Малии какъв Вентилатор и какво парно ...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Малии какъв Вентилатор и какво парно ...

Мнениеот WDW » Чет 21 апр 2005 23:47

За пореден път се убеждавам,че това Пасата найстина е грандоманска машина !!! Като започнем от казанчето за чистачките и стигнем до парното......
Та заяде ми врътката за топло студено,напънах я и тя увисна ......
Почнах едно голямо разглобяване и се видях в чудо докато го сглобя!
Стегнах си всички жила както трябва,позалепих пластмасите и видях найстина какво е парно и какво е духалка!!!
Така,че ако някой има оплаквания,че вентилатора му е слаб или парното не му е като хората да мине през тази процедура !! Направо се родих !!!
Като вкл. вентилатора днес за първи път на 4,и очите ми се напълниха с прах !! Значи никога не е духало толкова силно за да се натрупа прах там !!!! Сега се усеща въздуха дори и в краката!!!!
Дръго си е когато клапте се затварят както трябва !!!!
Оправих си и светлинките там,но това е за друга тема...... :wink:

bbb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bbb » Пет 22 апр 2005 15:49

Ще споделиш ли как го разглоби?

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Пет 22 апр 2005 15:53

Аз таз работа я направих миналата седмица и що шума изхвърча. Все едно есен стана. Имам си персонален ураган в Голфчето. :horror: :heavymetal:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Съб 23 апр 2005 2:04

Махаш копчетата на врътките(издърпват се),след,което махаш и декоративната капачка (започваш от долният и край) и после поетапно следваш винчетата !!! Така освободено си излиза цялото блокче и на него са закрепени жилата и розетките !! Не е сложно !!!

Потребителски аватар
simak
Автомобил:
Двигател:

Духалка на краката

Мнениеот simak » Чет 15 ное 2007 22:40

Не е нужно да се свалят въртящите копчета. Днес си оправих жилото на пасата 92г. Сваля се капачето, което е на въпросните копчета управляващи степените на парното и жилата. Отвиват се 4-те болта които държат панела с копчетата. Сваля се касетофона (ако имате), сваля се и шейната на касетофона. Блока с копчета се завърта, така че най - дясното копче (за позициите на духалката) да дойде отгоре - т.е. от мястото където е касетофона става достъпно панелчето с жилата. Задължително си вземете фенерче за да си светнете и да видите добре къде е счупеното палче. Това е най - лесният начин за ремонт. Ако някой предпочита да свали целия преден панел - да има напредвид, че вътре в горните духалки има завити 2 болта - виждат се ако светнете с фенерче. Но не съветвам да се сваля целият панел - само това с копчетата е достатъчно да се завърти. После прихващате със свинка опашка подвижното жило за това, което е фиксирано и всичко заработва перфектно - внимавайте на коя позиция го фиксирате - тествайте преди да стегнете - има един син маркер, който си ляга на оригиналното място, по него може да се ориентирате - успех.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 16 ное 2007 14:46

Между другото, ако трябва да се свалят врътките, не е желателно да се дърпат - има предвиден, макар и неочевиден :-) начин да се освободят.
Първо се маха общия капак, тогава на всяка врътка в основите на върха, и на дебелия край ще се видят правоъгълни отворчета. Там ако се бръкне и натисне леко с отвертка се освобождава щипката. Като се освободи така и от двете страни врътката излиза без усилие, и без никакъв риск от чупене на защипки.

VenciNN
Автомобил:
Двигател:

Re: Малии какъв Вентилатор и какво парно ...

Мнениеот VenciNN » Пон 31 май 2010 17:15

при подобен ремонт ми се изпочупиха почти всички ушета за които са захванати жилата. Дали ще мога по някакъв начин да ги побългаря или трябва направо ново ?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 31 май 2010 18:29

При мен имаше едно счупено и го побългарих по най-българския начин :) Вързах жилото с тел :lol:
Предполагам ще може и всички да се вържат. Другия вариант е за 20-30лв да се вземе здрава конзола :да:

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пон 31 май 2010 19:51

Като стана въпрос, та да питам и аз нещо...
Някой може ли да каже жилата за позициите имат ли си определена позиция (вкл. врътката на панела) когато се закрепват или да ги търся при коя позиция от къде духа?
Защото само те не са ми вързани (не че ми е проблем де, сега духа само на предното стъкло където ми и трябва), а все пак е добре да имам опции на духането :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 01 юни 2010 17:55

Ами принципно имат едни маркери кое за къде е според цветовете ама...не ги помня как бяха.Ако си поиграеш малко,ще разбереш как действа.Аз ще ти дал малко жокери.
Едното от двете движи една клапа,която определя дали да вее на централните конзоли или да вее към другата колапа,кято определя стъкло или крака.
Съответно първо намираш това,което отваря и затваря централните конзоли и го връзваш според логиката на копчето.
Принципно за проблема със слабото духане - често се получава ако колата има климатик или климатроник бил той заводски или не.При Пасат В3 няма филтър за купето и влиза мизерия,която задръства радиатора и....спира ад има дебит вентилатора...тогава само ремонт на клапи не помага.Точи се фреона,деомнтира се и се чисти изпарителя (вътрешния климатичен радиатор) и после се слага и филтър.
Ето тук съм описал проблема и със снимки -> Цък
:beer

Потребителски аватар
Sv.Stoichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sv.Stoichev » Сря 02 юни 2010 19:32

Здравейте колеги, искам да попитам и аз нещо...
Значи копчето, което е за позициите на парното като го завартя да духа към стъклото не се завърта до край, въпреки че насочва струята. Можете ли да ми кажете как да го оправя. Виждам, че още един колега май има подобен проблем. Става въпрос за passat B4. Благодаря ви предварително!!! :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 03 юни 2010 22:02

Регулират се жилата и заспива :) Ако не ти е ясно как по-добре не го пипай понеже това там е много чупливо и докато го разучаваш,ще се изпочупи и....трябва да си дириш после друго. Говоря за панела,който е зад врътките,които ти въртиш :)

jacklarkin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jacklarkin » Вто 23 ное 2010 21:55

Здравейте, Питането ми е как да сваля панела около врътките. Като го повдигна усещам отпор.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 24 ное 2010 11:52

От долния край го хващаш и напъваш внимателно и плавно, не с резки движения. Ако са свалени копчетата отгоре, за нагревателя на задното стъкло и светлините за мъгла излиза по - лесно тоя капак

Върни се в “Passat”