гражданска отговорност- застраховка
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
гражданска отговорност- застраховка
знаете ли колко горе-долу ще струва застраховката от януари, доколкото знам ще има различни тарифи, но по какво ще се определят?
- warrior
- Автомобил:
- Двигател:
вчера гледах някаква застрахователка, която се опитваше да обясни защо е повишението. както и да е - тази година, до 1.8 ще са с цени околко 100 лева. от догодина - 200, 2007 - 300 лева. за цените за коли над 1.8 нищо не казаха, но ще го усетим. причината била в договореностите с европейски съюз за повишаване застрахователните суми. също обясниха че различните застрахователни компании ще имат различни цени, така че като започне кампанията ще е хубаво да си пишем кой къде и за колко.
ахам
Да им е*а и Европейския съюз. В европа не те питат дали имаш пълно каско и дали си си платил гражданската отговорност, там всичко е под "един покрив"-тука са ми измислили 1000 простотии и се чудят как да оскубят повече бедния Българин.
- Lorinser
- Автомобил: GOLF VI
- Двигател: CAYC 2012
Re: ахам
BOSS написа:Да им е*а и Европейския съюз. В европа не те питат дали имаш пълно каско и дали си си платил гражданската отговорност, там всичко е под "един покрив"-тука са ми измислили 1000 простотии и се чудят как да оскубят повече бедния Българин.
Именно...
- ickata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:f_ckyou: ми е мнението относно новите застрахователни премии за ГО, това е поредната идиотщина, която ни нахендрят
. В крайна сметка ако дохода ми беше съпоставим с този в Европейския съюз - хубаво, но естествено, като на повечето нашенци, не е. Не виждам нещо да се е подобрило по родните пътища, че да е обосновано непрекъснатото увеличаване на административните разходи по притежаването на автомобил. Колкото до тези винетки (за които изобщо не съм в час) :f_ckyou: да им е** м*м*т* - няма да стъпя на скапаната магистрала, и без това всеки път когато мина, половината е в ремонт.

- ickata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сорри - олекна ми - сега сериозно. Доколкото разбрах за кубатура около 1.4 премията ще бъде към 120 лв, а за 2000 кубика около 140 или 160 лв. Относно различията в размера на премиите - застрахователите ще могат да повишават по свое усмотрение премиите над един определен минимум, но се съмнявам че ще го направят. Премиите се повишават с над 50% така че предполагам че никой застраховател няма да надхвърли определения минимум и ако има разлики в цените, то те ще са несъществени, по скоро ще има висока конкуренция на страничните "облаги", които ще се предоставят срещу сключена ГО - отстъпки за годишен технически преглед, пътна помощ и неща от сорта. Другото готино нещо е, че ГО за 2006г. ще ни струва 2 пъти повече от тази за 2005г.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”