Не пали, когато е загрял двигателя

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
vuyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не пали, когато е загрял двигателя

Мнениеот vuyo » Съб 02 окт 2004 10:24

Карам JEtta 2, 1.6 двигател с АГУ Lovato. Имам проблем със запалването, когато когато е работила и двигателя е вдигнал температура. Направих добра центровка на бензин. Смених въздушен филтър, но проблема при паленето на газ остана.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Съб 02 окт 2004 15:39

Ако си с електрически изпарител, пробвай това:
Даваш контакт за 2-3 секунди, връщаш. Чакаш малко (5-10 сек), и палиш... При мен става...
Ако си с вакуумен, не става тая хватка...

Потребителски аватар
vuyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vuyo » Пон 04 окт 2004 8:12

zmej написа:Ако си с електрически изпарител, пробвай това:
Даваш контакт за 2-3 секунди, връщаш. Чакаш малко (5-10 сек), и палиш... При мен става...
Ако си с вакуумен, не става тая хватка...

Да, с електрически съм. Ще пробвам по твоя начин, надявам се да има ефект :wink:

Потребителски аватар
vuyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Не пали, когато е загрял двигателя

Мнениеот vuyo » Пон 04 окт 2004 13:25

red_jetta написа:
vuyo написа:Направих добра центровка на бензин. Смених въздушен филтър...

след смяна на филтъра прави ли регулировка на газовата уредба?
при мен след смяна на въздушния филтър, ако не се регулира газовата все едно сядам в друга кола-не ще и не ще... на газ.

Не съм, направих саморегулиране и колата върви супер, но проблема с паленето остана. А и да ти кажа, честно не ми се иска на всеки 5 хил. км да ходя на регулиране.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Сря 06 окт 2004 9:38

vuyo написа:Карам JEtta 2, 1.6 двигател с АГУ Lovato. Имам проблем със запалването, когато когато е работила и двигателя е вдигнал температура. Направих добра центровка на бензин. Смених въздушен филтър, но проблема при паленето на газ остана.

Колега виж си свещите аз бях със същия проблем, но съм с вакуумен изпарител. Оказа се че свещите ми не са подходящи и прегряват и после няма палене поне 10мин. Виж в сервизи съм писъл за един газ сервиз в горна баня, темата се казва "някой има ли впечатления от този сервиз" хората работят добре и го правят на компютри. Центровката е 10-11лв. Отиди до там няма да останеш раочарован

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 06 окт 2004 11:34

red_jetta написа:ако смееш да пипаш сам мога да ти пратя някои указания за настройка на уредбата

Mи прати за всички... :wink:
ок? :D

Потребителски аватар
vuyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vuyo » Сря 06 окт 2004 15:48

Смених си свещите съвсем скоро, защото предположих, 4е може да е от тях, но в интерес на истината не знам дали са подходящи и дали не прегряват /Champion/. От старите в началото бях много доволен - Deru.
Що се отнася до центровката мисля да посетя този газ-център в Горна баня ... до колкото разбрах се намира в пресечката на Цар Борис 3 в посока хлебозавода Нилана /на 1-вия светофар след Горнобански път в посока Княжево - на дясно/.
Бих Ви препоръчал и един газ сервиз, намиращ се в Лозенец - вървите по Черни връх от х-л Витоша към хЛАДИЛНИКА. Завивате на дясно в първата пряката преди светофара на Кошарите/Елин връх, след което на 100 м в ляво по Руй планина. Доста съм доволен от сервиза!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”