Температурен датчик

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 29 дек 2006 23:20

Жоро написа:Моят смукач изключва след около минута,осезаемо е,защото от 1100 оборотите рязко падат на 900 и такива си остават (с оборотомер съм).

Е бате,при мене такава маневра няма :roll:
Кво да правя :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 29 дек 2006 23:41

Сменяй тем. датчик подава грешна инф. на компа.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пет 29 дек 2006 23:45

По-нагоре в темата Калоян беше казал,че много ръчкаме по тия колици...и си е верно.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 30 дек 2006 14:51

Стария датчик показваше винаги 70 градуса, които се равняват на 90 (при 72-73 пуска перката).

Сложих новия датчик (жълт пръстен) и той започна да показва точно 100 градуса

Колегата, дето го е писал това, бас държа, че си е купил датчика от Ауто + :D При мене нещата са точно обратната - имах сложен жълт , Ваското1 ме светна, че за дизелите трябва зелен , прав беше , взех си зелен и .... о изненада ! Преди температурата ми показваше, че е около 80 , с новия си мислих , че ще стане 90 но не , взе да показва точно 110 !! Леле как ме стресна, че не се е обезвъздушила и че термостата е блокирал заворен.... :shock и сега температурата седи като закована точно на 110 при 85 градуса в казанчето и пред мене седи нова дилема на кого точно да ***** майката, бабата и цялата му рода до 9 коляно :evil:

Последна промяна от juve на Пон 01 яну 2007 0:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 30 дек 2006 15:55

Колега със абсолютно ама буквално същия проблем съм аз.

1. Стария датчик показва 70 градуса при темп в казана 88.

2. Купувам нов - 30лв - слагам го уж всичко по каталог жълт датчик ала бала и хоп. 110 градуса при темп в казана 90.

3. Днес вече ми писна и бях решил да не се занимавам и колегата DXD ми даде някъв датчик с лилав пръстен и сега положението е:

90 градуса стабилна темп. При стоене много време на място стрелката отива към 94-95 и се пуска перката. След това пада на 90 и така.....

ТЕМП ДАТЧИЦИ - САМО ELTH MADE IN LUXENBURG - 30лв!

П.С Колега JUVe зеления ти датчик има ли марка стойности и дата на производство.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 30 дек 2006 16:26

ТЕМП ДАТЧИЦИ - САМО ELTH MADE IN LUXENBURG - 30лв!

П.С Колега JUVe зеления ти датчик има ли марка стойности и дата на производство.

Хаааа колега точно там е проблема я ! тоя дето го свалих е от Люксембург точно..... както и този който сложих :evil: разликата е в една букава ( А ) в партномера ама той е заради гривната ( нали ми беше жълт като за бензин... а сега си ми е зелен... така че..... :evil: на сваления има маркировка audi i vw на новия няма ...година на производство не обърнах внимание - толкова бях самонадеян , че няма да ми трябва ( то пак не ми и трябва де ;) ) Гложди ме предположението , че някои може да е бъркал центровката на уредчето ама...казано недоказано! сега се чудя и се мая ....ама накрая ще сложа един датчик на някоя тръба , знам как да го направя перфектно ,ще му свържа един контролер и на този уред в таблото ще му тегля една ...... засукана каруцарска :twisted: :twisted: :x

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 30 дек 2006 16:31

Некъв пунта кунта са ти дали и на теб. На моя жълтия немаше никва маркировка. Ей така гол ОЕМ версия. След НГ ела пред моя блок ще тестваме с моя работещ датчик как ще ти се държи на теб.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 30 дек 2006 16:39

Некъв пунта кунта са ти дали и на теб.

а бе не съм съвсем съгласен ..... за маркировките де.... на моя пишеше същото както и на стария без знаците на VW имаше някакъв допълнителен номер и надписа made in L*** така че ако пунта кунта се прави в люксенбург съм съгласен :wink: просто нямам място да си го поместя красиво, иначе като сложа един Dixell със сонда Платина 100 , ще го питам кои ще ме лъже за температурата, дето с температури си вадя парите :) ( макар и минусови )

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”