1.9d кофти проблем с обтегача на пистовия ремък

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
k.kostov
Автомобил:
Двигател:

1.9d кофти проблем с обтегача на пистовия ремък

Мнениеот k.kostov » Сря 07 ное 2007 7:30

Здравейте. Изникна проблем с обтегача на пистовия ремък.В магазина ми казаха доста крупна сума.500 лв. Ако някой има някакво решение ,ще съм много благодарен ако сподели . Предварително благодаря. полото е 1,9 Д 96 г. AEF мотор

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 07 ное 2007 8:07

Не е нужно да сменяш целия обтегач, а само обтяжната ролка. На механизма не може да му стане нищо, разбива се лагера на ролката. Търси само ролка. При мен бе същото, преди месец смених само ролката и реших проблема. А ако не е затегнала ролката, слагаш само грес в лагера - още по-тънко минаваш.

k.kostov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.kostov » Сря 07 ное 2007 11:03

да но ако е ролката само ще вие , а то издава и вибрации

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 07 ное 2007 11:17

щом има и вибрации лагер а пистовия ремък сменян ли е ако се е закъсал също лъже

k.kostov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.kostov » Сря 07 ное 2007 17:54

Преди две седмици го сменяха, но ми сложиха с повече писти и казаха, че излишното ще се изяде и ще се оправи работата.Но сега като се замисля май след това вибрациите се усилиха, а сега май и лагера взе да се обажда.Сега ремъкът целия е съдран от едната страна.Какво ще ме посъветваш?

k.kostov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.kostov » Сря 07 ное 2007 17:55

какъв номер е ремъка ? С клима съм

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Чет 08 ное 2007 9:07

Отиваш в юнито и купуваш по каталог. Това че е с повече писти-оттам е и вибрацията понеже по-широкия ремък започва да мята понеже е по-широк и излиза от ролката компр на климата и динамото и хидравликата натоварването се обира от ролката защото тя е едновременно и обтегач на ремъка, а може и да се скъса докато се обере. А вибрацията може да идва и това, че зъбите не лягат правилно върху нарезите за пистите на динамо и комп на клима и хидр. - разбива лагери на алтенатора. Някой майстор си е търсил постоянен клиент.

Потребителски аватар
iavor84
Автомобил: VW BORA VW POLO
Двигател: AJM 2000 AEF 1997
Контакти:

Мнениеот iavor84 » Пет 09 ное 2007 14:55

колега за сега проблема с ремъка и аз не съм го решил.климата мн натоварва ремъка - 5 пистов.за сега за зимата съм сложил оригинален по къс, като съм изолирал климатика и нямам проблеми, иначе лятот на 7-8 хиляди с климатика и ми заминава ремъка.Замислил съм за др. лято да слагам по някакъв начин ролки за 6 пистов ремък иначе климатика нз как ще работи.ако някой е решил проблема да сподели-май вс. полота без фабричен климатик са с този проблем? :?:

k.kostov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.kostov » Пет 09 ное 2007 15:24

така е ,за жалост. Днес , като запалих колата изведнъж започна да издава странни звуци, като го погледнах видях че ремъкът се е охлабил. Докато стигна до майстора съвсем изкочи .СЕга ще го правя.След това ще кажа как е работата

Потребителски аватар
djimy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 1.9d кофти проблем с оптегача на пистовия ремък.спешно п

Мнениеот djimy » Пет 09 ное 2007 22:41

k.kostov написа:здравеите. Изникна проблем с оптегача на пистовия ремък.В магазина ми казаха доста крупна сума.500 лв. Ако някой има някакво решение ,ще съм много благодарен ако сподели . Предварително благодаря. полото е 1,9 Д 96 г. AFE мотор

:roll: Приятелю,и аз експлоатирам такъв мотор и имам същия проблем.
Капацитетите на тази материя ми казаха да си търся:
-конзола за обтягащия механизъм на пистовия ремък(~350лв)
№ 028903141 АР
-2бр.втулки за обтягащата ос(~8лв.)
№ 028903310
И едва тогава проблема ми ще бъде решен :!: :?:

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Сря 14 ное 2007 14:50

djimy - и ти ли си с климатик, който е допълниелно слаган... то май на AEF мотора няма как да е фабричен...

Аз към края на тази седмица ще ходя при Niksi - ремъка почна да просвирва и сякаш по шумна стана колата, ще видя при мене какво ще се окаже. Незнам дали това че климатика е ниско също не оказва влияние - ако го закачиш макар и леко и съосието на ролките се нарушава и от там и ремъка се скапва - разсъждавам си на глас...
Колата е Поло AEF с клима и същата история досега 6 пистов ремък се режеше за да стане 5 пистов и се слага.

iavor84 - мислиш ли че ако сложиш 6 пистов ремък нещата ще се подобрят?

Потребителски аватар
iavor84
Автомобил: VW BORA VW POLO
Двигател: AJM 2000 AEF 1997
Контакти:

Мнениеот iavor84 » Пет 16 ное 2007 11:54

и аз разсъждавам на глас но си мисля че ако е 6 пистов ремъка няма да се натоварва толкова от климата и съответно няма да загрява и да се пили така бързо.иначе моя майстор казва че вс по системата ролки е наред.мисля за варианта как да премина на 6 пистов :?:

k.kostov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.kostov » Пон 19 ное 2007 17:39

днес взех полото. оста на обтегача се беше износила, и втулкита бяха заминали.Майсторите набиха нови втулки-10 лв,оста намерих на 75 лв , за работа взеха 100 лв и всичко е ок. Колата направо мърка, обаче проблема с ремака е още по крешяшт.Направо акъл не ми стига каде да търся.Освен да режа един 1560 мм и докадето изкара!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
hslavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hslavov » Пон 19 ное 2007 20:02

хора смених и конзолата (350лв) смених този прът смених ремъка с нов 5ПК 1530 размер, всицхко съм сменил и пак плчска ремъка
кажете кво да правиа мислих си дали не мога да напъхам 1515 ремък

Потребителски аватар
pacoo
Автомобил:
Двигател:

I az sam sas sashtiq problem

Мнениеот pacoo » Вто 20 ное 2007 23:25

Predi sedmica mi svetna lampata za akomulatora 4e ne zarejda(OKAZA SE OT GENERATORA)remont-55lv,za svalqne i ka4vane o6te 50lv- i sega sitoaciqta e kato va6ata MN ama naistina 4uka traka stra6na rabota i sega ne q karam tarsq si kadaren maistor. :(

Преди седмица ми светна лампата за акумулатора че не зарежда (оказа се от генератора). Ремонт - 55 лв., за сваляне и качване още 50 лв. - и сега ситуацията е като вашата. Наистина много чука, трака - страшна работа и сега не я карам - търся си кадърен майстор. :(

Върни се в “Дизелови агрегати”