Таванна антена BOSCH за Пасат комби

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Таванна антена BOSCH за Пасат комби

Мнениеот krraynov » Нед 14 авг 2005 17:20

Има ли такива антени да се продават някъде че моята я откраднаха. Сега сложих пръчка от няков мента от 5 лева - ама радиостанциите се губят много.
Казаха ми че имало и такива с вграден усилвател.? Ако някой знае нещо - нека каже.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 15 авг 2005 11:43

Да, такава антена се продава. Аз наскоро (май беше миналата есен) смених моята оригинална фоксвагенска с такава на BOSCH. Серията на се казва 16V Flex (което не означава 16 волта). Провери по техномаркетите. Има ги в два вариянта - активна (с вграден усилвател) и пасивна (просто антена). Цените им бяха около 75/35 лв. в зависимост активна/пасивна. Имай в предвид, че ако се спреш на активната трябва да се "дръпне" захранване от радиото ти до антената (едно кабелче е), а за Passat комби (каквато е и моята) това не е проста работа и от личен опит те съветвам, ако го правят направо да ти положат високочестотния кабел, който върви в комплект с антената (труда е все същия, но ще имаш перфектния кабел). Той си върви заедно с допълнителното захранващо кабелче. За този модел Passat BOSCH препоръчват вариянта с активна антена - разстоянието е доста голямо (над 3.50м със всичките му завртулки) и вграденият в антената усилвател "покрива" загубите по трасето. Аз се спрях на този вариянт и съм доволен. Но нали ти казах около 75 кинта е само антената. Монтажа в ТОЯГА е 15лв.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Ок, взех BOSCH от Автоплюс

Мнениеот krraynov » Пон 15 авг 2005 22:00

ама цената е 106.00лв с вграден усилвател. К'во да кажа - радиото веднага разбра за какво става въпрос... За съжаление не можах да прекарам кабела по оригиналното трасе - върви по тавана от дясно, като застанеш отзад видя ми се доста трудно да свалям тавана. Само в нагажния отсек свалих горните лайсни за да може да падне кората малко надолу. Старата антена не беше с усилвател, а наистина в комплекта на новата имаше и кабел - с дължина около 5.5м, който е и с жичка за захранване на усилвателя +12 волта от радиото. Кабела го прекарах от антената, слиза надолу и минава под страничното стъкло на багажника отдясно от там в прага - десния и после зад жабката и до радиото. На мене ми отне около 4 часа с разглобяване и сглобяване наново.

Потребителски аватар
Велислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Велислав » Вто 16 авг 2005 0:37

Провери в Авител . Там продават антените на Zender. Мисля , че до към 60лв. ще те оправят. Ако ти стой основата на антената мисля че пръчката с усилвател в нея е око 20 лева.
Успех.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Вто 16 авг 2005 12:55

Велислав написа:Провери в Авител . Там продават антените на Zender. Мисля , че до към 60лв. ще те оправят. Ако ти стой основата на антената мисля че пръчката с усилвател в нея е око 20 лева.
Успех.

И аз съм без антена от 2 седмици :( , но 100 лева ми се виждат множко. Къде е това Авител и как така ще вкарат усилвател в самата пръчка или той е отделно?

Потребителски аватар
Велислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Велислав » Пет 19 авг 2005 8:33

ОФИС И ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

София
бул. "Цар Борис III" N: 54, бл. 44
тел.: (02) 952 07 03
тел./ факс: (02) 952 06 46
E-mail: info@avitel-bg.com

http://www.avitel-bg.com/