Как миете колата си на Автомивката?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Как предпочитате да ви измият колата на Автомивката?

С четка
22
12%
С гъба
72
39%
Безконтактно
77
42%
Автоматични четки
14
8%

Общо гласове: 185
Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Сря 10 яну 2007 20:20

stoqn_gti написа:
Може да прозвочи смешно но аз живея в блог и то на третия етаж :roll:
Башта ми е донесал един дълаг маркуч и през терасата вода до пред блока и так докато се получи перфектното миене :wink:

а съседите не пискат ли по този начин? а и не идва ли дебело на водомера?

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Сря 10 яну 2007 23:28

patzo написа:
stoqn_gti написа:
Може да прозвочи смешно но аз живея в блог и то на третия етаж :roll:
Башта ми е донесал един дълаг маркуч и през терасата вода до пред блока и так докато се получи перфектното миене :wink:

а съседите не пискат ли по този начин? а и не идва ли дебело на водомера?

няма да е по дебело от автомивка!!! :) а за съседите - аз лично чук някои небрежно подхвърлени коментара но общо взето е както ги възпиташ!!! ако не пречиш конкретно на някой то той не би трябвало да прави забележки !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 11 яну 2007 17:56

Може пак да звучи "поевропейчено", но е доста дразнещо да се наложи да минаваш през голяма пенеста локва посред лято понеже някой му прави удоволствие да си мие колата под балкона. Особено ако ти си измил твоята на автомивка и заради него я напръскаш с мръсна вода. Това второто е само като пример де,не съм чак толкова дребнав :wink: Но при всяко положение след време подобна картинка ще отмре от пейзажа!

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 22 яну 2007 18:33

stoqn_gti написа:... но аз живея в блог и то на третия етаж :roll: ...

... в БЛОГ трудно би живял
:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 22 яну 2007 22:31

На автомивка не съм я дал нито ведъж!!! За някой може и да е сранно но оставям това удоволствие изцяло за себе си :D

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 23 яну 2007 14:58

аз да си призная есента зимата и пролетта не я мия въобще , само почиствам фаровете и стоповете. Иначе лятото на пароструйката на ОМВ да опръскам я за 2-3 лева и толкова. Предимствата са че, като е мръсна колата по малко се опират хора в нея и по малко я драскат къде случайно къде нарочно ! Моята кола е тъмно син металик и моя син и казва ЧЕРНАТА кола хехехехе

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 26 яну 2007 19:32

ето как ни мият колите в Търговище
цената е : вътре 3лв и вънка 2,50лв
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Нед 28 яну 2007 20:37

Стари коли- с четка ,нови коли - безконтактно . Аз старата си я миех с четки ,сега новата не съм се замислял още :) Ще трябва да се вгледам по-добре в боята и лака ,но най-вероятно ще да е с четки ,поради простата причина ,че в автокъщите винаги пастират колите за по-добър търговски вид,а безконтактното ще свали пастата. Но по принцип съм голям фен на безконтактното ! Едно ,че придава блясък на боята,второ - запазва я и не я драска и трето -измива места,които са трудно достъпни с четката :)

Потребителски аватар
cholaka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cholaka » Пон 29 яну 2007 15:35

Играл съм си с разни водоструйки и мога да кажа, че ако е хубава - силна слагат се в нея разни препарати и кото я нагласиш на 50-60 градуса отделно сапунисване не ти трябва. Във всички мивки обаче я правят 20 градуса водата колкото да не замръзва, за да не харчат нафто за водуструйките и препарати никакви не слагат в тях, а само в сапунката. хАбе пестиливо племе сме.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 30 яну 2007 0:49

http://www.vbox7.com/play:867ed7f2 Ето така се мие VW!!! :shocked :love :applause:

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Вто 30 яну 2007 1:13

sashobas написа:ето как ни мият колите в Търговище

Чудесен начин да разкажеш играта на лаковото покритие на една кола :? После като я напече слънцето е на едни хубави ресни от четката :shock Плащаш 3 лв. и ти е....т майката на колата :lol:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 30 яну 2007 1:19

а които не мие отвън, в коя класация е :oops: но поне :lol: от вътре си я 4истя редовно

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 30 яну 2007 1:28

веднъж направих грешката сам да си мия колата - купих си препарат ( нигрин ) и гъби.. абе около 15 - 20 кинта.. в сми не съм тръгнал да си мия колата сам от скъперничество ами защото мислех че ще го направя по-добре от на автомивката. Oтидох с една кофа на чешмата в дървеница. Та.. първо ми замръзнаха ръцете ( въпреки че беше лято :) ), второ - надрах си боята - два пъти облях цялата кола с вода преид да хвана гъбата и въпреки това пак имаше останали пешъчинки, трето - сигурно поне 2 тона вода съм премъкнал от чешмата до колата ( 20-на метра по лек баир :) ).. това може да се приеме и за лека тренировка все пак ;), четвърто - крайният резултат не беше особено задоволителен.
Като отида на авомивката на газтрей ( зад кауфланд в младост ) за 6-7 лева ( поне миналата година, сега не знам колко е ) мият колата с пароструйка с препарат + гъба. След това подсушават със силиконови пера. След това минават пластмасите, гумите и джантите с някакви препарати.. и ефектът е доста впечетляващ :).
За вътрешното почистване - не съм доволен... играха си с прахосмукачката но ако не ги бех подсетил нямаше да ми лъснат таблото. Бтв.. там на тази автомивка ме знаят ( щото като ходя обикновено вместо бакшиш давам биричка ;) ) та по-старите кучета като ме видят там и започват да юркат новаците да си вършат по-добре работата :).
Скоро обаче не съм ходил - все не мога да намеря свободен час от светлата част на денонощеито :), затова ходя на ОМВ. Там за около 4-5 лева се изчиствам колата с първа и втора програма и после за 1-2 лева минавам на прахосмукачката. Имам си в колата и два спрея за табло - на мафра и още некъФ. С тоя на мафра-та си пръскам и пластмасите по колата ( огледала, лайсни, брони ).. много готино лъсват :), а път таблото с него става жестоко.

Тия дни трябва пак да мия колата че не мога да я гледам вече :).. та мернах в една от темите за добра жетонка някъде около сточна гара, та може да мина да я преслушам. В краен случай ще отделя някой следобед и ще отида на газтрейд за едно ВИП почистване отвън ( а пък отвътре сам ще си я чистя ).

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Вто 30 яну 2007 12:22

sashobas написа:ето как ни мият колите в Търговище

E TAKA АКО МИ ИЗМИЯТ КОЛАТА, С ЧЕТКА ДЕТО МОГА ДА СИ МЕТА БОКЛУЦИТЕ ОТ ЗЕМЯТА, СОБСТВЕНОРЪЧНО ЩЕ ГИ УТРЕПАМ!!!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”