Сигурно ще вдигнат пътния данък и без това без винетка можеш да караш в града но ако не си си платил тоя пътен данък не можеш да караш никъде така те са на далавера.boi4eto написа:iceto_666 написа:Ами ще си купя нова годишна.А доколкото знам тази година ще са за последно винетките от 2009 отпадат.
Сигурно ще отпаднат,но пак ще ни врътнат по някъкъв начин,за да ни е гадно.
Винетки, срокът на годишните от 2007 изтече...
- iceto_666
- Автомобил:
- Двигател:
- iceto_666
- Автомобил:
- Двигател:
Ама това за МПС което се кара с "C" категория.shenko написа:dxd написа:shenko написа:Добре де аз миналата година Юни купих на Crafter'а К2 годишна и тя е валидна до края на годината, аз в такъв случай съм ощетен, не трябва ли и годишната да бъде от дата до дата?
Че кой та е карал да си я купуваш Юни сам си се прецакал
Не съм се прекарал, даже 40 лв съм на далавера ако си взимах месечни, тя беше 90лв а годишната 500лв
- dragomir1402
- Автомобил:
- Двигател:
НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ВИНЕТНИ ТАКСИ ЗА ПЛАТЕНО ПОЛЗВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА ЗА ОПРЕДЕЛЕН СРОК
Чл. 10. (2) Водачите на моторни превозни средства са длъжни незабавно да свалят винетните стикери с изтекъл срок.
а това е чл.179, ал.3 от Закона за двжението по пътищата
3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:
4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.
така че сваляйте старите винетки, защото присъствието им на стъклото се явява административно нарушение, поне според търновските катаджии, господ здраве да им дава и дълъг живот
Чл. 10. (2) Водачите на моторни превозни средства са длъжни незабавно да свалят винетните стикери с изтекъл срок.
а това е чл.179, ал.3 от Закона за двжението по пътищата
3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:
4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.
така че сваляйте старите винетки, защото присъствието им на стъклото се явява административно нарушение, поне според търновските катаджии, господ здраве да им дава и дълъг живот

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”