То всичко опира до късмет според мен, ама карай, Италия, Австрия, Германия... Май от Холандия са най-читави колите щото доколкото знам там не вали сняг (дъртата ми Джета баща ми я докара от там, смея да твърдя, че кола от 1985 г. с по-малко изгнили ламарини не съм видял досега, изключая изкърпените и ремонтирани коли), пък и не съм чул да са мърляви като италианците. Комшията ми миналата година беше там, работеше като шофер в някъв цирк. Питал италианеца-началник дали може да провери маслото на камиона, а той му забранил да отваря капака изобщо (имало си било човек за тази цел). Та аз лично съм резервиран относно колите от Италия, това си е мое мнение не задължавам никой да го споделя.
Иначе по темата: търси кола с редовни документи. Нашите много си патиха миналата година, когато баща ми купи Пасатора от Германия. Липсваше май въпросният талон, той си мислеше дали в Румъния не са му го свили на митницата или нашите в България. Та... докато майка ми търкаляше дъртата Джета (която е вече моя), Пасатко за 20 бона си седеше в гаража около 2-3 месеца, докато му пратят от немско разни преводи на документи от полицията, че колата не е крадена, не знам си какво и що... та много нерви се хабят, повервайте... едвам я оправиха колата с помощта на познат офицер в КАТ, иначе и слагали някаква забрана и повече нямаш право да я регистрираш в България тази кола (беше се стигнало до комисия) и си пиеш една студена водица...
Покупка на автомобил от Германия
Здравейте,
Доста е стара темата, ама за да не правя нова....
Един приятел си взе голф 3 от Италия. Колата е много добра, само че единствените документи, които има с нея са manual на италиански, сервизна книжка и договор за покупко-продажба м/у него и човека, който му я докара. Регистрацията в КАТ мина без проблеми (със странична помощ). Исках да попитам дали може да има някакви бъдещи проблеми свързани с липсващи документи (при продажба...)?
Доста е стара темата, ама за да не правя нова....
Един приятел си взе голф 3 от Италия. Колата е много добра, само че единствените документи, които има с нея са manual на италиански, сервизна книжка и договор за покупко-продажба м/у него и човека, който му я докара. Регистрацията в КАТ мина без проблеми (със странична помощ). Исках да попитам дали може да има някакви бъдещи проблеми свързани с липсващи документи (при продажба...)?
Re: Покупка на автомобил от Германия
Brezel написа:Sara_Bold написа:Това е така
за съжалени не е така
Без малкия Brief си за никъде
Може, но ти трябва документ от собственика или този който го е изгубил,че той го е изгубил, за да го покажеш пред Zulassungsstelle.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”