1.4 инжекция гасне по инерция...?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
^Joreto
Автомобил:
Двигател:

1.4 инжекция гасне по инерция...?

Мнениеот ^Joreto » Сря 15 авг 2007 11:58

Здравейте колеги! Имам следния проблем с ПОЛО 1.4 99г. : не винаги го прави, но доста често при спиране, след като освободя от скорост или натисна съединителя (по инерция) колата гасне. да отбележа, че колата няма газ! В момента нямам възможност да е карам по майстори (може би др. седмица) така, че ако може някой, който е имал подобен проблем, или предполага от какво може да идва проблема, нека сподели. Ще съм благодарен :wink:

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Сря 15 авг 2007 12:04

Въздушен филтър може би :roll:

Потребителски аватар
^Joreto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ^Joreto » Чет 16 авг 2007 0:54

утре ще го сменя, и ще видим. Дано да се оправи. :wink:

Потребителски аватар
^Joreto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ^Joreto » Пет 17 авг 2007 14:06

Смених филтъра! следва test drive и ще видим резултата :wink:

Потребителски аватар
^Joreto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ^Joreto » Пет 17 авг 2007 22:22

И с нов филтър пак си гасне :roll: Други вероятни причини...? утре отивам на елкон :?

Потребителски аватар
^Joreto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ^Joreto » Пон 20 авг 2007 21:57

След диагностиката, компа даде грешка при дроселната клапа за въздуха. Някой разправял ли се е с тая джаджа..? Казаха ми да я почистя хубаво със спирт, щото от нагара прайли парчета. дано се оправи.

adrenalin4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adrenalin4o » Вто 21 авг 2007 8:38

колега моите съболезнования :cry: дросел клапата е много чест проблем при тоези автомобили.за съжаление почистването е временно решение.новата струва около 400-450лв :shock иначе може да попрочетеш във форума за този проблем,има доста изписано :arrow:

Потребителски аватар
_HighVoltage_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _HighVoltage_ » Вто 21 авг 2007 9:33

Колега, не се притеснявай имах подобен проблем, но се оправи. При мен бяха нестабилни оборотите на празен ход и от време на време гаснеше. Към дроселовата клапа има свързан електромотор, който поддържа празните обороти (може би си усещал неговото въздействие при ниски обороти и рязко отпускане на съединителя - имаш чувството, че някой ти натиска педала за газта) Проблемът е механичната връзка между това моторче и дроселовата клапа. За съжаление трябва да отидеш в сервиз - ремонтът ще ти струва около 80 лева (с елкона) - УСПЕХ!

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 21 авг 2007 11:31

Ей колеги нещо немога да ви разбера с тоз форум. Тука всички сме станали диагностици, гадатели и врачки. :)
Да верно полезно е някой като ти каже да имах същия проблем и го оправих еди как си, ама понякога въпросите направо ме фърлят от 8-мия етаж. пример : Колата гасне от какво е? Нещо трака отпред, какво е? и тнт. :)

И в крайна сметка пак се стигна до дросел, ех тоз дросел ве вече немога спа само чакам кога моя ще здаде багажа също.

Потребителски аватар
^Joreto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ^Joreto » Вто 21 авг 2007 16:16

Ще се ходи в сервиз значи, няма начин :wink: Мерси за инфо-то. Ще потърся и други теми за тая дроселова клапа да се информирам повечко :wink:

Потребителски аватар
^Joreto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ^Joreto » Чет 30 авг 2007 18:41

То не било кой знае ква сложнотия. Сам се справих с проблема (надявам се) Разглобих я тая джаджа и я почистих яко със спирт. стана като нова. Почистих и тримера за позициите на клапата и след монтажа ми държеше 1100 оборота на празен ход. отидох да ми направят заводска настройка на дросела (да си хване горно и долно крайно положение, изчистихме грешките, и сега кола спи. Оборотите се нормализираха, работи чудесно, върви много добре и вече не гасне. Дано само ефекта да не е до време ама квото е тва е....

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”