Зарядно за акумулатор
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Audi_RS* написа:Случайно да има нови мнения по въпроса,че май и аз ще си взимам и се чудя какво.. гледах на хладилника в един руски магазин за части на москвич някакво китайско за 35 което не ми хареса и някакво по-хубаво за 80 лв,забравих обаче да вляза в Бош да видя каки има..
Дайте някакъв съвет от каде и какво ?
Колега, каквото и да си вземеш, то трябва да върши една и съща работа. Е, щом държиш дизайна му да е съвременен - твоя работа. Ама вътре не се различават кой знае колко. Добре е да има измерителен уред /ампреметър/, с който да измерваш зарядния ток. Но не е задължително. Предполагам, че имаш /а ако нямаш, си вземи - има ги за смешно малка сума/ един цифров мултиметър, с който да мериш напрежението на акумулатора. А, и забрави за съвети "от вечерта до сутринта" - освен ако акумулатора не е на човек, когото мразиш.
Успех !
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
kaloyan22 написа:Моля обяснете на неуките, какво точно може да му се случи на един 4- 5 годишен акумулатор от презареждане с дом. зарядно
Първо да уточня - важно е в какво състояние е акумулатора, и зарядното с какъв ток /че дори и с каква форма/ зарежда. По принцип презареждането е вредно - както преяждането, препиването, ... Със сигурност съкращава живота на акумулатора. В един друг мой пост бях писал, че е по-добре акумулатора да остане малко недозареден, отколкото да е презареден. В най-лошия случай акумулатора може да гръмне /да се пръсне/. Не е особено приятно /дори и да няма човек наблизо по време на инцидента/, като се има предвид че в акумулатора има киселина. Оставяме настрана факта че оставаме без акумулатор, и съответно автомобил до набавянето и смяната му.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”