Кофти ли е като е толкова форсиран двигателя?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Пон 18 сеп 2006 21:21

Rabbit_TDI написа:Ами причината е че ако си караш като същия този "нормален човек" с 1.8 ще го правиш на още по-малки обороти от 1.6

Може би си прав, нямам база за сравнение :roll: , малко теоретик си падам :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 18 сеп 2006 21:24

По-скоро ако караш като "ненормалин" има смисъл от 1.6 101 щото така и така ще си на високи обороти поне да имаш повече коне :wink:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 19 сеп 2006 8:20

Rabbit_TDI написа:
kaloyan22 написа:Ще се радвам ако можеш да ми посочиш литература (по възможност на български или руски) за новите технологии прилагани при изработка на частите]

Това нещо го няма в литература щото хората на запад му казват ноу-хау и струууува много пари.Аз го знам от преподавателите ми в ТМТ-то щото са бачкали като конструктори на мотори и се познават с хора които го правят активно.Но то е логично като погледнеш мотора 1.9 дизел които го има от 65 до 140 коня.По тази логика ако е с еднакви материали ПД-тата трябваше да имат основен ремонт на 100 000 км. ,или най-слабия да държи 2 000 000 без основен ремонт :wink:

Добре е че си внимавал в час.Прав си че дизеловите двигатели се правят от по високо якостни материали в сравнение с бензиновите.
Ноу- хау на български означава чалъм- тайни хитринки по време на производствения процес.Но ако са подобрили състава на металите използвани при новите двигатели това би трябвало да е публикувано някъде.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”