малко въпросче относно стартера

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пет 04 авг 2006 8:39

Абе тия май са те пуснали по пързалката. :wink:
Натрошен колектор :?: Да е вдълбан от четките да, но тогава се престъргва леко. Да смениш колектор си е голяма хамалогия, интересно ми е също откъде ли са взели нов.
А това с напуканите магнити не го загрях - в стартера има един електромагнит, който избутва бендикса, статорни намотки и ротор. К'ви магнити к'ви пет лева.
Обикновено болката на стартера се казва "втулки" - като се износят признаците са точно като при теб - въртиш ключа, бендикса се изхвърля (цъкане от шалтера, както го описа), но ротора не може да се завърти. Може да е комбинирано и с износени четки.
Ако има съмнение за повреда в ключа вземи едно парче по-дебел кабел и свържи + клемата на акумулатора с пусковата клема на стартера (да не забравиш скоростния лост да го сложиш на неутрална) - ако завърти проблема наистина може да е в ключа, ако не завърти - ония да си ядат ушите - взели са ти парите напразно. :wink:

bigcat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bigcat » Пет 04 авг 2006 10:44

Мога да ти препоръчам добър майстор за стартера ти само че е от Нови Искър ,ако ти се разкарва до там ще ти дам телефона да му се обадиш и да му го занесеш.Ако решиш да отидеш трябва да му звъннеш предварително защото не винаги си е вкъщи. тел.0886538152
ще търсиш Тони

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 04 авг 2006 14:37

, са некаква четка била увиснала, а уж я били с некаква шкурка пипнали и са си вървяла гладко, иначе задирала,
само не разбрах как така не е за смяна, пък е увиснала,
ма аз им казах, че ако пак стане, пак ще ходя при тях

а и то тъпо, че не мога да уцеля винаги един от ях а все са различни и не мога да съм сигурен, кое е вярно,
то били магнити, то били шалтера, то били раздробен целия колектор

дано повече нямам грижи с паленето,
за парите- прежалил съм ги вече, не мисля, че ще ми ги върнат, квото и да стане

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”