Аларма - съвет...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 03 май 2005 19:35

anger написа:OZZY гледам, че си от Хасково - мога да те свържа с представителя на МАК за Пловдив, аз и на двете си коли съм си ги слагал при него. Най - простата алармена система с единичен код и без входове за обемни датчици струва към 150 лв. с труда. Гаранцията е 3 години - пълна, което включва пълно обслужване. Между другото той монтира алармите на Renault на АУТО ТАШЕВ. Ако си заинтересован пиши ми на ЛС да ти дам тел. му.

Най-евтиния Мак при мен е 65лв. Има си всичко без обемен датчик. По-скъпата е около75 лв с опция за обемен датчик който обаче не влиза в комплекта. Честно казано това което предлагаш си е живо обирджийство.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 03 май 2005 20:28

Няма лошо, колега:) Това са актуални цени за Пловдив за крайни потребители. Всеки преценява според джоба си какво и откъде да си купи, нали така? Аз съм доволен от тази, бръкнал съм се за 2 алармени инсталации по 150 лв, но поне съм спокоен, че монтажа и сервиза им са повече от перфектни. Ако имах повечко средства бих се обзавел с Viper (stand back), но нито колата ми го заслужава, ното джоба ми го позволява. Имах случай преди 4 години при представителите на Gemini за Пловдив с колата на баща ми. Карам я на монтаж, след 5 - 6 часа я взимам, плащам си 120 $ като пич и си тръгвам. За нещастие, докато се прибера завивах все надясно по кръстовищата и точно пред нас тръгвам да завивам наляво, пускам мигач и сирената започва да мяфка заедно с мигането на мигача. Оттам - обратен завой и отново в бокса:) Аз си имам една теория, че човек като е некадърен по - добре да не се опитва да се изявява в най - "блестящата" си светлина!
Това е - тук според цената е качеството на монтажа и сервиза на системата! :)

Потребителски аватар
Sara01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sara01 » Вто 03 май 2005 21:19

Пасата ми е с аларма ENFORCER 100 CA, монтирана от АНДИ-Пловдив.
Дават две години гаранция,цена 175 лв.Фирмата има офиси в Стара Загора тел.042-4 66 43,602 992 и Кърджали тел.0361-6 19 89,и двата града са ти близо.
Успех в избора.

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Сря 04 май 2005 1:08

Благодаря на всички за отговорите. silent ме заинтригува с този МАК за 75лв.,само да попитам - има ли възможност да вдига стъклата защото сегашната ми аларма GEMINI е такава и не искам да се отказвам от тази опция.Колкото до обемния датчик - в колата имам в момента ултразвукови датчици в двата горни ъгъла на предното стъкло.Приличат на малки микрофончета.Дали ще могат да си се ползват с този МАК или трябва да се купува специален обемен датчик?Също и за сирената - моята си работи,има автономно захранване и също не ми се сменя.Та има ли възможност този МАК да се купи без сирената или се продава само комплект?

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 04 май 2005 9:59

Значи Мака се води модел М5100. Струва при нас 79 лв. крайна цена на дребно. Има плюс което написах управление на централно заключване и ел.стъкла и антисканираща функция. Иначе всеки има право да си определя цената на услугата и труда. Но при положение че нашия магазин не е специализиран в тази област и при положение че тук в София един монтаж е не повече от 40лв.
Евтина аларма от 65лв плюс 35лв монтаж = 100лв.
При положение че един алармаджия я купува на цена не повече от 50лв. Не влага почти никакви материали щото всичко е в комлекта или айде 5метра кабел по 10ст метъра и два диода за по 10ст всичко левче в най-лошия случай. 100лв на аларма за монтаж лично на мен ми се виждат неприлично много.

За датчиците конкретно не мога да ти кажа. По вероятно няма да се получи. Иначе за сирената влиза в комплекта.

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Сря 04 май 2005 20:40

Ok,silent,ще ти пусна ЛС ако реша нещо.Последен въпрос - с 2 дистанционни ли е комплекта?

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 04 май 2005 20:47

Silent, много си прав - 100 лв са много за 4 часа труд, но...какво да се направи - тук се продават за тиа пари. Радвам се. че човека е спечелил от мен 200 лв:)

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 05 май 2005 1:30

Не разбирам защо труда го нямате за нищо ???? :roll: :roll:

Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Пон 09 май 2005 12:14

evgenyh написа:Абе в крайна сметка ако някой си мисли че алармата ще му спаси колата е в голяма грешка :No тя е само да плаши гаргите - лапетиите и начинаещите джамбазчета - в 1ви клас, и за удобство - отключване, вдигане на стъклата, да си намериш колата на паркинг и подобни дейности :mrgreen:

Така е, алармата не може да спаси колата, но... Хубавата аларма може да забави, може да ти даде необходимата минута-две да стигнеш до колата. Освен това професорите не се хабят за някакви автомобилчета дет струват на пазара 4-5000лв. Така, че нашите коли са обект на кражба повече от кокошкари отколкото на сериозни крадци. По-добре 100тина лева отгоре за свястна аларма отколкото висене с дни пред застрахователя. Аз лично (понеже ся съм в една държава дето ни застраховки, нито мутри важат) си сложих аларма за 260 лева и винаги си слагам и една заключвачка на волана, ей така за всеки случай. Колкото и да е разбирач, елиминирането на всяко едно нещо си иска време. 8)

Последна промяна от Golf 3 -Astra 1.6 на Пон 09 май 2005 13:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 09 май 2005 12:21

Да точно така !!! Всички обезопасявания по автомобила са единствено с цел да спечелиш време !!! И колкото повече трябва да се забави крадеца толкова по-добре за теб !!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”