Избор на акумулатор. Факти, митове, легенди.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Избор на акумулатор. Факти, митове, легенди.

Мнениеот juve » Сря 05 сеп 2007 20:10

Значи попринцип,на 1.6 мотор в рамките на нормалното е да се кара със,55АН,60АН и 62АН,ако вземеш 75АН няма да може да го зарежда както трябва

Яко смешки се раздуха тук .... нямало да зарежда :lol: :lol: :lol: ама както и да е ... извинявам се за оффтопика :oops: ама тази глупост я прочетох няколко пъти от началото на темата :wink:
ауу , тази тема не съм я създал аз , какво черно петно в биографията ми лепнаха ... :wink:

Последна промяна от juve на Нед 16 сеп 2007 10:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 05 сеп 2007 20:31

Време е да повикаме митбъстерите и да подкарат и заредят с поло 1.0 100 А/h акумулатор :D та да спрат тези съмнения за зареждане/дозареждане.

ПС Нямам такова иначе за идеята бих му метнал в багажника един от краз

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 05 сеп 2007 20:32

Я големите разбирачи да ми отговорят на следния въпрос :прав ток по криви жици дали може да тече?: и после пак да дойдат тук и да спорят за капацитети зарядни у-ва и т.н. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 05 сеп 2007 21:42

L&R написа:Време е да повикаме митбъстерите и да подкарат и заредят с поло 1.0 100 А/h акумулатор :D та да спрат тези съмнения за зареждане/дозареждане.

ПС Нямам такова иначе за идеята бих му метнал в багажника един от краз

Полото ще го отнесе като куцо пиле домат на международно шосе :lol: :lol:

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Сря 05 сеп 2007 23:35

Аз съм със съшия автомобил и сам с 60Аh,толкова го дават по каталог.

Потребителски аватар
fourkoa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fourkoa » Чет 06 сеп 2007 11:17

Колеги.Аз сам с 44Аh вече година и половинаи проблеми няма,и като го сложих в леглото пасна точно от край да край.местото е правено за такъв акумулаторрр

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Чет 06 сеп 2007 14:53

Нека се потретя : В моята младост карах 120 А часов акумулатор ( от мотокар) в багажника на Москвич 412 с 250 ( двеста и петдесет ) ватов генератор - 6 години .... за дозареждане не си и спомням , ама за тръгване " на стартер " - да :lol: А тези , дето философстват как 65 А щял да се зарежда, а 72 - не , ме изпълват с тъга по повод сегашното ни образование :cry:
п.с Не визирам никого лично , просто темата е с такава насоченост :wink:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 06 сеп 2007 15:29

Лошото е че колегите пишат защото са чули или някой им е казал !
Те не смятат формули,не експериментират (повечето) и така са чули от някой който даже няма техническо образование ....Според статистика която четох преди 10 дни в Бг. сегашното образование е с 30 % по ниско от образованието на хората на средна възраст което са получавали....много жалко :cry:

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Чет 06 сеп 2007 17:18

Аз втора година си карам с Искра 44Ач,на Голф ГТИ 2000куб. с климатик.Досега проблеми съм нямал,доливам си му дестилирана вода,когато е нужно и всичко си е ок.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пет 07 сеп 2007 12:54

То и моя е за доливане, оня ден купих дестилирана вода, добре, че ме подсетихте - слизам да долея, че........ :083:

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Съб 08 сеп 2007 22:27

Ronin написа:Лошото е че колегите пишат защото са чули или някой им е казал !
Те не смятат формули,не експериментират (повечето) и така са чули от някой който даже няма техническо образование ....Според статистика която четох преди 10 дни в Бг. сегашното образование е с 30 % по ниско от образованието на хората на средна възраст което са получавали....много жалко :cry:

за образованието може и да е вярно, но аз за съжаление съм вече на средна възласт и бих казал следното: 72 Ah акумулатор ще се зарежда, но разликата в цената му обезмисля покупката. Ако ти е подарък - ОК :twisted: Освен това скромният ми опит ( 13 години, през които през ръцете ми са минали десетки хиляди акумулатори) показва, че е редно да се съобразяваме с предписанията в каталога, т.е. 72 Ah монтиран в автомобил с предписан 44 Ah, изкарва с около 20% по-малко от предписания. :!: :!: :!: Но ако имате свободни пари - експериментирайте.... :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 08 сеп 2007 23:00

greda написа:
Ronin написа:Лошото е че колегите пишат защото са чули или някой им е казал !

за образованието може и да е вярно, но аз за съжаление съм вече на средна възласт и бих казал следното: 72 Ah акумулатор ще се зарежда, но разликата в цената му обезмисля покупката. Ако ти е подарък - ОК :twisted: Освен това скромният ми опит ( 13 години, през които през ръцете ми са минали десетки хиляди акумулатори) показва, че е редно да се съобразяваме с предписанията в каталога, т.е. 72 Ah монтиран в автомобил с предписан 44 Ah, изкарва с около 20% по-малко от предписания. :!: :!: :!: Но ако имате свободни пари - експериментирайте.... :wink: :wink: :wink:

Колега аргоментирай се по конкретно ,а не с измислена статистика която вероятно ти не си виждал,дай да я видим тая статистика какво пише в нея,аз не съм виждал такава но сметките че по горното не е вярно са елементарни,дай статистиката да я видим кво пише ?
За парите то е ясно ,но един път да те предаде малкия акумолатор зимата и разходите които ще направиш не се знае на колко ще излезнат...

Давам пример: 07.12.1996 г. С моята тогавашна лада с 62 Аh акумолатор се качваме на х.Върховръх над Пещера,пече слънце,вечерта заваля сняг ,до сутринта натрупа 1 м. а на втория ден още близо метър сняг.....на третия ден няма палене,проклетия акумолатор купен една седмица по рано специално заради случая неможе да завърти стартера при -22 г. Дърпане с въже = На мисията невъзможна....седем дена разходи докъто приятели успяха да се качат да донесат зарядно и кабели......айде сметни колко ми излезна тоя акумолатор....

Единственото добро нещо е че през тия седем дена се запознах с жена ми.... :oops: :lol: :077: :seeex
Една сутрин да те предаде и да закъснееш за работа и за какво говорим за 20 лв. ли ??
Няколко години подред празнувахме повода с женами пак там и с 72 Аh акумолатор просто забравяш за подобно нещо а си правиш кефа три дена и после даваш ток на другите....

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 10 сеп 2007 19:51

72 Ah монтиран в автомобил с предписан 44 Ah, изкарва с около 20% по-малко от

яко смешки .... колегата с " десетките милиони хиляди " акумулатора вече има и формули .... 20 % .... по този начин вероятно аз със москвето някога съм сложил акумулатора и след 3 мин съм го изхвърлил :D :D А бе я помислете малко бе : Един позапекъл стартер през зимата и сгъстено масло си хапва в първия момент 5- 600 А ...за кой акумулатор според вас ще е по трудно - за 44 или за 72 ? На кого ще се "огънат " плочите от зор ? защото и Поло може да влачи ремарке , ама според вас кой двигател ще се озори повече и ще даде "фира " по рано - този от 55 коня или онзи от 115 ? Защото , особено през зимата един акумулатор от повече А/ч няма да чувства особено товарите , докато този по предписание ще се напъва на максимум.... а за зареждането - хах яко майтап ...просто спирам да коментирам ( е ако вашите двигатели докато работят хабят по 50 - 70 А , тогава се извинявам...) :wink: :wink: :D

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 10 сеп 2007 20:01

juve написа:
72 Ah монтиран в автомобил с предписан 44 Ah, изкарва с около 20% по-малко от

яко смешки .... колегата с " десетките милиони хиляди " акумулатора вече има и формули .... 20 % .... по този начин вероятно аз със москвето някога съм сложил акумулатора и след 3 мин съм го изхвърлил :D :D А бе я помислете малко бе : Един позапекъл стартер през зимата и сгъстено масло си хапва в първия момент 5- 600 А ...за кой акумулатор според вас ще е по трудно - за 44 или за 72 ? На кого ще се "огънат " плочите от зор ? защото и Поло може да влачи ремарке , ама според вас кой двигател ще се озори повече и ще даде "фира " по рано - този от 55 коня или онзи от 115 ? Защото , особено през зимата един акумулатор от повече А/ч няма да чувства особено товарите , докато този по предписание ще се напъва на максимум.... а за зареждането - хах яко майтап ...просто спирам да коментирам ( е ако вашите двигатели докато работят хабят по 50 - 70 А , тогава се извинявам...) :wink: :wink: :D
    Браво juve много добре им го казваш ама кой ли те слуша :?
    И аз все говоря че е по добре с по-голям ампераж ама са единици тези дето вдяват за какво става въпрос :twisted:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 10 сеп 2007 20:22

Кой колкото иска да слагам АЗ СЛАГАМ ТОЛКОВА КОЛКОТО МОГА ДА СЪБЕРА,и после нямам ядове...72 Аh. А като падне снега и започнете (тия дето са с 44 Аh) да си разхождате колите като кучета на разходка с въжетата аз ще се смея от терасата ми с чаша кафе :007:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”