за цветните ивици по гумите

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

за цветните ивици по гумите

Мнениеот mucho » Съб 13 ное 2004 14:32

тъй, първо да са пофаля ;) (не, че е нужно) зех си 4 зимни гуми bfgoodrich 175/70/13 winter 2 за 350 кинта и то кво ли ми отбира кратуната ама на първи впечатления съм ноу дуволен ;) ....

... но мисълта ми беше друга - начи преди да си купа гуми почнах да са рова и да разпитвам, че и досаждам на сумати народ за акъл (и бате обарвач да ма прощаа ако съм го побъркал ;) ) ... и разбира са прочетох статийката на сайта ни за цветните ивици (който не я е чел там пише - има ли жълта и особено зелена ивица по гумата начи е капут) ...

... сичко арно само дето де що глеах гуми сумати от тях имаха жълти (и не само), а някои и зелени ивици, което мен кат неразбиращ ме притесняяше ...

... естествено който и продавач да питах сичките ми обясняяха, че тва си е нормално, че секи проивзодител си маркира по някъв начин гумите и т.н. - ся въпроса ми е дали тва наистина е така или просто търговците продават и по-некачествени гуми, може би зарад по-голямата печалба и т.н. ...

... бтв моите имат синя ивица, което па ептен неам идея кво значи ...

ами ае спирам, че бахти спама ударих, ако имате идея моля светнете ме ;)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 14 ное 2004 15:22

мучо браво за избора аз карам 3та зима с тия гуудрич, просто перфектна гума, а сега за 14 и 15 цоловите имат и нова шарка, по нова от уинтър 2
за ивиците и моите имат зелена и червена а са купувани преди 3,5 години и още не са ме предали.....

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 14 ное 2004 15:51

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 16:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Нед 14 ное 2004 19:40

дам и аз съм ноу дуволен от тез гуми, откак ги сложих сякъш карам друга кола - по-пъргава, по-стабилна и най вече с много ама с много по-мека возия, но тва май е нормално се пак зимните гуми са по-меки и т.н. ...

... избора ми беше между гудрича и барум (барума доколкот' мога да преценя също ми изглеждаха добри, че и по-евтини ако нещо не бъркам ~70 кинта или даже по-малко), но на барума имаше жълти ленти и тва ме разколеба ...

... и ся мии много любопитно цялата история около тез цветни ленти кво аджеба означаа!?

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Пон 15 ное 2004 9:02

Това, което знам за тези ифици за които питаш, е че те са за склададжиите, различните цветове и комбинациите от тях показват размерите, та склададжиите да се оправят по-лесно.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пон 15 ное 2004 9:15

davidbros написа:Това, което знам за тези ифици за които питаш, е че те са за склададжиите, различните цветове и комбинациите от тях показват размерите, та склададжиите да се оправят по-лесно.

дам и на мен доста хора вече ми го казват, та май наистина си е така (апа в уназ статия кво се има предвид идея си неам)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 15 ное 2004 9:16

Само за уточнение
Ивиците по гуумите са си ивици, които са за склададжиите и показват размер и т.н.
За качеството на гумите отстрани на борда има кръгъл печат в съответния цвят (червен , жълт или зелен)и това трябва да гледате КРЪГЪЛ ПЕЧАТ!

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пон 15 ное 2004 10:16

One написа:За качеството на гумите отстрани на борда има кръгъл печат в съответния цвят (червен , жълт или зелен)и това трябва да гледате КРЪГЪЛ ПЕЧАТ!

аааааааа ква била рабутата, най-накраа ми се изясни кат, че ли ;) ...

.... мноо мерси One (u r da ONE) :) ... бтв моите немат никви цветни печати отстрани - и с тва май се приключва въпроса ;) ... апа тоз дет писал/превеждал въпросната статия ся тряя да ме черпи (поне) една тъмна бира за туй заблуждение ;)

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 15 ное 2004 18:25

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 16:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пон 15 ное 2004 20:45

Не знам защо,но аз съм останал с впечетлението,че тези ивици са белег за изтъркването на грайфера.Първо изчезва еди коя си ивица,после другата и така......
Обаче не мога да се сетя от къде се е пръкнало това в главата ми

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Вто 16 ное 2004 8:59

Комбинациите от ивици светват склададжиите за размерите на гумите та да се оправят по-лесно там със подреждане изписване - техните си работи.
За кръглите печати - някъде чух, че имали отношение за баланса на гумата. Иначе съм виждал печати със всички цветове. Имам предвид гуми от една марка и размер, с различни печати, като цвят, наредени една до друга. Ходи се оправяй, коя какво качество е. на всички дават една година гаранция.
На сайта на Боряна http://www.boriana-bg.com в Полезно-->Обозначения има точка /външната оранжева вляво/, която също обозначава качеството на гумата по някакъв американски стандарт

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”