leavon написа:Извинете ме предварително - може би тъп въпрос:
Каква е идеята на това между амортисьорите? Предусещам, че идеята е май да се укрепи купето, но не си представям кое го прави необходимо.
Ами аиде да ти кажа за какво е според мен (мое мнение не сам го 4ел някаде или кфото и да било за това мойе и да е грешно)
Та ... мисля 4е тази щанга намалява усукването в предния кош на колата (в комплек с долната м/у носа4ите има по голямо деиствие,а ако има и на задните амортесиори наи добре) само 4е според мен от нея има полза и нужда когато колата е с спортно(по твардо от обикновеното)ока4ване , когато се кара по агрсивно(демек се дава пове4ко гас) в завой (пример Банско-Благоевград ...Прохода Предел много му се радвам) и сигурно има още неща за които не се сещам в момента....
При мен когато смених ока4ването на колата с по твардо запо4на да се усеща усукването на купето , примерно като слизам от нисак бордиур или минавам през малка неравност се 4ува как уплатненията на вратите скарцат (с обикновенното ока4ване това го няма6е)
това е така понеже когато колата е с обикновенно ока4ване неравносттите по патя се пемат от пружините и амортесиорите които имат достата4но ход 10 15 дори и 20 см , за разлика от спортните такива които имат не пове4е от 5см и предават директно целия зор на купето ....6те се радвам да 4уя мнението на хора които са 4ели нещо по вапроса....
Все още не мога да кажа дали има резултат от това нещо понеже не сам монтирал още долната щанга и имам да сменям тампони на макферсони и задни тампони на носа4ите (а може и още нещо да излезе

) но когато си4ко е сменено и нямам никфи луфтове никаде ще разбера дали има ефект ....
П.С - щом се използва при рали и други автомобили сигурно служи за нещо

ако не то поне не би навредило

А и дига наи малко 10hp,a ако има лепенка или надпис кам 15 eyecrazy gruebel
xa xa xa lol lol lol Screwy