Мнения относно 30 хил. сервизен интервал на VW.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Kolyo B8
Автомобил: Passat Variant B8FL DSG7
Двигател: DTSB

Re: Мнения относно 30 хил. сервизен интервал на VW.

Мнениеот Kolyo B8 » Пет 30 май 2025 7:06

MiroH написа:Малко под 30к но какво точно е сменяно не ми показах.

Ако искаш, тук или на ЛС пусни VIN-а, да проверим сервизна история и кога какво е сменявано

Потребителски аватар
MiroH
Автомобил: Passat B8
Двигател: DFGA

Мнениеот MiroH » Съб 31 май 2025 8:23

Привет,
Потвърдено не е драма да се сменя в Авточойс масло на по-къс интервал.
Приемчика само ми каза, че имам още доста време и не е необходимо, но щом искам ще я обслужат и запазихме час.
Ще се придържам за в бъдеще към правилото за 250-те моточаса.
Благодаря на всички включили се!

Kolyo B8 написа:
MiroH написа:Малко под 30к но какво точно е сменяно не ми показах.

Ако искаш, тук или на ЛС пусни VIN-а, да проверим сервизна история и кога какво е сменявано

Колега до колкото проверявах за ВИН-декодерите уж най-много и акуратна информация може да се извлече от карвертикал. Платих си проверка която не ми показа кой знае какво освен сервизен интервал на масла.
Има ли друг начин на проверка?
Мисля да запитам в дилърството, като ми дойде часа дали не могат те да ми изкарат разпечатка. Просто забравих вчера да ги попитам имах по належащи въпроси, трябваше да добавям адблу... нещо с което не се бях сблъсквал преди :icon_lol

Потребителски аватар
Traytor
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 31 май 2025 9:11

Отиваш при дилъра и за 3 минути ти изкарват разпечатката и плащаш. В порше изток в София беше 60лв.

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Съб 31 май 2025 10:08

При положение, че си закупил колата от тях няма какво да се плаща, просто поискай историята. На мен ми я предоставиха преди покупка и то на клиентски автомобил, а не техен.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Съб 31 май 2025 10:14

Обаче само на собственика на колата се дава тази инфромация. Отделно сецплаща само ако я искаш на хартия, ако искаш просто да ти кажат е безплатно.

Преди имаше един руснак, плащаше му се с крипто и пращаше пълна история за цялата VAG група. В audi-club.ru имаше тема, но после я изтриха, сега не знам какъв му е статуса.

Kolyo B8
Автомобил: Passat Variant B8FL DSG7
Двигател: DTSB

Мнениеот Kolyo B8 » Съб 31 май 2025 10:35

MiroH написа: трябваше да добавям адблу... нещо с което не се бях сблъсквал преди :icon_lol

Гледай да не препълваш резервоара за AdBlue. Пълни не повече от максималното количество, което ти изписва. Ако препълниш може да "ошашкаш" датчика за ниво на AdBlue (акустичен е)

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Съб 31 май 2025 10:56

Кажете сервиз във Сф или Вн, достатъчно надежден за безпроблемна (откъм работа и качество на масло) ъъъ... нелегална смяна на масло по средата на коментирания сервизен интервал. Не ми се ще при проблем в гаранционния срок да чуя, ааа, не става, сменял си масло и се вижда, ето и ето. Че ще е кофти тръпка. Не ми се ще и да ме гърбят двойно в официалните сервизи. Може и само масло, без филтър. Е, ако ми се стори много криминално, ще ги откарам тия 30000 км.

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Съб 31 май 2025 12:36

fur1ous написа:Обаче само на собственика на колата се дава тази инфромация. Отделно сецплаща само ако я искаш на хартия, ако искаш просто да ти кажат е безплатно.

Преди имаше един руснак, плащаше му се с крипто и пращаше пълна история за цялата VAG група. В audi-club.ru имаше тема, но после я изтриха, сега не знам какъв му е статуса.

Все още не бях собственик...колата се продаваше чрез тях от техен клиент. При положение, че автора е купил от тях по програмата Das welt auto, не виждам драма с поискването на сервизна история.

Потребителски аватар
MiroH

Мнениеот MiroH » Съб 31 май 2025 18:43

Sonny_89 написа:
fur1ous написа:При положение, че автора е купил от тях по програмата Das welt auto, не виждам драма с поискването на сервизна история.

След 10-на дни ми е часа и ще дам обратна връзка могат ли да ме запознаят с пълната сервизна история на автомобила или не.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Нед 01 юни 2025 9:24

Liminat написа:Кажете сервиз във Сф или Вн, достатъчно надежден за безпроблемна (откъм работа и качество на масло) ъъъ... нелегална смяна на масло по средата на коментирания сервизен интервал. Не ми се ще при проблем в гаранционния срок да чуя, ааа, не става, сменял си масло и се вижда, ето и ето. Че ще е кофти тръпка. Не ми се ще и да ме гърбят двойно в официалните сервизи. Може и само масло, без филтър. Е, ако ми се стори много криминално, ще ги откарам тия 30000 км.

Колега, аз си купих помпа за изсмукване на маслото за около 50-тина лева. На всеки 8000 километра го изсмуквам през отвора за щеката (изсмуква го всичкото), след което наливам ново, на Лики-Моли. На всеки 15 - 16 000 километра карам колата в сервиза за следваща смяна, защото е гаранционна и защото трябва да се сменят и филтрите. Необходимо е за сервизната история и гаранция мобилност. на 30 000 километра се сменя маслото на лизингови автомобили, които се изхвърлят на боклука след 150 - 200 хиляди километра. Моята мисля да я подаря на дъщерята, затова ги правя тези врътки.
Помпа Маслена.jpg
Помпа Маслена.jpg (27.71 KиБ) Видяна 933 пъти

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Нед 01 юни 2025 12:56

Ако се използва оригинален маслен филтър и ако не се олее с масло двигателя и кората под него никой няма как да разбере, че маслото е сменяно по средата на интервала. Пък и на никой не му е зор да разбира. Аз това с междинното обслужване го правих със Сеат-а на баща ми и никога не е имало проблем. Голфа като беше нов само веднъж му смених маслото в официалния сервиз, след което започнах да си го поддържам сам. Неговата гаранция беше само 2 години и не губех нищо.
Тънкия момент беше, че в официалния сервиз на Сеат не искаха да слагат масло, което аз си носех, въпреки, че отговаряше на стандарта VW 507.00. Затова и последната година на гаранцията рискувахме и спряхме да ходим там.

Аз даже обслужих и скоростите, понеже колата се кара само в града на къси разстояния. По книга трябва да се обслужва на 60000км заедно с Халдекса, аз направих обслужването на 45000. Маслото на кутията беше бистро, но в цедката на Халдекса имаше много черни боклуци, маслото също беше много тъмно и мътно.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Нед 01 юни 2025 19:26

Сменяш си маслото на 10000км, а на 30000 го правиш в Авточойс. И вълкът сит и агнето (двг) цяло.

Потребителски аватар
MiroH

Мнениеот MiroH » Вто 10 юни 2025 12:41

Привет колеги,
да ъпдейтвам темата.
Часът ми беше за днес, та смениха ми масла и филтри.
Казаха, че до сега е карана с Castrol EDGE PRO 5W30 и ми препоръчаха да сложа пак същото или като алтернатива на VW. Та пак съм с Castrol.
Относно сервизният интервал приемчика ми каза, че когато искам тогава мога да си го сменям при тях, като максимума са тези 30к, за да важи гаранцията.
Относно сервизната история. Безплатно е даже ми я бяха разпечатали, когато отидох да си получавам колата. Като разпечатката не е най-детайлна виждам само много общо какво е правено. Не е като на издадената фактура, на която са описани всички компоненти.
Всъщност това, което не могат да ми кажат поради правни съображения е дали автомобила е закупен и каран в БГ или е бил в чужбина.
До тук добре, сега по-притеснителната част.
Още като взех автомобила и след 2-3 седмици ми светна чека, но на следващия ден изгасна. Говорих с дилърството от което е закупена и ми казаха, че трябва да свети чека за да са сигурни за грешката, така като е изгасена не е добре да ходя. Понеже са на 100+км от мен логистично ми е по-трудно. След още 10-на дни пак светна и изгасна за ден. И този цикъл се повтори 2-3 пъти до сега.
Обясних днес за случая и направиха диагностика...запомнената грешка е от по-неприятните. Оказа се 1-ви NOX сензор... който се оказва доста скъп :eek :confused , но понеже не е закупена от тях и не е добре да я пипат те. Т.е. трябва да се свържа с дилърството от което съм я закупил и да коментирам с тях какво правим :no . Много се надявах да не влизам в подобна спирала и както предният собственик да сменям масла и филтри, но уви...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 11 юни 2025 6:15

Ами този Nox сензор, може и да е, но може и да не е. Трябва да се разменят двата и да се види ще се премести ли грешката. Ако се премести, значи е изгорял тоя сензор, сменява се колкото и да е скъп, предполагам 1200-1300 лв някъде и толкова. Ако не се премести грешката на сензорът нищо му няма и вече трябва да се ходи в официален сервиз за подробна диагностика и ремонтиране на SCR системата. Другия вариант който не препоръчвам е премахването на SCR, което по принцип е най евтиното решение, но остават азотните окиси които дишат децата ни

Потребителски аватар
MiroH

Мнениеот MiroH » Чет 12 юни 2025 5:47

К.Одаджийски написа:Ами този Nox сензор, може и да е, но може и да не е. Трябва да се разменят двата и да се види ще се премести ли грешката. Ако се премести, значи е изгорял тоя сензор, сменява се колкото и да е скъп, предполагам 1200-1300 лв някъде и толкова. Ако не се премести грешката на сензорът нищо му няма и вече трябва да се ходи в официален сервиз за подробна диагностика и ремонтиране на SCR системата. Другия вариант който не препоръчвам е премахването на SCR, което по принцип е най евтиното решение, но остават азотните окиси които дишат децата ни

Запазил съм час в дилърството от което е взета за да се прави диагностика и да се подменя евентуално.
Премахването на този етап едва ли ми е опция.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”