след смяна на накладки немам спирачки?
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
pipi_to написа:Покарай още няколко десетки километра, преди да започнем да оплюваме, че да не е напразно.
Трябва накладките да се износят по барабана, след това да се саморегулират и тогава вече може да се съди дали има проблем.
Не е това случая... най-малкото има предни спирачки като само те биха били достатъчни за да го метнат на джамеца.
Моят съвет е така и така трябва да сменя течността да отиде и да я смени сега.. при смяна се обезвъздушава.
Предполагам в момента просто не е объзвъздушена системата като хората.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже виждам,че си с AFT и висока година,та - ABS помпата сама обезвъздушава системата.Отвиваш единия от щуцерите,слагаш прозрачно маркучле,палиш колицата,някой трябва да гледа маркучлето като почне да излиза само течност спираш двигателя и затягате щуцера.Никакво натискане на педала по време на процедурата!Доливаш течност в казанчето и по същия начин процедираш с другата страна.
И аз сменях задни накладки И аз нямах спирачки - 3 пъти обезвъздушавах по класическата технология с помпането и после видях в един рипайр мануал как всъщност става
И аз сменях задни накладки И аз нямах спирачки - 3 пъти обезвъздушавах по класическата технология с помпането и после видях в един рипайр мануал как всъщност става

- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе са като каза помпата сама обезвъздушава,
на мен васето и ицо от хеед са я гледали
тая помпа дава, signal out of range и реално АБС няма в момента
аз не съм я сменил по една единствена причина- ваското ми показа, че тая грешка била често срещана на АФТ, и се получавала от прецакан контролен модул на АБС-а
та някак си не мога да дам ей така 300-400 лв за АБС помпа, и да се окаже, че контролерът е проблем
но наистина, ако не се обезвъздушава успешно, може и да склоня да сменя тая АБс помпа,
ако имах от къде да зема друга, само за проба ама..........................
аз не съм я сменил по една единствена причина- ваското ми показа, че тая грешка била често срещана на АФТ, и се получавала от прецакан контролен модул на АБС-а
та някак си не мога да дам ей така 300-400 лв за АБС помпа, и да се окаже, че контролерът е проблем
но наистина, ако не се обезвъздушава успешно, може и да склоня да сменя тая АБс помпа,
-
- Автомобил:
- Двигател:
dude написа:абе са като каза помпата сама обезвъздушава,
Е,тогава по класическия начин ще стане,росто трябва да повториш и потретиш обезвъздушаването и да дадеш шанс на накладките да се "врежат" както трябва.
Все пак дори и без АБС трябва да си имаш спирачки.
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”