Баланс на зимни гуми или може и без него?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 24 ное 2008 23:21

The Red Guy написа:Mили ми колеги! По колко км правите на година? 10 к? Щото за 2 месеца около 10 к по дупките и си си за баланс...... 16 кинта е баланса на 4 гуми.... А регулирането на предницата - то не винаги е регулиране, просто минавам през стенда, защото съм луд, параноик, болен - държа колата ми да е перфектна! ВСЯКА, КОЯТО КАРАМ! ДОРИ И ДА НЕ Е МОЯ!!!

И "вибрации" се пише с "И", опитай се да го изговориш с "Й" накрая.... Не се ли научихе........ 2 клас!

Колега, както и да ги смятам за един месец 5000. То не е въпроса колко километра караш на месец, а как караш. Ще ти дам пример с мен - аз балансирам гумите само веднъж, когато ги поставям, оттам насетне просто не ми се налага да балансирам, ако не се налага демонтиране на гумата, колкото и да ти е странно такъв е моят стил на каране - няма дупка която да не може да се избегне има кьорчовци където не я виждат.

Добре че всички не са като мен, че гумаджииниците гладни ще умрат :Mr Green Fun

Що се отнася до грешката ми, айде да не се правим на велики, че малко си сбъркал човека :beer

The Red Guy написа:16 лева икономия..... По баир надолу пускате ли колата да икономисате 100 грама гориво?....

Продължаваш да се правиш на умен...... :evil:

bodlivez написа:Вибрации никакви не усещам, чекнах ги на бензиностанция наляганията са ОК. Смятам зимъска да карам така, ако нещо тотално се сговни заради липсата на баланс - непременно ще пиша - да знаете да не правите като мен :lol:

Колега аз така си правя откакто съм станал шофьор и на пролет, и на есен, и досега проблеми съм нямал. Карай си колата и си свиракай и не си харчи парите за глупости, ако имаш дизбаланс то колата ще си покаже :wink:

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Вто 25 ное 2008 0:03

morfei1 написа:....... диЗбаланс .......

от толкова правопис вече почвам да забравям КАК СЕ ПИШЕ ПРАВИЛНО

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 25 ное 2008 0:10

Намери време колега и го направи този баланс, неслучайно повечето те приканват към това. И за мен е критерий критичната скорост около 110-120 км./ч., но това не е гаранция.
Може и да не се наложи да се слагат баланси, но проверката не е излишна, защото ще ти спести поне по-бързото разбиване на лагери и др. неща по окачването особенно по предницата.

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Вто 25 ное 2008 0:30

musura написа:
Dr.Watson написа:Щом не са махани от джантите какво толкова?

Защото се балансира гума+джанта, иначе щеше да се прави баланс само на джантата :idea: Реално гумата не е идеално права и се налага при всеки демонтаж/монтаж да се прави баланс.

Ами именно де - балансирана е гума+джанта, ако имаш втори комплект джанти зимните ти стоят готови сложени и балансирани. Какъв е смисъла - от стоенето легнали да не са се дебалансирали ли? Хората и с регенерат карат, а там балансирането понякога е в областта на невъзможното.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 25 ное 2008 7:50

iceto написа:
morfei1 написа:....... диЗбаланс .......

от толкова правопис вече почвам да забравям КАК СЕ ПИШЕ ПРАВИЛНО

Аз пък от толкова даскали по Български, се чудя къде съм попаднал........... :roll:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 25 ное 2008 8:26

Аз моите също не ги балансирм ако не откия вибрации. Седят си ми на железни джанти.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 25 ное 2008 12:13

А бе всеки си гледа себе си.Аз реглаж и баланс няма да правя,докато се разтропа и вие нещо,иначе за кво да им давам пари?
Разбрах,че от време навреме трябва да се проверява налягането в гумите,горе-долу веднъж годишно и тва е.
Иначе 16 кинта откъдето да ги гледам са си доста пари за всеки нормален европеец,американец и китаец,само на българина са му малко,така че ако мога да ги пестя ще ги пестя!За мене 16 кинта са 4 обяда ,така че не е малко.
А тия лагери да не би да са правени от ПомБер,че толкова лесно се чупят?Ако исках чуплива кола ще си взема друга марка,а не производна на VW.

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Вто 25 ное 2008 15:47

Не искам да обидя никой но в последно време съм разочарован ит майсторите който не може да работи нищо друго става авто монтьор или строител,това че си минал през баланса не означава, че гумите ти са балансирани отделно, че манишините най-вероятно никога не са калибрирани така че също не се знае какво точно са направили.90% от монторите които познавам си мразят работата при гумаджиите е още по зле.Правил съм експеримент балансирам гума слагам я на колата и след ден отивам на друга място за баланс и гумата се оказва разбалансирана.Принципно и аз съм за баланса, но да е направен като хората,и не се подвеждай те, че от некачествен баланс понякога започва ненужен ремонт на предницата.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 25 ное 2008 16:42

Баланса е до първата дупка,или в края на месеца при колежките в счетоводството. :lol:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 25 ное 2008 16:49

Няма ли проблем, не се пипа! Това е моята теория !

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Вто 25 ное 2008 17:07

R@do написа:Аз моите също не ги балансирм ако не откия вибрации. Седят си ми на железни джанти.

и аз така...

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Вто 25 ное 2008 17:36

The Red Guy написа:По баир надолу пускате ли колата да икономисате 100 грама гориво?....

не,ама затягам кранчето на газовата mhihi

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 25 ное 2008 17:47

Може. На края на сезона сменяш окачването и гумите с нови и си капитан.
П.П: Балансът е задължителен.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”