климатика не работи под 6-7 градуса навън.. така че.. и от тук греда
не включва компресора де..
сонакс май беше моето.. но требе убаво да го размазваш.. да бришеш като идиот докато блесне без никакви мазнинки...
аз съм доволен...
пръскаше се от флаконче.. не под налягане...
имах и едно от метро.. под налягаНЕ.. ВИж това отиде в кофата след първото ползване...
аз си ги слагам тез работи особенно на Зрънчо.. защото замръзва стъклото зимата отвътре ... и е гадно..
потенето не ме притеснява толкова.. минава за 1 мин.. ама замръзналото..
Препарат за изпотени стъкла
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:климатика не работи под 6-7 градуса навън.. така че.. и от тук греда
не включва компресора де..
сонакс май беше моето.. но требе убаво да го размазваш.. да бришеш като идиот докато блесне без никакви мазнинки...
аз съм доволен...
пръскаше се от флаконче.. не под налягане...
имах и едно от метро.. под налягаНЕ.. ВИж това отиде в кофата след първото ползване...
аз си ги слагам тез работи особенно на Зрънчо.. защото замръзва стъклото зимата отвътре ... и е гадно..
потенето не ме притеснява толкова.. минава за 1 мин.. ама замръзналото..
И аз си купих Сонакс,който струваше около 7-8лева и съм страшно НЕдоволен.Пръскам,чакам,втривам,бърша и нищо.Стъклото пак се изпотява и дори ми замръзва отвътре. Та аз се питам и се маем, дали пък да нямам проблем с радиаторчето на парното? Но пък си имам парно,което си е силно споед мен...
BTW с този Сонакс имаше някакъв минимален ефект на страничните стъкла,но пак не си заслужава 7-8 лева.Е ако го мажа всеки път преди да се кача няма да се потят,ама това става и с обикновен парцал.
- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
Явно аз съм единствения, видял голямото предимство на такива препарати. Когато си карам сам в дъждовен и студен ден нямам проблем - вентилацията се справя с минималното изпотяване. Когато обаче се качат още трима в колата, вентилатора (на макс.) ми помага само за ивица от предното стъкло (най-много до половината стъкло). С препарата обаче при пълна кола стъклата се изпотяват много по-малко и вентилацията лесно се справя.
Препарата ми беше с помпичка и отначало замазва, но с търкането постепенно се изчиства. Дано да го намеря, за да ви кажа как се казва.
Препарата ми беше с помпичка и отначало замазва, но с търкането постепенно се изчиства. Дано да го намеря, за да ви кажа как се казва.
- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
ceci4 написа:Дано да го намеря, за да ви кажа как се казва.
Намерих го, ето снимка

Цена по спомен - 5 лв.
Цитирам от етикета: Надеждно и трайно защитава от изпотяване на стъклата в купето при ниски температури, както и последващо подледяване при паркиране на открито или в студени гаражни клетки.
За максимален ефект е необходимо препарата да се нанесе върху добре почистени и подсушени стъкла.
Напръскайне с препарата повърхността на стъклата и добре полирайте с мека текстилна или целулозна тъкан до постигане на пълна прозрачност.
Произведено от "Phoenix" Ltd. за "Автокомплект" ООД
София 0889626428
Варна 0888409447
Бургас 0888447178
Сливен 0888409448
Дано да съм бил полезен.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
lyubobg написа:...то като е по 6-7 градуса навън, защо ти е да включваш климатик
Още веднъж за неразбралите - климатика силно изсушава въздуха (справка - водата (конденза), дето се стича - ако щете на домашните, ако щете - на автомобилните климатици. Замислете се откъде идва !). Затова (ако може) се пуска климатика - не за да ни стане по-хладно, а за да намали влагата във въздуха, от която пък се образуват капчиците по стъклото (отвътре).
Лично аз около петилетка ползвам Anti Beschlag spray (не съм сигурен дали точно така се пише - препарат против изпотяване на стъкла) на SONAX. Доволен съм - не е магическа пръчка, но при спазване на инструкцията за работа има ефект (винаги оставям някое малко стъкло, което е без значение за видимостта на шофьора необработено - там се вижда разликата). Задължително се пръска на чисто, сухо стъкло, и после се търка с парцал до сухо. Веднъж обработено, стъклото не стои вечно неизпотяващо се - след някакъв период от време (напр. месец) се налага повторна обработка. Още един важен момент - обработеното стъкло е добре да не се пипа, бърше, и т.н.
Ефекта на този препарат е, че влагата по стъклото не стои на фини капчици, които пречат на видимостта (замъгляват), а тънък прозрачен слой вода, през която се вижда като през нормално стъкло.
Ако стъклата продължават да се изпотяват "като обезумели", добре е да се потърси дали няма някаква друга причина - запушен (мокър) филтър за въздуха в купето; някакъв теч (вкл. и на радиатора за парното), който мокри мокети, тапицерии и др. подобен интериор; запушени отвори за вентилация (в багажника, под задната броня); забравена мокра вещ (чадър, парцал) някъде в купето или багажника и т.н.
- alexkoleff
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, искам да попитам в темата на разговора дали някой е пробвал този препарата на AREXON
http://bpm-corp.com/index.php?o=product ... nfo&id=167
Аз досега съм ползвал само един препарат на тази фирма
http://bpm-corp.com/index.php?o=product ... nfo&id=125
и мога да кажа, че съм доволен и е тоава което обещава фирмата. Затова си мисля, че и пепарата против изпотяване ще върши работа и може да го пробвам.
http://bpm-corp.com/index.php?o=product ... nfo&id=167
Аз досега съм ползвал само един препарат на тази фирма
http://bpm-corp.com/index.php?o=product ... nfo&id=125
и мога да кажа, че съм доволен и е тоава което обещава фирмата. Затова си мисля, че и пепарата против изпотяване ще върши работа и може да го пробвам.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”