подгревен горивен филтър
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
подгревен горивен филтър
такива имат някои камиони, но се оказва че също така има и за Волво 9xx моделите(и рено). Знаете ли дали съществуват такива за VW и по специално за Passat.
Последна промяна от fichtenweg на Пон 18 фев 2008 13:19, променено общо 1 път.
Re: подгревен горивен филтър
Че те на Passat-ите от тая реколта (1998 ->) всичките са с подгряване - греят се от охладителната течност (антифриза) на малкия кръгfichtenweg написа:... Знаете ли дали съществуват такива за VW и по специално за Passat.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rumen написа:Че те на Passat-ите от тая реколта (1998 ->) всичките са с подгряване - греят се от охладителната течност (антифриза) на малкия кръгfichtenweg написа:... Знаете ли дали съществуват такива за VW и по специално за Passat.
Какъв е смисала от това като сутринта е супер стидено и по тази логика, ще подгрява филтъра само на загрял мотор.
- fichtenweg
Adnan написа:Rumen написа:Че те на Passat-ите от тая реколта (1998 ->) всичките са с подгряване - греят се от охладителната течност (антифриза) на малкия кръгfichtenweg написа:... Знаете ли дали съществуват такива за VW и по специално за Passat.
Какъв е смисала от това като сутринта е супер стидено и по тази логика, ще подгрява филтъра само на загрял мотор.
именно...смисъл ще има ако самия филтър подгрява горивото преди стартиране
От къде да знам - питай във Волсбург или там където ги мъдрят тия неща. Сигурно са имали нещо в предвид кат' са го направили.Adnan написа: Какъв е смисала от това като сутринта е супер стидено и по тази логика, ще подгрява филтъра само на загрял мотор.
После ако помислиш малко ... нафтата в резервоара не е студена само сутрин като се запали ... а ако се наложи да пътуваш 2-3-4-5 часа при температури -5/-10/-15 ... що да не стоплиш нафтичката от резервоара с вече загрелия мотор? Та сигурно зарад туй са го направили ... както между другото са направили и охладител за остатъчната нафтата, която се връща в резервоара. Той (охладителя де) се включва при определена температура на горивото.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Adnan написа: Какъв е смисала от това като сутринта е супер стидено и по тази логика, ще подгрява филтъра само на загрял мотор.
Смисъл определено има. Като се загрее нафтата се разширява

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Руснаците имаха някакво домашно решение - електрически нагревател около филтъра, от типа на Велкро (така май се казваше онази "лепка").
Защо си мисля, че на Пасат Б5 филтъра се затопля от "обратната" нафта (която също затопля и горивото в резервоара).
И все пак, нищо такова не може да замени използването на подходящи средства против желиране на нафтата.
Защо си мисля, че на Пасат Б5 филтъра се затопля от "обратната" нафта (която също затопля и горивото в резервоара).
И все пак, нищо такова не може да замени използването на подходящи средства против желиране на нафтата.
- fichtenweg
сподели някои по-подходящи средства срещу желирането. Също няма да е лошо ако посъветваш дали има такива, които трябва да се избягват. Винаги съм искал да ползвам такива, но същевременно съм се опасявал от някакви последващи отрицателни ефекти (и последващи ремонти). С други думи какви е наи-безопасно да се ползват.
Значи:виждал съм такъв филтър на Субару или на Фиат не съм сигурен ако можеш да намериш основата на която се крепи филтъра аз го имам самия филтър(просто трябва да го потърся някъде във частите)Ще погледна самия филтър да ти кажа коя марка е и какво пише по него евентуално да намериш и основата и как да се монтира(филтъра е чисто нов не е и слаган на кола)ако ти върши работа подарявам ти го 

-
- Автомобил:
- Двигател:
fichtenweg написа:сподели някои по-подходящи средства срещу желирането. Също няма да е лошо ако посъветваш дали има такива, които трябва да се избягват. Винаги съм искал да ползвам такива, но същевременно съм се опасявал от някакви последващи отрицателни ефекти (и последващи ремонти). С други думи какви е наи-безопасно да се ползват.
Ето ти една добавка, която аз ползвах в на баща ми Фиестата като си бях в България.

Предполагам има и други подобни. Провери на ОМВ какво предлагат те, спомням си имаше добър избор. Лично аз ползвам PowerService, но незнам дали го има в България

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rumen написа:Adnan написа: Какъв е смисала от това като сутринта е супер стидено и по тази логика, ще подгрява филтъра само на загрял мотор.
... нафтата в резервоара не е студена само сутрин като се запали ... а ако се наложи да пътуваш 2-3-4-5 часа при температури -5/-10/-15 ...

gr_kanev написа:Защо си мисля, че на Пасат Б5 филтъра се затопля от "обратната" нафта (която също затопля и горивото в резервоара).
Все още не разбирам смисъла на филтъра който се подгрява от антифриза.
"Обратната нафта" която се връща в филтъра си върши същата работа.
Тази година ми се случи същата случка тамън след нова година при големите студове, замръзна ми нафтата в филтъра. И силно се вълнувам от този проблем.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”