от някой предпазител (примерно от този за запалката)
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:Според тази тема, в багажника си би трябвало да имаш 2 12 волтови розетки.
Прочети хубаво дадените връзки за документация, за да ги откриеш, пък ако случайно нямаш напрежение в тях, можеш да си погледнеш и предпазителите.![]()
Би трябвало да имам ама нямам - защо иначе ще пускам нова тема? А розетка ще си намеря - не е проблем. Проблема ми е захранването, защото както казах не ми се разкачват всичките пластмаси от запалката до багажника заради един кабел! Мисля си нещо за габаритите. И без това на дълъг път карам на къси светлини, смятам, че няма да е толкова голям товар една хладилна чанта? Пише и нещо друго на чантата - 48W?!?
trunner написа:ChimeyJimmey написа:Според тази тема, в багажника си би трябвало да имаш 2 12 волтови розетки.
Прочети хубаво дадените връзки за документация, за да ги откриеш, пък ако случайно нямаш напрежение в тях, можеш да си погледнеш и предпазителите.![]()
Би трябвало да имам ама нямам - защо иначе ще пускам нова тема? А розетка ще си намеря - не е проблем. Проблема ми е захранването, защото както казах не ми се разкачват всичките пластмаси от запалката до багажника заради един кабел! Мисля си нещо за габаритите. И без това на дълъг път карам на къси светлини, смятам, че няма да е толкова голям товар една хладилна чанта? Пише и нещо друго на чантата - 48W?!?
Поздравления за чантата, много смислен ход, при мен тя пълна с бира пътува на предната седалка с кучето, но така е, 'секи гледа да е по-близо до нещата които го правят щастлив.
А сега по темата, според мен 50 вата ('начи е 24-5 литра - перфектен обем, извинявай, но не се сдържам, представям си маринован врат, бири, свободно време и този прекрасен ефект на Пелтие, Бог да го поживи човека) са достатъчни, за да започне да ти 'грее' някъде инсталацията (около 4 ампера са, не е много, ноооо имаш и други консуматори). Мисля, че ще е по-добре, ако захраниш чантата независимо, най-вероятно имаш изводи в багажника, ако не отиди да ти опънат едина независима линия с предпазител и сичките му салтанати (това с пластмасите не е съвсем така).
Успех,
пожелавам ти приятни моменти със съдържанието на чантата.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Emo написа:
Поздравления за чантата, много смислен ход, при мен тя пълна с бира пътува на предната седалка с кучето, но така е, 'секи гледа да е по-близо до нещата които го правят щастлив.
А сега по темата, според мен 50 вата ('начи е 24-5 литра - перфектен обем, извинявай, но не се сдържам, представям си маринован врат, бири, свободно време и този прекрасен ефект на Пелтие, Бог да го поживи човека) са достатъчни, за да започне да ти 'грее' някъде инсталацията (около 4 ампера са, не е много, ноооо имаш и други консуматори). Мисля, че ще е по-добре, ако захраниш чантата независимо, най-вероятно имаш изводи в багажника, ако не отиди да ти опънат едина независима линия с предпазител и сичките му салтанати (това с пластмасите не е съвсем така).
Успех,
пожелавам ти приятни моменти със съдържанието на чантата.
За съжаление нямам такива изводи в багажника. А за още по-голямо съжаление няма човек в Силистра който да ми направи описаното от теб независимо захранване хентелегентно! Всичките са джелати - за всичко останало си имам яки майсторяги, само по ел-а куцам

- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вече си прекарах кабел от запалката до багажника, купих си розетка и сега смятам да я монтирам и захраня. За усилвател не мисля да слагам - никога не съм искал и харесвал да си труфя колата. Сток музиката се чува достатъчно добре за моите изисквания. Дори съм си с оригиналното радио и не бих го махнал за нищо на света по ред причини!
Смятам, че ако си вържа новата придобивка към запалката няма да я претоваря - все пак е правена за запалка! Как мислите?
Смятам, че ако си вържа новата придобивка към запалката няма да я претоваря - все пак е правена за запалка! Как мислите?
- krraynov
- Контакти:
Колега- от къдевзехладилната чанта?
trunner написа:Вече си прекарах кабел от запалката до багажника, купих си розетка и сега смятам да я монтирам и захраня. За усилвател не мисля да слагам - никога не съм искал и харесвал да си труфя колата. Сток музиката се чува достатъчно добре за моите изисквания. Дори съм си с оригиналното радио и не бих го махнал за нищо на света по ред причини!
Може лида видим каква е хладилната чанта? Че азсъщо съм си мислел да взема, но все не можех да намеря...
А предпазител щемонтираш един 20А толкова са оригиналните които захранват всякаотрозетките отзад, а това ще енапълно достатъчно.
Проводниците - минимум 2.5мм2 - нали!?
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги с удоволствие мога да споделя, че всичко е готово и си работи перфектно
! Сложих предпазител 20А, пуснах си кабел от запалката до багажника (махах пластмасите - няма как), купих розетка за 5лв. (малко грозна ама...), монтирах я в отделението където е крика с помощта на силикон така, че да не режа корите... и всичко е готово и си работи! Снимки ще постна утре + на хладилната чанта!

- krraynov
- Контакти:
Браво!
Браво на електрика!
Чакаме давидим разултата и хладилната чанта (може и с 2-3 кутийки биричка
Чакаме давидим разултата и хладилната чанта (може и с 2-3 кутийки биричка

- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Не знам как е при VW, но при Опел си има опънат мощен кабел до багажника и е предвиден за захранване на ремарке (+) 12V. Само трябва да му се мушне бушон и тръгва. На бушона е нарисуван един теглич. Като рових по инсталацията намерих и блокчето за комутация на светлините. Води се Трейлър интерфейс. Като го включих и светна лампа на таблото със същия символ като бушона. Сигурно щото въобще нямам теглич. Джамбазите са го краднали.