1.4 инжекция гасне по инерция...?
- ^Joreto
- Автомобил:
- Двигател:
1.4 инжекция гасне по инерция...?
Здравейте колеги! Имам следния проблем с ПОЛО 1.4 99г. : не винаги го прави, но доста често при спиране, след като освободя от скорост или натисна съединителя (по инерция) колата гасне. да отбележа, че колата няма газ! В момента нямам възможност да е карам по майстори (може би др. седмица) така, че ако може някой, който е имал подобен проблем, или предполага от какво може да идва проблема, нека сподели. Ще съм благодарен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- _HighVoltage_
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не се притеснявай имах подобен проблем, но се оправи. При мен бяха нестабилни оборотите на празен ход и от време на време гаснеше. Към дроселовата клапа има свързан електромотор, който поддържа празните обороти (може би си усещал неговото въздействие при ниски обороти и рязко отпускане на съединителя - имаш чувството, че някой ти натиска педала за газта) Проблемът е механичната връзка между това моторче и дроселовата клапа. За съжаление трябва да отидеш в сервиз - ремонтът ще ти струва около 80 лева (с елкона) - УСПЕХ!
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ей колеги нещо немога да ви разбера с тоз форум. Тука всички сме станали диагностици, гадатели и врачки.
Да верно полезно е някой като ти каже да имах същия проблем и го оправих еди как си, ама понякога въпросите направо ме фърлят от 8-мия етаж. пример : Колата гасне от какво е? Нещо трака отпред, какво е? и тнт.
И в крайна сметка пак се стигна до дросел, ех тоз дросел ве вече немога спа само чакам кога моя ще здаде багажа също.

Да верно полезно е някой като ти каже да имах същия проблем и го оправих еди как си, ама понякога въпросите направо ме фърлят от 8-мия етаж. пример : Колата гасне от какво е? Нещо трака отпред, какво е? и тнт.

И в крайна сметка пак се стигна до дросел, ех тоз дросел ве вече немога спа само чакам кога моя ще здаде багажа също.
- ^Joreto
- Автомобил:
- Двигател:
То не било кой знае ква сложнотия. Сам се справих с проблема (надявам се) Разглобих я тая джаджа и я почистих яко със спирт. стана като нова. Почистих и тримера за позициите на клапата и след монтажа ми държеше 1100 оборота на празен ход. отидох да ми направят заводска настройка на дросела (да си хване горно и долно крайно положение, изчистихме грешките, и сега кола спи. Оборотите се нормализираха, работи чудесно, върви много добре и вече не гасне. Дано само ефекта да не е до време ама квото е тва е....
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”