!!! жертва на пътя -заради дупка !!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Чет 13 юли 2006 23:59

AGS написа:Който желае,
и мисли,
че има смисъл,
може да пише в форума на Столична община за проблемите....
...да не каже човек,че няма възможност да зададе въпросите си...:lol:
http://www.sofia.bg/forum.asp?show=29

Няма да ти обърнат внимание преди да взема книжка пишех във форума на СКГТ за проблема с автобусите и трамвайте никой не ти обръща внимание даже много пъти ми твърдяха от сорта"По-малко линии в Люлин защото има Мето" и некви такива,че билетите трябвало да ги дигат,че нафтата била скъпа и нищо не стана.
За това мисля,че и СО няма нищо да направи.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 17 юли 2006 20:32

Та дори спряхте и да пишете по темата... А какво стана с разпалените Ви страсти? Кой ги изгаси за толкова кратко време?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 18 юли 2006 0:18

Както винаги - Добре дошли в България :cry: нищо няма да стане, щото май на никого не му се занимава. Апатия от всякъде :(

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 18 юли 2006 7:26

Поне според мен нещата стоят така:
1. Сам по себе си един протест, от юридическа гледна точка, не може да задължи никого да направи каквото и да е. Друг е въпроса, че когато в такъв протест се включат много хора, натискът е по осезаем и кара съответните "отговорни" хора да предприемат нещо, че почва много да се разчува, чужди журналисти и т.н., Европейски съюз, ала бала. Но
2. Истината, както неведнъж е писано във форума, е в това да се съдят гадовете до дупка. Срязана гума - дело. Счупено окачване - дело. Не дай Боже - загубен човешки живот - няколко дела. И така докато не им стане по - изгодно да си вършат работата - демек да се поддържат сносно пътищата. Защото рано или късно в България също ще започнат да се плащат обезщетения поне на половина като в нормалните държави. Та общината или държавата ще предпочете да си поддържа пътя, вместо да плаща луди пари за обезщетния и разноски по дела.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 18 юли 2006 14:02

Добре, за да заведа дело например май трябват пари, нали? ;) От къде бай Генчо ще вземе например 1000 лева, да пръсне по адвокати за дело с неясен изход, което ще се проточи 5-10, може и 15 години? Първо май съдебната система трябва да се реформира по някакъв начин и тогава ще може д ги съдим както си искаме :( Поправи ме ако греша, ама май сме си затънали до шия в л@#$а :( и няма изход от никъде...

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 18 юли 2006 19:29

Не грешиш! Защото "системата" е измислена "от тях " и "за тях", а не "от нас" и "за нас"!

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Сря 19 юли 2006 12:22

Две неща от мен:

Първо: напоследък забелязвам подобряване на нещата: за първи път от много дълго време видях нова маркировка и то на няколко места. Кварталните улички се позапълниха (не са перфектни, но са много по-прилични). Появиха се нови 16 км магистрала (Тракия).

Не знам какви са причините - г-н Борисов ли? Просто ни се набиват канчета от Европа ли? Просто така се е случило ли? Нямам идея и няма как да имам.

Второто: аз го наричам накратко "общуване с държавата" и под това определение разбирам всяко ходене на гише за квото и да било, писане на молби, спазване на срокове, попълване на бланки, декларации и разни други глупости. За мен тва е най-неприятното нещо на света - "да общуваш с държавата" - по-апатично и гадно отношение няма как да срещнеш другаде. А и не е като в магазина - не ти харесва и не идваш в тоя магазин повече - държавата е една и е монополист.

Та аз плащам на катаджиите не заради парите и точките, а заради отделянето на половин ден да висиш на шибани опашки (за талон) и да те обслужва 100 килограмова "лелка", неебана от 84та година, и да ти скапе настроението за седмица напред.

Та накратко: аз бих (според възможностите си) се включил в такива инициативи пък и си плащам данъците, винетките и си купувам от бензин/газ с акциз.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”