Ако са над 10 години, да минават на преглед поне два или три пъти.
При трети случай, в който шофьорът е спрян, след като е карал в нетрезво състояние, да отива в съда за по-тежко наказание. Това предложи в ефира на “Дарик радио” началникът на направление “Пътна полиция” полк. Алекси Стратиев.
Годишно по пътищата биват спирани 8300 шофьори, употребили алкохол. От тях едва трима са лишени от свобода. От днес влизат в сила промените в Закона за движение по пътищата.
По отношение на старите автомобили, от “Пътна полиция” предлагат в нови изменения на закона те да се явяват на технически преглед повече пъти. Да речем, ако са над 10 години, да минават на преглед поне два или три пъти в годината, коментира полк. Стратиев.
Той поясни, че не може да бъде въведен контрол за шумни коли, тъй като този вид контрол е твърде сложен и е абсурд да може да се реализира на пътя.
За повишаване на събираемостта на глобите за нарушение при шофьорите може да се предприемат няколко неща – глобите де се събират принудително, да се налага лихва или тежести за длъжника на глобата, каза още полк. Стратиев.
Дайте си мнението за.....
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
за алкохола съм много твърдо за!!!!!!
даже да не ги чакат до 3 пъти ами още на втория-айдеее бамбукааа!
за прегледите също съм за по принцип ако ги направят безплатни или поне символични-5 лева да речеме а не 30-40!
имаше някъде едно изказване че щяло да има подвижна лаборатория с право да спира от движение веднага на място замърсяващите коли-е това пък колко го подкрепям...

даже да не ги чакат до 3 пъти ами още на втория-айдеее бамбукааа!
за прегледите също съм за по принцип ако ги направят безплатни или поне символични-5 лева да речеме а не 30-40!
имаше някъде едно изказване че щяло да има подвижна лаборатория с право да спира от движение веднага на място замърсяващите коли-е това пък колко го подкрепям...

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Ако трябва да спират замърсяващите коли, това означава едно 60-70% от автомобилите в БГ
Да не говорим за онова дето го разправяха за катализаторите след 2007
Гледах в Еbay.de нови катализатори като за голф и то по 100 и няколко евро
: Ако наистина ще правят това с катализаторите след време, цените им ще поскъпнат
Пияните шофьори почти с нищо не ги наказват, трябват по-строги мерки, а да не говорим колко хора карат без да имат шофьорски книжки, ама има и някои дето ги притежават ама карат и по-зле

Пияните шофьори почти с нищо не ги наказват, трябват по-строги мерки, а да не говорим колко хора карат без да имат шофьорски книжки, ама има и някои дето ги притежават ама карат и по-зле

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За алкохола 100% съгласен. Аз като съм решил да пийна отивам без кола.
За прегледите ако искат и 5 пъти да ги направят ще си е все тая. Пак половината коли ще минават по "тънката лайсна". Един познат който живее в Чикаго скоро беше в нас и каза че там НЯМА ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕДИ. Все пак големи хора сме, мисля че всеки може да си прецени кога колата му е безопасна за каране.
За превишена скорост с над 50 км от допустимото, в града според мене трябва да се дава жълт картон и при второ такова провинение направо книжката на трупчета.
Не виждам как ще стане това с шумните и замръсяващите коли, нали първо трябва да спрат градския транспорт в тоя случай.
За прегледите ако искат и 5 пъти да ги направят ще си е все тая. Пак половината коли ще минават по "тънката лайсна". Един познат който живее в Чикаго скоро беше в нас и каза че там НЯМА ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕДИ. Все пак големи хора сме, мисля че всеки може да си прецени кога колата му е безопасна за каране.
За превишена скорост с над 50 км от допустимото, в града според мене трябва да се дава жълт картон и при второ такова провинение направо книжката на трупчета.
Не виждам как ще стане това с шумните и замръсяващите коли, нали първо трябва да спрат градския транспорт в тоя случай.
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Подкрепям напълно red_jetta...
Колкото до екологичността, на мен примерно какви са ми преференциите, че карам на газ (примерно)?
Само за сведение - СО-то ми на бензин е над 4, на газ е под 1...
Всичко е с една идея - събиране на пари... Колкото повече - толкова повече...
За алкохола - вече са го казали, няма да го повтарям, но това са най-опасните на пътя...
Колкото до екологичността, на мен примерно какви са ми преференциите, че карам на газ (примерно)?
Само за сведение - СО-то ми на бензин е над 4, на газ е под 1...
Всичко е с една идея - събиране на пари... Колкото повече - толкова повече...
За алкохола - вече са го казали, няма да го повтарям, но това са най-опасните на пътя...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”