и след запалването,като при това положение остана дори и след включване на перката(т.е. дърпа си топъл въздух)
Малко след изгасване на двигателя се върна в положение 1.
Ясно е ,че нещо не е наред-какво е то и как може да се оправи?
...извади привода за топлия въздух от колекторите и го насочи в двигателния отсек(най удобно и безопасно-за да не засмуче вода-е зад кутията на филтъра)-аз наравих така и работата на ДВГ на газ чувствително се подобри(и разходът падна??!!)
FELIPE написа:...извади привода за топлия въздух от колекторите и го насочи в двигателния отсек(най удобно и безопасно-за да не засмуче вода-е зад кутията на филтъра)-аз наравих така и работата на ДВГ на газ чувствително се подобри(и разходът падна??!!)
В какъв смисъл се подобри...говорим при работа на газ,защото аз нямам абсолютно никакви оплаквания,просто когато е загряла имам чувството, че не върви както когато е студена: .
bocotam написа:FELIPE, на моят Голф клапата работеше по същия начин и постоянно дърпаше топъл въздух от колекторите ....
разкачих вакума, който управлява клапата и го затапих(откъм моното), след което клапата е постоянно отворена да дърпа въздух през калника... така сместа е по добра .....
Ваското ми обясняваше, че тази клапа е направена за да предпази въздушния филтър от обледеняване и би трябвало само при много ниски температури да отваря въздуховода от колекторите .... естествено вакума за управление на клапите се е развалили с времето а пък за климата в който караме колите е напълно излишен.
joker написа:правиш техническа грешка...я помисли откъде смуче въздух в момента???Ами от капака...е и като го няма филтъра то тогава смуче като лудо и се получава голямо разреждане под дросела.....тогава какво става???Ами вакуумът се задейства и прехвърля клапата на топъл въздух!
А ако въобще не искаш да постъпва топъл въздух( но само ако си на газ) просто извади привода за топлия въздух от колекторите и го насочи в двигателния отсек(най удобно и безопасно-за да не засмуче вода-е зад кутията на филтъра)-аз наравих така и работата на ДВГ на газ чувствително се подобри(и разходът падна??!!)
Първоначално блокирах клапата,на това промени разреждането под дросела и тихите обороти полудяха...едва когато направих гореописаното всичко си дойде на мястото...
ahhi написа:Ако разбирам правилно говориш за това чудо ?
Краят който отива към колекторите да го обърна някъде под кутията ?
И въпроса ми е какво става с дупката в колектора :?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 72 госта