темите за масло ?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 20 фев 2007 16:47

Аз пък си мисля..... Що не се направят важни теми!!! Примерно чукваш на Техническия на Голф или Пасат и най-отгоре да има нещо от рода на:

"Най-срещани проблеми" или "Често задавани въпроси" и вътре да има линкове или подробни обяснения под формата на постове(от технически способни хора разбирасе) със всичките си аргументи. Масла, спирачки, филтри, гуми/джанти, ремонти и тн.

Наскоро някой беше направил такова във ОСНОВЕН, май.

Това имах предвид, както Wili98 го е направил:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=37409

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 20 фев 2007 20:21

Rabbit_TDI написа:
rusiq_24 написа:Аз подкрепям колегата scirocco gt :wink: Понякога наистина във форума има нужда от свежи мнения за даден въпрос независимо че е обсъждан вече,все пак постоянно излизат нови неща.А и нови колеги които се регистрират и те може да искат да изкажат своето мнение а не им се дава думата.Не говоря конкретно за темата с маслата а общо :wink:

Ми именно в тва е идеята да се ползва търсачката.Пишеш "масло" ,намираш тевмата и четеш,ако има да добавиш нещо ново или да питаш го правиш в страта тема и така тя се допълва и става смислена.Вместо това обече всеки отваря тема/много често с необмислени заглавия/и за масло сатавт 10.Тръгваш да търсиш и всички теми четеш едно и също-покрайнего обаче има нови и важни неща различни за сяка тема,обаче ти неможеш да ги видиш щото вече ти е писнало и само преравяш отгоре-отгоре.
Колега темата за маслото и мна мен ми е много досадна и се дразня дори когато някои напише "купих си кола с какво масло да я карам"Имах в предвид най вече в раздел "Тунинг" (който мен лично най ме вълнува)Теми които вече са обсъждани и интересни и са били преди 2год. например.Защо да не да се зададе същият въпрос и да се започне наново и нови хора да кажат по нещо,все пак много нови неща са излязли и открили :wink:

agg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agg » Сря 21 фев 2007 15:13

Здравейт! И аз да се включа. Новичък съм тука, но с претенции, че не съм толкова прост :D
И все пак след доста подробно ровене с търсачата не намерих това, което ми трябва :oops: (е тук вече не знам дали претенциите ми са оправдани :D )
Навсякъде пишете (относно маслото) виж какво ти препоръчва производителя. Да ама аз нямам никаква документация за Голфчето. Като го купих нищо не ми дадоха. Дайте някъв линк откъдето мога да проверя какво масло (за ДВГ и др.) да търся. Въобще да се запозная как производителя препоръчва да се експлоатира колата.
Благодаря предварително

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 21 фев 2007 15:44

Добре дошъл във форума!
Не се плаши и аз трудно се оправям с нея :wink:
Твоето голфче, ако е с 16клапана задължително 5W/40 пълна синтетика от сигурен магазин!
Иначе да помолим Rabbit_TDI да ни помогне в конкретния случай като най-добър специалист с търсачката :wink:

agg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agg » Пет 23 фев 2007 20:01

8 клапана си е и все още нямам идея с кво да го карам.
айде някой дето разбира и знае такова да даде линкче към така често препоръчваните изискванията на производителя

много ще съм ви благодарен

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 23 фев 2007 22:20

agg написа:8 клапана си е и все още нямам идея с кво да го карам.
айде някой дето разбира и знае такова да даде линкче към така често препоръчваните изискванията на производителя

много ще съм ви благодарен

LUBRICANTS AND CAPACITIES
Engine oil grade - cold climate SAE:5W/30
Engine oil grade - moderate climate SAE:15W/40
Engine oil grade - hot climate SAE:20W/50
Engine oil classification - moderate climate API/ACEA:SJ/A2-96
Engine oil grade - alternative - moderate climate SAE:15W/50
Engine oil classification - alternative - moderate climate API/ACEA:SJ/A2-96
Engine with filter litres:3,2

източника
Успех !

agg