НЯКОИ ЗНАЕ ЛИ СМЯНАТА НА БЕНЗИНОВАТА ПОМПА НА ГОЛФ 3 1.8mi МОЖЕ ДА МИНЕ С СМЯна НА САМИЯ ЕЛЕМЕНТ ПОМПА ИЛИ ЦЯЛОТО СЕ СМЕНЯ С КОРУБАТА,6ТОТО АКО Е ЦЯЛОТО Е 300ЛВ А АКО Е САМО ПОМПАТА Е 100ЛВ.
БЛАГОДАРЯ

Смяна бензинова помпа
-
- Автомобил: vw bora
- Двигател:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
По принцип да(форума е за ПАСАТ), може да се смени само моторчето(помпата без кошницата и поплавъка на бензиномера), което би следвало да ти продадат заедно с цедката и гумените уплътнения. Добре е да си занесеш старата, за да не я объркат случайно в магазина.
Успех.
Колега не искам по никакъв начин да те засягам, но моля те погледни колко теми
ще излязат от Търсачката за "бензинова помпа", за "всички въведени думи" и при опция "Търси само в заглавията на темите".
Успех.
Колега не искам по никакъв начин да те засягам, но моля те погледни колко теми

Последна промяна от Dpop на Пет 21 сеп 2007 10:02, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Dpop написа:По принцип да(форума е за ПАСАТ), може да се смени само моторчето, което би следвало да ти продадат заедно с цедката и гумените уплътнения.
Успех.
Колега не искам по никакъв начин да те засягам, но моля те погледни колко темище излязат от Търсачката за "бензинова помпа".
САмо "моторчета" не се продават.Продават се само помпи,без кошници и с кошници.Цедките са отделно,някой помпички си имат и цедка.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
andro_ написа:Dpop написа:.... .
САмо "моторчета" не се продават.Продават се само помпи,без кошници и с кошници.Цедките са отделно,някой помпички си имат и цедка.
Да добре, допълних необходимото пояснение.

Напротив продават се и то заедно с това което съм описал.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Dpop написа:Да добре, допълних необходимото пояснение.![]()
Напротив продават се и то заедно с това което съм описал.Аз съм купувал за моя автомобил от магазин в София, което съм посочил в тема преди ок година(м. ноември мисля, че беше).
Е,как ти продадоха само моторчето (интересно ми е).
Ето това е масовата помпа за пасат 1989-1996-7:

Това е цялата помпа.Вътре няма отделно моторче,има си ротор,магнит около ротора,помпещи елементи...биндзина минава през цялата помпа,охлажда я...
Конкретно по темата : има помпи за Голф по 80 лева,италиански,работят и държат.Една такава метална с пластмасова долна част и една пластмасова тръбичка върви покрай помпата.Търси.
И моята помпа изгоря (PASSAT B3, 2E, 92г). Тя е марка VDO. Извадих я заедно с кошницата, но сега се затруднявам с изваждането на помпата от кошницата. Знаете ли в коя посока да се опитвам да я извадя? В горната страна кошницата има капак, който може би ще излезе, но като че ли долната част на помпата не преминава през гуменото уплътнение и в такъв случай е безсмислено да разглобявам горния капак на кошницата, или поне така ми се струва. Вярвам, че разглобяването е елементарно, но в момента не се сещам за най-лесния начин. Ако имате отговор, моля пишете.
Предлагат ми (преди да извадя помпата и затова не знаех какво да питам) помпа VDO за 200 лв., но дали е само помпа или комлект с кошницата? Ако е второто, няма защо сега (посред нощ) да си губя времето с разглобяване. Но пък ми се ще утре рано да поправя PASSATа и да си гледам другата работа. Така че отново се захващам с разглобяване.
Ако знаете нещо, обаждайте се.
Ако знаете нещо, обаждайте се.
Оказа се, че моята помпа -Bosch 0 580 453 012 вече не се произвежда. Предлага се за замяна Bosch F 000 TE0 111, но тя е с различна конструкция на кошницата ( няма поплавък за нивото на бензина) , корпуса на самата помпа(металния) е с други размери - така че не ми върши работа. Предлагат се и помпи на VEMO (германски) - те имат пластмасов корпус (който влиза в кошницата) подобен на оригинала , но с малки различия във вида на гумените уплътнения - иначе като присъединителни размери може би съвпадат.
Ако някой е монтирал такава в оригинална кошница ( която е VDO 333 919 051 A) нека да се обади.
И един може би смешен въпрос - как върви теглен PASSAT, след като хидроусилвателя на кормилото не работи? Аз не се реших да пробвам. То добре че помпата сдаде багажа на паркинга.
Ако някой е монтирал такава в оригинална кошница ( която е VDO 333 919 051 A) нека да се обади.
И един може би смешен въпрос - как върви теглен PASSAT, след като хидроусилвателя на кормилото не работи? Аз не се реших да пробвам. То добре че помпата сдаде багажа на паркинга.
- Printmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лесно ли се вади цялата кошница? На моя пасат не му работи бензиномера и се чудих дали да не я изкарам да вида за какво става въпрос
Като нямаш кво да кажеш по темата за кво се обаждаш. Има хора които не биха си купили дизели за нищо на света.
georg написа:Абе що не си кипите Дизели и няма да имате проблеми с бензиновите помпи
Като нямаш кво да кажеш по темата за кво се обаждаш. Има хора които не биха си купили дизели за нищо на света.