Дилема-Golf 4 TDI или 1.8 20v?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
n1s0
Автомобил: Vw Polo 6n седан
Двигател: AEX

Дилема-Golf 4 TDI или 1.8 20v?

Мнениеот n1s0 » Съб 31 юли 2010 20:44

Здравейте на всички :) Нарочно пускам тук темата и запитването си за да не пречи в някой от другите раздели или пък ако се сметне че пречи да се действа по въпроса :D Решил съм евентуално да си вземам кола.Имах щастието преди време да карам Golf 4 TDI,110 к.с или иначе казано AFN.Останах възхитен като си признавам,че ги мислех малко или много за каручки :oops: След това един колега си купи 1.8 20v и след като ме повози също останах доволен.Колебая се между тези два двигателя.Доколкото съм се ровил из форума съм срещал положителни мнения и за двата мотора.Ако се вземе бензин се чудя дали да не правя лапешки изпълнения и да му слагам газ?(пак тук съм чел че бил подходящ).Предимно ще се кара градско и смятам че стила ми на шофиране е спокоен,което може би означава да вземам дизел?Интересува ме като цяло кое е по-специфично за обслужване,също така ако може да се даде насока на кое трябва да се обръща най-голямо внимание и въобще да се даде мнение кой от двата бихте ми предложили.И искам да питам дали е вярно,че ако се правят компромиси при обслужването на дизела после ще дойдат големи болежки на главата на собственика?Не искам този въпрос да прозвучи така сякаш изключвам бензоновия мотор(не знам как стоят нещатата).Очаквам мнения на хора,които притежават или са имали в миналото такива машини и могат малко или много да се аргументират(без да се изпада в някакви досадни подробности),а не просто хвалене.Поздрави :beer

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Дилема-Golf 4 TDI или 1.8 20v?

Мнениеот k_garchev » Съб 31 юли 2010 21:02

:търсачкаа Има мнооооооого теми!Почети пък тогава питай!!!Всеки един от въпросите ти е разискван!
Веднага всеки почва да си хвали неговото и може някой да те обърка!По-добре се поразрови из форума и направи сам избора между двата автомобила!!!

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 31 юли 2010 23:39

И се почна войната бензин срещу дизел.... :banghead:

Амин... :012:

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Нед 01 авг 2010 9:56

k_garchev написа::търсачкаа Има мнооооооого теми!Почети пък тогава питай!!!Всеки един от въпросите ти е разискван!
Веднага всеки почва да си хвали неговото и може някой да те обърка!По-добре се поразрови из форума и направи сам избора между двата автомобила!!!

+1

Обаче ако можеш да приложиш и две обяви , една за дизелов и една за бензинов , то тогава колегите ще могат да ти кажат :
- този е по добър от другият !

Поздрави !

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 01 авг 2010 14:26

Преди да почне воината кое е по-добре и в последствие кое бяга повече. Ако не мислиш да слагаш газ, финансово по-изгодно е да се кара дизел. При ремонтите обаче нещата не стоят така. Някъде бях чел теория, че по 20 или 2500км не е изгоден дизел.
Сам си решаваш. Като си очарован от двата, зависи от състояние, екстри(аз държа и на екстрите).

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 01 авг 2010 15:28

IANSTO написа:
k_garchev написа::търсачкаа Има мнооооооого теми!Почети пък тогава питай!!!Всеки един от въпросите ти е разискван!

+1

Обаче ако можеш да приложиш и две обяви , една за дизелов и една за бензинов , то тогава колегите ще могат да ти кажат :
- този е по добър от другият !

Поздрави !

Няма защо да прилагам теми!Аз не трябва да избирам!На който му трябва да чете теми!

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Нед 01 авг 2010 16:08

k_garchev написа:Няма защо да прилагам теми!Аз не трябва да избирам!На който му трябва да чете теми!

Kолега ... нямах предвид ти да пиложиш , а колегата дето пита .
Не съм искал да те засегна :beer

Потребителски аватар
n1s0
Автомобил: Vw Polo 6n седан
Двигател: AEX

Мнениеот n1s0 » Пон 02 авг 2010 19:02

Ясно,схванах.Мерси все пак.Ако се сметне за необходимо темата да се трие. :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”