Отново си карам Passat-а. ABS-а поправен!

Техническа и сервизна информация за Passat
dms1
Автомобил:
Двигател:

Отново си карам Passat-а. ABS-а поправен!

Мнениеот dms1 » Пет 17 авг 2007 22:27

Колеги,
От няколко дни имам подобен проблем. В последната седмица се появи едно силно жужене от помпата на ABS-а. Включваше и изключваше нормално и спирачките бяха наред. Но в един момент жуженето изчезна и с него и спирачките. Лампата на ABS-а започна да свети постоянно. Сигурен съм, че помпата е повредена. Започвам да търся друга или цял ABS-блок. Искам да попитам дали има различни видове? Колата е Passat GL syncro, 2 литра, комби, 1992 г.
Очаквам информация.

Това ми беше питането. А сега - резултата:

Установих, че е прекъснало моторчето на помпата на ABS-а, като първо измерих дали има напрежение на куплунга откъм захран-ването - имаше 12 волта, след това измерих дали има съпротивление на клемата на самото моторче - нямаше. Така установих със сигурност, че моторчето е за смяна. Първо проверих в магазините на AUTO plus - ужас! - 2600 (две хиляди и шестстотин) лева. Убийци!!! После се проточи едно ходене по моргите и "Симеон". На една морга на около-връстното намерих цял блок за 300 лв. а моторчето за 200. Отказах се. На края в магазина на ул. "Раковска" и ул. "Козлодуй" ми дадоха само моторче за 120 лв. Изпробвах го и го взех. Беше малко корози-рало но след почистване с телена четка, боядисване с грунд и отгоре боя бях готов за поставяне. ОБАЧЕ КЪДЕ? След като проучих как се сваля целия ABS - блок се отказах. Тогава тръгнах да питам по сервизите. Отказваха ми категорично. Било многа сложно, трябвало да се обезвъздушава по специален начин и т.н. И накрая КЪСМЕТ! Спомних си за едно сервизче за ABS-и, в което бях ходил преди 4 години за диагностика на ABS-а и смяна на спирачната течност. Тогава бях останал много доволен. Веднага отидох на място но уви - бяха се преместили другаде. За щастие беше оставен телефонен номер, на който позвъних и ми записаха час за работа. На другия ден бях точен в 9 ч. сутринта. Лъскав нов сервиз с кафе и паркинг. КЕФ. Обаче не ме пуснаха при колата. Обикновено в по-малките сервизи няма такива проблеми. Какво да правя - оставих колицата си на произвола на съдбата (майсторите) и зачаках да ми се обадят. Звъннаха ми в 17.45 ч. Не можах да повярвам на ушите си. КОЛАТА ГОТОВА!? Взимам такси и след 10 мин. - в сервиза. КОЛАТА ЛЪСКАВА МЕ ЧАКА - МИЛАТА! Плащам и потеглям. О чудо! Спирачките неузна-ваеми! Не бях карал такава кола! Спира като перце!!! И така:

Сервиза се казва D&S MOTORS и се намира на бул. "Европа" - бивш "Сливница" до магазина "Мосю Бриколаж" - нова сграда със син надпис. Телефони 825 38 06, 927 53 91, 0887 790 209.

И последно - парите:
1. Моторче втора ръка - 120 лв.
2. Спирачна течност - 14 лв. - немска
3. Труд - 100 лв.

Целия масрав - 234 лв. + време, обикаляне на морги в най-голямата жега и нерви. ОБАЧЕ СЕГА - ЛАЙФ.

п.п. Отворих старото моторче. Оказа се, че едната четка е пропаднала в четкодържателя и не допира до колектора. Ще я оправя и ще си имам резерно двигателче за 2600 лв.

ГОТОВ СЪМ ДА ПОМОГНА СЪС СЪВЕТИ.

Май прекалих с писането ама Passat-а е супер.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 18 авг 2007 0:11

Хехе... Супер!
Верно доста нещо си исписал, но е полезно, а и знам какъв е кеф! :yahoo:

Върни се в “Passat”