Кола на инвалид?
Кола на инвалид?
Колата ми е внесена на инвалид преди 9 мес изтекоха 3 години някой знаели каква е продцедурата да си я прехварля. Като на всичко отгоре той е друг град и имам палномощно от наследниците.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Кола на инвалид?
DIG написа:Колата ми е внесена на инвалид преди 9 мес изтекоха 3 години някой знаели каква е продцедурата да си я прехварля. Като на всичко отгоре той е друг град и имам палномощно от наследниците.
инвалида починал ли е? ако имаш пълномощно, с което можеш да я продаваш, то ти трябват и нотариално заварени декларации по чл. 226, ал. 2 от ДПК и Декларации за гражданско състояние и то заварени през 2004 година. Ако има наследници, то ти трябва и удостовеление за наследници
///
Да починал е и имам пълномощни от наследниците но има и друг проблем той не е от София а аз живея в София. Трябва да ходя в КАТ в съответния град и после можеби пак КАТ София.
- warrior
- Автомобил:
- Двигател:
аз карах кола така - за 2 години. имах генерално пълномощно. с него отиваш при нотариус и обясняваш че искаш да си прехвърлиш колата на твое си име. принципно ти трябва документ за платени данъци на колата - на инвалид има само пътен данък. (поне беше така до сега). НЕДЕЙ декларира продажната стойност на колата - нотариуса ще те кара да напишеш това за цена на която си купил колата, но НОТАРИУСА взима процент от тази цена - декларирай че си я копуваш да речем за 100 лева. с документа за покупко продажба трябва да си платиш данъците на колата (зависи от кобатурата) и екотаксата (80лева). отиваш на канал в КАТ и там плащаш 7 - 10 лева за технически преглед. ако не искаш да ти се налага да им буташ пари си измий колата и направи един пълен технически преглед в друг сервиз (15-25 лева). една крушка да ти липсва на номера - гърмиш. налей си вода в резервоара за чистачките - това също трябва да покажеш на прегледа. след него ти дават протокол с който се нареждаш за нови номера (40 лева) и монтаж на номерата (3 лева) и нов талон (хх лева).
излизаш като собственик на колата. честито!
п.с. ако имаш още въпроси, казвай
излизаш като собственик на колата. честито!
п.с. ако имаш още въпроси, казвай

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
това за КАТ е ясно, човекът за да направи сделка при нотариуса, трябва да има декларациите които писах по-горе, удостоверение за наслесници и даже удостоверение, че тези наследници са платили данък наследтво за автомобила и чак тогава нотариуса ще подпише сделката, а за тия неща ще се ходи до другия град, иначе колата се регистрира в София, а продавачите я отписват от техния КАТ и от данъчната служба-четете законите и специално ЗДвП има го в страницата на КАТ
////
Та значи с пълномощните и декларациите от наследниците в нотариус за документ за покупко продажба.
Само че в данъчното в съответния град колата не фигурира на името на инвалида и съответно не и е плащан никакъв данък къде трябва да се плати този данък за кубатурата.
Екотаксата 80лв каде се плаща?
В кат София трябва да съм
с договор покупко продажба от нотариуса
данък кубатура
екотакса
Минавам канала
Плащам номерата плащам талона и когато са готови отивам да ги взема и да ми сложат номерата.
Сигурно ще удари 200лв цялата продцедура.
Това ли е пътя по който трябва да стане продцедурата?
Само че в данъчното в съответния град колата не фигурира на името на инвалида и съответно не и е плащан никакъв данък къде трябва да се плати този данък за кубатурата.
Екотаксата 80лв каде се плаща?
В кат София трябва да съм
с договор покупко продажба от нотариуса
данък кубатура
екотакса
Минавам канала
Плащам номерата плащам талона и когато са готови отивам да ги взема и да ми сложат номерата.
Сигурно ще удари 200лв цялата продцедура.
Това ли е пътя по който трябва да стане продцедурата?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
абе не се шашкай знаеш ли колко хора са така...
лекичко си извън закона:
1. не си платил данък наследство
2. не си прехвърлил колата на наследниците в данъчното
3. не си регистрирал промяната в Кат
4. не си платил дължимия остатък от ДДС
т.е. не ти а наследниците на дядо ти-неговите деца най-често
но по-добре си трай, че ако се развихриш може да стане 6 серия
има и давност-5 години
лекичко си извън закона:
1. не си платил данък наследство
2. не си прехвърлил колата на наследниците в данъчното
3. не си регистрирал промяната в Кат