Гумите опират... РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Гумите опират... РЕШЕНО!

Мнениеот CRX Racing » Чет 26 юли 2007 21:53

Здравейте сложих нови джанти пак 15" 7J ЕТ25 с гуми 195/50/15 и като кача двама души отзад гумите опират в калниците адски много, като мина през неравност на пътя. Със старите тоя проблем го имаше много рядко, пак 15" с 6J.
Ta бях решил да слагам гуми м/у пружините ама ми казаха, че било рисковано ако в завой изхвърчи гумата. И реших да си сложа спортни по-твъди пружини. Интересува ме тогава ще опират ли в калниците?
Ето колко е висока в момента.
Изображение

Последна промяна от CRX Racing на Нед 29 юли 2007 20:46, променено общо 1 път.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 26 юли 2007 21:57

Мисля,че джантите са ти прекалено изнесени навън.Моят е по-нисък,с такива гумета като твоите и никога не е опирал.Виж си и шоковите тампони - при нужда сменяй.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 26 юли 2007 22:04

Аз съм с 195/55/15 и се качваме 5 човека + едно дете и никога не ми е опирала някъде .....може би ти е изнесена джантата на вън както каза колегата ...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 26 юли 2007 22:06

На оригиналните джанти офсетът им е или 43 или 45 :wink: .

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 26 юли 2007 22:10

Тя че е изнесена, изнесена е тва ми беше и целта да са навън. Ама не предполагах, че чак толкова проблеми ще има. Със спортни пружини ще оправя ли положението? А и да кажа, че опира само от едната страна :shock От другата едвам е докосвало.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 26 юли 2007 22:21

Ето колко излизат мойте предни....
Изображение

Следващите размери гуми които ще сложа ще са 205/50/15 и съм сигорен че няма да има проблем !! Окачването ми е доста високо....така я купих !!

Опират само отпред ,нали ?? Може да сложиш гумена подложка над предния тампон и няма да изскочи посмъртно но дали е удачно ти си прецени но поне може да видиш дали поне има ефект а с по твърдо окачване ще друса май...май....аз бих сменил джантите :(
Старите джанти кадето ги продаваше в форума също не са лоши само дето нямат капачки !!

Последна промяна от Ronin на Чет 26 юли 2007 22:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 26 юли 2007 22:26

Само отзад опира. Зад пасажерското място... Отпред нямам проблем. Друсането също не ми е проблем.
Ето я отстрани.:
Изображение

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 26 юли 2007 22:29

CRX Racing написа:Само отзад опира. Зад пасажерското място... Отпред нямам проблем. Друсането също не ми е проблем.

Правиш си шайби от транспортна лента и ги слагаш на амортисиора под ботуша и ще вдигнеш сантиметър....сантиметър и половина

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 26 юли 2007 22:31

Ronin написа:
CRX Racing написа:Само отзад опира. Зад пасажерското място... Отпред нямам проблем. Друсането също не ми е проблем.

Правиш си шайби от транспортна лента и ги слагаш на амортисиора под ботуша и ще вдигнеш сантиметър....сантиметър и половина

Да ве тва ми е ясно, ама целта ми е да не я вдигам повече, че ще стане като ЗиЛ. Искам да разбера дали спортните пружини ще ми решат проблема докато, си купя цяло окачване. Със такива пружини по-малко ли ще кляка колата? И колко горе долу е монтажа на 4-те.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 26 юли 2007 22:33

CRX Racing написа:
Ronin написа:

Да ве тва ми е ясно, ама целта ми е да не я вдигам повече, че ще стане като ЗиЛ. Искам да разбера дали спортните пружини ще ми решат проблема докато, си купя цяло окачване. Със такива пружини по-малко ли ще кляка колата? И колко горе долу е монтажа на 4-те.

Съмнявам се,че спортни пружини ще решат проблема.Те са по-ниски и по твърди и колата ти ще получи супер неестествен устрем и наклон.Единствено издуване на калниците е правилното решение в твоята ситуация.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 26 юли 2007 22:34

andro_ написа:
CRX Racing написа:
Ronin написа:

Съмнявам се,че спортни пружини ще решат проблема.Те са по-ниски и по твърди и колата ти ще получи супер неестествен устрем и наклон.Единствено издуване на калниците е правилното решение в твоята ситуация.

Aз ще сложа 4. Именно, че са по-твърди...

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 26 юли 2007 22:51

CRX Racing написа:
andro_ написа:
CRX Racing написа:
Ronin написа:

Aз ще сложа 4. Именно, че са по-твърди...

Те са по-твърди, но смъкват доста колата (зависи какви са де) :!:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 26 юли 2007 22:55

Аз усещам как ще си сложиш нормални джанти.Времето ще покаже крив ли съм бил,прав ли.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 27 юли 2007 9:05

andro_ написа:Аз усещам как ще си сложиш нормални джанти.Времето ще покаже крив ли съм бил,прав ли.

Аз усещам как ще събирам пари за спортно окачване. А с джантите няма да се разделя :twisted:
Никой не може да ме убеди, че в тоя форум всички карат с по-прибрани джанти :!:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пет 27 юли 2007 9:18

CRX Racing написа:
andro_ написа:Аз усещам как ще си сложиш нормални джанти.Времето ще покаже крив ли съм бил,прав ли.

Аз усещам как ще събирам пари за спортно окачване. А с джантите няма да се разделя :twisted:
Никой не може да ме убеди, че в тоя форум всички карат с по-прибрани джанти :!:

Проблема няма да се реши като смениш окачването. Трябва или да раздуеш малко кланиците или да вдигнеш колата или да смениш джантите. Успех! :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”