веднъж направих грешката сам да си мия колата - купих си препарат ( нигрин ) и гъби.. абе около 15 - 20 кинта.. в сми не съм тръгнал да си мия колата сам от скъперничество ами защото мислех че ще го направя по-добре от на автомивката. Oтидох с една кофа на чешмата в дървеница. Та.. първо ми замръзнаха ръцете ( въпреки че беше лято

), второ - надрах си боята - два пъти облях цялата кола с вода преид да хвана гъбата и въпреки това пак имаше останали пешъчинки, трето - сигурно поне 2 тона вода съм премъкнал от чешмата до колата ( 20-на метра по лек баир

).. това може да се приеме и за лека тренировка все пак

, четвърто - крайният резултат не беше особено задоволителен.
Като отида на авомивката на газтрей ( зад кауфланд в младост ) за 6-7 лева ( поне миналата година, сега не знам колко е ) мият колата с пароструйка с препарат + гъба. След това подсушават със силиконови пера. След това минават пластмасите, гумите и джантите с някакви препарати.. и ефектът е доста впечетляващ

.
За вътрешното почистване - не съм доволен... играха си с прахосмукачката но ако не ги бех подсетил нямаше да ми лъснат таблото. Бтв.. там на тази автомивка ме знаят ( щото като ходя обикновено вместо бакшиш давам биричка

) та по-старите кучета като ме видят там и започват да юркат новаците да си вършат по-добре работата

.
Скоро обаче не съм ходил - все не мога да намеря свободен час от светлата част на денонощеито

, затова ходя на ОМВ. Там за около 4-5 лева се изчиствам колата с първа и втора програма и после за 1-2 лева минавам на прахосмукачката. Имам си в колата и два спрея за табло - на мафра и още некъФ. С тоя на мафра-та си пръскам и пластмасите по колата ( огледала, лайсни, брони ).. много готино лъсват

, а път таблото с него става жестоко.
Тия дни трябва пак да мия колата че не мога да я гледам вече

.. та мернах в една от темите за добра жетонка някъде около сточна гара, та може да мина да я преслушам. В краен случай ще отделя някой следобед и ще отида на газтрейд за едно ВИП почистване отвън ( а пък отвътре сам ще си я чистя ).