:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Смяна бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
miroslav_spasov
Автомобил: vw bora
Двигател:

Смяна бензинова помпа

Мнениеот miroslav_spasov » Съб 15 сеп 2007 18:03

НЯКОИ ЗНАЕ ЛИ СМЯНАТА НА БЕНЗИНОВАТА ПОМПА НА ГОЛФ 3 1.8mi МОЖЕ ДА МИНЕ С СМЯна НА САМИЯ ЕЛЕМЕНТ ПОМПА ИЛИ ЦЯЛОТО СЕ СМЕНЯ С КОРУБАТА,6ТОТО АКО Е ЦЯЛОТО Е 300ЛВ А АКО Е САМО ПОМПАТА Е 100ЛВ.
БЛАГОДАРЯ

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 15 сеп 2007 19:02

С кой двигател си?
Само помпата се сменя.
По принцип на Голфовете III масовата помпа е около 80-100 лв,на 3 бара (по-ранните моноинжекции са на 1,2),с една пластмасова тръбичка до самата помпа.

Потребителски аватар
SMYD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SMYD » Пон 17 сеп 2007 10:45

Само помпата.В Ауто +,за Пасат ABS беше 110лв.Имаше и по 80,ма са китайски,а тая беше ,уж, италиянска.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 21 сеп 2007 9:57

По принцип да(форума е за ПАСАТ), може да се смени само моторчето(помпата без кошницата и поплавъка на бензиномера), което би следвало да ти продадат заедно с цедката и гумените уплътнения. Добре е да си занесеш старата, за да не я объркат случайно в магазина.

Успех.

Колега не искам по никакъв начин да те засягам, но моля те погледни колко теми :oops: ще излязат от Търсачката за "бензинова помпа", за "всички въведени думи" и при опция "Търси само в заглавията на темите".

Последна промяна от Dpop на Пет 21 сеп 2007 10:02, променено общо 1 път.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 21 сеп 2007 10:01

Dpop написа:По принцип да(форума е за ПАСАТ), може да се смени само моторчето, което би следвало да ти продадат заедно с цедката и гумените уплътнения.

Успех.

Колега не искам по никакъв начин да те засягам, но моля те погледни колко теми :oops: ще излязат от Търсачката за "бензинова помпа".

САмо "моторчета" не се продават.Продават се само помпи,без кошници и с кошници.Цедките са отделно,някой помпички си имат и цедка.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 21 сеп 2007 10:07

andro_ написа:
Dpop написа:.... .

САмо "моторчета" не се продават.Продават се само помпи,без кошници и с кошници.Цедките са отделно,някой помпички си имат и цедка.

Да добре, допълних необходимото пояснение. :wink:
Напротив продават се и то заедно с това което съм описал. :) Аз съм купувал за моя автомобил от магазин в София, което съм посочил в тема преди ок година(м. ноември мисля, че беше).

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 21 сеп 2007 10:54

Dpop написа:Да добре, допълних необходимото пояснение. :wink:
Напротив продават се и то заедно с това което съм описал. :) Аз съм купувал за моя автомобил от магазин в София, което съм посочил в тема преди ок година(м. ноември мисля, че беше).

Е,как ти продадоха само моторчето (интересно ми е).
Ето това е масовата помпа за пасат 1989-1996-7:

Изображение

Това е цялата помпа.Вътре няма отделно моторче,има си ротор,магнит около ротора,помпещи елементи...биндзина минава през цялата помпа,охлажда я...

Конкретно по темата : има помпи за Голф по 80 лева,италиански,работят и държат.Една такава метална с пластмасова долна част и една пластмасова тръбичка върви покрай помпата.Търси.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пет 21 сеп 2007 21:12

И моята помпа изгоря (PASSAT B3, 2E, 92г). Тя е марка VDO. Извадих я заедно с кошницата, но сега се затруднявам с изваждането на помпата от кошницата. Знаете ли в коя посока да се опитвам да я извадя? В горната страна кошницата има капак, който може би ще излезе, но като че ли долната част на помпата не преминава през гуменото уплътнение и в такъв случай е безсмислено да разглобявам горния капак на кошницата, или поне така ми се струва. Вярвам, че разглобяването е елементарно, но в момента не се сещам за най-лесния начин. Ако имате отговор, моля пишете.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пет 21 сеп 2007 21:30

Предлагат ми (преди да извадя помпата и затова не знаех какво да питам) помпа VDO за 200 лв., но дали е само помпа или комлект с кошницата? Ако е второто, няма защо сега (посред нощ) да си губя времето с разглобяване. Но пък ми се ще утре рано да поправя PASSATа и да си гледам другата работа. Така че отново се захващам с разглобяване.
Ако знаете нещо, обаждайте се.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пет 21 сеп 2007 22:40

Е, най после я разглобих. И изненада - помпата се оказа Bosch, въпреки че на капака на кошницата пише VDO. Тялото на помпата е изцяло от пластмаса ( дали няма още нещо за разглобяване - утре на светло ще я огледам добре). Ако имам време, ще направя и снимки. А сега - лека нощ!

stonyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stonyman » Пон 24 сеп 2007 0:49

Брато,преди месец си бях в Казанлък при родителите и там ми отказа помпата.Разбрах че само вътрешната(работна)част е около 100-110лв.,но за щастие попаднах на маистор ,който ми я ремонтира за 50лв и сега е перфектна :wink:

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пон 24 сеп 2007 11:18

Оказа се, че моята помпа -Bosch 0 580 453 012 вече не се произвежда. Предлага се за замяна Bosch F 000 TE0 111, но тя е с различна конструкция на кошницата ( няма поплавък за нивото на бензина) , корпуса на самата помпа(металния) е с други размери - така че не ми върши работа. Предлагат се и помпи на VEMO (германски) - те имат пластмасов корпус (който влиза в кошницата) подобен на оригинала , но с малки различия във вида на гумените уплътнения - иначе като присъединителни размери може би съвпадат.
Ако някой е монтирал такава в оригинална кошница ( която е VDO 333 919 051 A) нека да се обади.
И един може би смешен въпрос - как върви теглен PASSAT, след като хидроусилвателя на кормилото не работи? Аз не се реших да пробвам. То добре че помпата сдаде багажа на паркинга.

Потребителски аватар
georg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georg » Пон 24 сеп 2007 12:57

Абе що не си кипите Дизели и няма да имате проблеми с бензиновите помпи :077:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пон 24 сеп 2007 17:13

На теглене ще върви - не се притеснявай. Е малко волана е като на " КРАЗ", но не е чак толкова страшно. Имай предвид,че има пасати,които нямат усилвател на волана.

Потребителски аватар
Printmaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Printmaster » Пон 24 сеп 2007 17:34

Лесно ли се вади цялата кошница? На моя пасат не му работи бензиномера и се чудих дали да не я изкарам да вида за какво става въпрос

georg написа:Абе що не си кипите Дизели и няма да имате проблеми с бензиновите помпи :077:

Като нямаш кво да кажеш по темата за кво се обаждаш. Има хора които не биха си купили дизели за нищо на света.

Върни се в “Passat”