Летни разсъждения-Антифриз или Вода?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 11 юни 2006 19:46

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 19:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 11 юни 2006 21:54

добрия антифриз ако е правилно смесен с дестилирана вода кипи при +/-130 градуса, а ако е под налягане (както е във всички уотър-куулд фаувета) - при още повече.
не карайте с вода ръждясват всички чугунени части в мотора (глава, блок) и после "олеле защо ми е задръстен радиатора/термостата със странна кафява боза??????"

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Нед 11 юни 2006 22:47

Колеги по темата аз съм напълно съгласен, че трябва да се кара само с антифриз. Обаче имам един въпрос, колкото и да звучи глупаво. Четох, че имало антифриз за зимата и антифриз за лятото. Разликата била в степента на топлообен. Някой чувал ли е за такова нещо?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 12 юни 2006 19:32

Поне аз не съм чувал подобна тъпотия-летен и зимен антифриз! -35 градуса и така четири години!!!Става въпрос за G 11!

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 12 юни 2006 21:50

:shock Без да искам да се заяждам, ама темата е глупава! Даже не знам за какво се пуска този въпрос тук? Не знам какви са тези разсъждения? Антифриз и т'ва е!!

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пон 12 юни 2006 22:12

neon написа::shock Без да искам да се заяждам, ама темата е глупава! Даже не знам за какво се пуска този въпрос тук? Не знам какви са тези разсъждения? Антифриз и т'ва е!!

Ми човека иска да знае бре.

Аз по принцип си карам лятото с вода, а зимата си наливам антифриз, даже една зима карах с течност за чистачки, (оня лебед се е объркал, па и аз не съм погледнал) и като наливах, мда мноо убаво мирише, па и се пени :shock , некъв нов модел, но не я смених, и така си изкарах зимата :wink:

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Вто 13 юни 2006 7:35

Какво мислите за българския антифриз - има на "Верила" и "Лакпром". Аз лично карам с такъв, като го сменям през 1-2 години. 4 литра концентрат май беше 15 - 16 лева.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 13 юни 2006 17:39

madcap написа:
neon написа::shock Без да искам да се заяждам, ама темата е глупава! Даже не знам за какво се пуска този въпрос тук? Не знам какви са тези разсъждения? Антифриз и т'ва е!!

Ми човека иска да знае бре.

Аз по принцип си карам лятото с вода, а зимата си наливам антифриз, даже една зима карах с течност за чистачки, (оня лебед се е объркал, па и аз не съм погледнал) и като наливах, мда мноо убаво мирише, па и се пени :shock , некъв нов модел, но не я смених, и така си изкарах зимата :wink:

:kef: Брао бе колега! Тука с един приятел се съсипахме от смях! Ако искаш догодина зимата пробвай с ракия, най-добре кайсиева! А па напролет пиши да кажеш как е колата! :lol:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 14 юни 2006 21:32

neon написа: :kef: Брао бе колега! Тука с един приятел се съсипахме от смях! Ако искаш догодина зимата пробвай с ракия, най-добре кайсиева! А па напролет пиши да кажеш как е колата! :lol:

Абре аланкоолууу, ти луд ли си как ще направя зян ракиджоса, mhihi mhihi mhihi mhihi ша ма изгонят от "фиррматъъ" mhihi mhihi mhihi

иначе честно си карах с тва чудо цела зима, понеже ми тече радиатора mhihi

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 14 юни 2006 21:52

Доста сте изписали, и повечето неща са верни. Моето мнение също е в полза на антифриза. Първо, защото автомобила излиза така от завода. Второ, като първото, защото така пише в книжката за това какво да се налива в охладителната система. Трето, защото /наистина/ смазва мноооооого по - добре от водата и има по - малко боклуци от нея, ако е качествен, разбира се. И четвърто и последно, поне за което аз се сещам, е че като си налееш зимата антифриз и нямаш загуби по системата, и същата система работи безупречно и охлажда еднакво и зиме и лете, за какъв дявол :lol ще си играеш да точиш антифриза и да пълниш с вода, а после обратно като стегне отново студа на зима. Това последното от чисто практическа гледна точка.

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Пет 16 юни 2006 7:50

Колеги, в техническата документация на VW си пише - g11 ( и други спецификации в зависимост от модела ) . Ако не оригинална охладителна течност, то бъдете така добри да ползвате качествени антифризи.
От вода в охладителната система няма да спестите нищо. Това което сте спестили като цена - многократно ще ви се върне като цена на резервни части и ремонти.
Споделям мнението на колеги, че прегряването на вдигателя се дължи на неизправност, а не на топлоносителя в охладителната система.
Препоръчва се замяна на антифриза на всеки 2 години.
Изборът е ваш.

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Пет 16 юни 2006 14:26

И аз не мога да се начудя! Значи свършва зимата и идва лятото ... От какъв зор ще сядаш да си източваш антифриза, че да пълниш мотора си с вода??? (Това ми напомня едно времешните по съветски тертип простотии в казармата.) Разбирам, че има хора дето не могат да си легнат вечер ако не са човъркали нещо по колата, но ако не е това, тогава какво ? И друго си мисля - може би по навик, останал от едно времешните москвичи, които смучеха охладителна течност по незнам си колко литра на месец, та за икономия през лятото се слагаше вода.

Та ще ми е интересно да прочета някой разумен мотив да си махаш антифриза и да го оставяш в мазето на съхранение (ако не си го карал достатъчно). :idea:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”