ачо написа:...W124 мотора е2,6 мисля над 160 к.с.
на газ ( пропан-бутан ) .... в София каза към 11
Това е меко казано невъзможно.
Разхода на градско на бензин при 200Е е 11-15. При 260 по спомени е 14-18.
barbushev написа:... за комбито ... гледам че има някакви капаци на дъното на самия багажник та мисълта ми е там не може ли да се събере бутилка? Другия варянт е надлъжно да се сложи от едната страна.
Под капака на дъното седи резервната гума. Там можеш да сложиш бутилка за LPG, но за CNG (метан) няма такива бутилки, а дори и да имаше, вместимостта би била твърде малка за разхода на колата.
Варианта да сложиш бутилки само от едната страна също е невъзможен. Тогава наистина ще съсипеш окачването на колата. Можеш да сложиш тънки бутилки от двете страни, ако искаш. Но този вид бутилки са с вместимост 25-30 л и ще трябва да наредиш поне 3-4 ако искаш да имаш достатъчно дълъг преход с едно зареждане.
Най-удобен и изгоден е варианта с 2 бутилки по 40 или 50 л или по-скъпия, но щадящ място и тегло вариант като при мен - с една олекотена бутилка 80л. Обаче цената само на бутилката е 1200 лв.

Можеш да си сложиш и карбонови бутилки, на които няма да усещаш теглото, но е безумна цифромания.
Търси бутилки втора употреба - те са на поносими цени. След това само минаваш на проба за налягане и рентген или използваш техните документи, ако са изпитвани и си готов.
Даже някой колега от форума продаваше метанова уредба с 2 бутилки. Погледни дали е актуална обявата.
barbushev написа:А тази 80л бутилка колко километра караш с нея?
Рекорда ми е 280 км - на дълъг път с 4 човека, малко багаж, изключена клима и скорост 110-120 км (Ивчо е свидетел)
Другата ми крайност е 140 км - само градско с включен климатроник и без да гася, ако спирам за по-малко от 10 мин. някъде.
Средно, при моя стил на шофиране, към 200-220 км с клима
Бутилката се пълни за 11,50-12 лв, в зависимост от цената на различните метан-станции.