Мнението ви за зимни гуми Semperit
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Мнението ви за зимни гуми Semperit
Ами , вече понастъпи лошото време пък и без това бях с летни гуми с по 1мм грайфер , реших че е крайно време да се подготви зимния комплект. Понеже не съм много компетенен в избора на гуми , реших баща ми да избере и се спряхме на Barum , оставих колата и пари да купи 2 гуми а след 10-на дни още 2. За моя изненада , се прибирам от работа и намирам талигата обута в 2 гуми Семперит 185/60/14 всяка от които за скромните 100лв! Днеска се поразрових в работилницата по спомен че имах някаква зимна гума останала от старото Ауди и я намерих - чисто нова неслагана Debica 185/65/14. Въпроса ми е дали да си купя още 1 такава и да ги сложа отзад(лошото е че са на 65 а не 60 както оригиналните) или да купувам други 2 - различна марка? Ще имам ли проблеми ако предните са ми 185/60/14 а задните 185/65/14(смисъл отчитане на скорост разстояния и прочее) и качествени ли са тея гуми Семперит че хич не ми вдъхват доверие? Предвариелно ви благодаря за мненията и съвети може би 

- nadia23
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Семперит са страхотни гуми:006: -номер 2 бяха в тестовете на немците за зимни гуми. Производство са на Continental,които бяха пък номер 1 в теста
Аз съм с такива-зимни, на 1 сезон-страхотно се държат на студено,не поднасят, а и плюс това ги бях взела много изгодно от Диана-там имат най-добрата цена на Семперит ,като проучвах ,преди да ги купя

Аз съм с такива-зимни, на 1 сезон-страхотно се държат на студено,не поднасят, а и плюс това ги бях взела много изгодно от Диана-там имат най-добрата цена на Семперит ,като проучвах ,преди да ги купя

- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Радвам се на това което пишете, явно моя дъртия не ме е подвел, мислех да го мъмря ама май ще почерпя. А лично моите са 185/60/14 82Т DOT3207 WINTERGRIP (точната им цена е 99лв на гума поне за толкова са купени) пише че са Made in Porugal колко е истина спорна работа потъркалях ги към 300км за 3дена и съм доста доволен. Следващия месец ми предстои ходене до Трявна дано да има сняг, тогава ще ви кажа какви са ми впечетленията.
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм с 4 броя Semperit Wintergrip. Доволен съм. Не че в подобни теми всеки не хвали своето си, но...
миналата зима един-единствен път ми се наложи да карам на сняг - над Говедарци нагоре към "пистите" - доста стръмен участък, а снега не беше мек, а утъпкан и лееееко заледено на места: абсолютно никакъв проблем нямах да се кача догоре, а на връщане само на втора, почти без спирачки - нито веднъж не поднесе колата.
не мисля, че са кой знае колко скъпи, при положение, че "уникалните" Debica са над 80 кинта парчето.
баща ти е направил добър избор!
миналата зима един-единствен път ми се наложи да карам на сняг - над Говедарци нагоре към "пистите" - доста стръмен участък, а снега не беше мек, а утъпкан и лееееко заледено на места: абсолютно никакъв проблем нямах да се кача догоре, а на връщане само на втора, почти без спирачки - нито веднъж не поднесе колата.
не мисля, че са кой знае колко скъпи, при положение, че "уникалните" Debica са над 80 кинта парчето.
баща ти е направил добър избор!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”