кой са най-хубавите свещи
- shr
- Автомобил:
- Двигател:
кой са най-хубавите свещи
Здравейте трябва да си сменям свещите някой знае ли кой са най-хубавите за Г3 abs?
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
totomoto написа:denso
Magneti-Marelli ли бе

NGK BOR6ET. цена ~34 лв за 4.
От АУТО ХЕЛП, http://www.autohelp.bg/shops_bg.html
Моя ABS дойде с такива от Швейцария, понечих да му слога Bosch ама нещя

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: кой са най-хубавите свещи
shr написа:Здравейте трябва да си сменям свещите някой знае ли кой са най-хубавите за Г3 abs?
BRISK-SILVER N15YS( 15-ки са,но точния индекс все пак го провери в каталога)...и ще забравиш за други свещи
Свещи DENSO IRIDIUM POWER
Най добрите свещи са DENSO IRIDIUM POWER . Ефекта от DENSO IRIDIUM POWER е добра работа на мотора, издържат на силни натоварвания, прави 2500 градуса температура на искрата и по принцип намалява разхода с половин литър на 100 километра.А за сравнение платинените свещи правят по малко от 2000градуса температура на искрата .
Re: Свещи DENSO IRIDIUM POWER
nikicar написа:Ефекта от DENSO IRIDIUM POWER е добра работа на мотора, издържат на силни натоварвания, прави 2500 градуса температура на искрата и по принцип намалява разхода с половин литър на 100 километра.А за сравнение платинените свещи правят по малко от 2000градуса температура на искрата .
Сега, ако ми обясниш защо е важна температурата на искрата, а не дължината например, може и да се съглася с теб

Колега, според мен BOSCH - WR7LTC+.
Предполагам си прочел вече другите теми за свещи, важно е да са истински свещи!
greda написа:nikicar написа:Ефекта от DENSO IRIDIUM POWER е добра работа на мотора, издържат на силни натоварвания, прави 2500 градуса температура на искрата и по принцип намалява разхода с половин литър на 100 километра.А за сравнение платинените свещи правят по малко от 2000градуса температура на искрата .
Сега, ако ми обясниш защо е важна температурата на искрата, а не дължината например, може и да се съглася с теб![]()
Колега, според мен BOSCH - WR7LTC+.
Предполагам си прочел вече другите теми за свещи, важно е да са истински свещи!
Според мен , температурата на искрата показва силата и , т.е енергията която отделя. Електрода е много тънък , прави концентрирана искра , и по мои наблюдения мотора работи по-стабилно. Поне на рали автомобили които сме слагали има ефект.
Карал съм с такива свещи и на нормална кола , не бегачка , и там мотора иамше добро поведение .
Но може би цената е възпиращ фактор , така , че изборът е спрямо нуждите и възможностите.
nikicar написа:Карал съм с такива свещи и на нормална кола , не бегачка , и там мотора иамше добро поведение .
Но може би цената е възпиращ фактор , така , че изборът е спрямо нуждите и възможностите.
Звучи логично

Не познавам номенклатурата на DENSO, ако това е някой от топ-продуктите им предполагам, че наистина ще е добър...
Но все пак говорим за ABS

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
greda написа:Не познавам номенклатурата на DENSO, ако това е някой от топ-продуктите им предполагам, че наистина ще е добър...
Да това е топ-продукта на денсо,но по-слабите коли няма да фръкнат с тия свещи

Това с намаления разход ако е вярно,значи трябва да има някаква разлика и във вървенето си мисля

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”