Клапа топъл-студен въздух

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Клапа топъл-студен въздух

Мнениеот stefan4o » Чет 17 мар 2011 17:05

Реших и аз да се направя на археолог. Ясно е, че е по-добре да е оставена клапата на студен въздух, обаче имам въпрос относно запушването. Ваското е споменал:
запуши с една тапичка местото от където дърпа вакуум от мотора и си капитан. не го оставяй отворено че ше плачеш.

Ако правилно съм разбрал да запуша единия от щуцерите на карба, отдето смуче вакуум тая система. Останалите три щуцера (два на филтърната кутия на датчика и един, който отваря/затваря клапата) имат ли значение и мога ли да ги оставя просто така, без да ги запушвам или да правя каквото и да било от тях?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 23 мар 2011 14:44

Запушването на вакуума към моното при мен имаше(проверено експериментално 4 пъти!!) неочакван ефект..покачване и на оборотите и вдигане на разхода....Най-удачен се оказа вариантът да извадя привода за топлия въздух и да го насоча да смуче студен.Вероятно със запушването на вакуума и пълното затваряне на клапата намалява общия дебит на въздуха и оттам са описаните феномени....

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Чет 07 апр 2011 20:44

И аз съм по-довлен, когато колата зимата смуче топъл въздух. Просто по-бързо загрява. Иначе датчиците се скапват, тоя ми е 2-ри. А лятото просто махам тръбата с която смуче топъл въздух.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”