Постване на български... ?!?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Постване на български... ?!?

Мнениеот VW_FEN » Съб 03 юли 2004 14:11

Аз лично не съм много съгласен с твърдениетио, че след като сме българи, то задължително трябва да се пише на кирилица. Или пък аналогичното "ако не пиша на кирилица, значи не съм BG". Нагледал съм се на толкова глупости и тъпотий свързани с темата "пишете само на кирилица" по всички форуми. Значи не ми е разрешено да напиша
"izvan temata", обаче ако напиша "оффтопик" всичко е наред!!! Е за каква чистота на езика става въпрос тогава, щом като повече от половината термини в интернет са от английски език!!! Освен това тези, които искат да се пише на кирилица, трябва първо да се научат да пишат на нея, та поне да не се излагат. Защото грешки от рода на " двигателя е със турбо" са просто банални (за непросветените тук трябва да има пълен член - "двигателят" ; "със" се употребява само тогава, когато следващата дума започва със съгласна буква " с турбо"; "със съгласна". Та тези грешки масово се допускат във всички форуми, не само в този! И на мен просто ми писна да ми повтарят "пишете на кирилица", при условие, че същите тези хора допускат елементарни правописни грешки!

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Съб 03 юли 2004 14:25

Правописни грешки винаги ще има,едва ли има някой който да не допуска грешки,понякога стават и от бързане.Мисля че писането на кирилица е улеснение за всички нас,защото не мен ми е много по-лесно да прочета едно мнение написано на кирилица от колкото да разчитам разни странно комбинирани символи на "маймуница",мисля че за всички е така.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Постване на български... ?!?

Мнениеот Sunny » Съб 03 юли 2004 15:43

VW_FEN написа: "със" се употребява само тогава, когато следващата дума започва със съгласна буква " с турбо"; "със съгласна".

Това Tурбо да не би да започва с гласна, че са се пише само със "с"
Като правиш забележки давай правилните примери.
За уточнение "със" се слага само пред "с" и "з"; "във" пред "в" и "ф". Aко пък на някой му е трудно и му трябва листче за да гледа всеки път да си пише както на село с "у" и е готов :twisted: [у село; у ряката; у лево (само внимавайте да не свиете много "у лево")] :lol:

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Съб 03 юли 2004 17:00

скиффай ся. пич... мноо е по лезно да ми расвересш писанията дории изпизанни тьй на ротната... родната кирилитса отколкото на латинитса...
поне аз със сигурност съм се отказвал да разчитам писаниците на някой на latinica, просто защото изискват излишни усилия, а не защото не мога да ги разчета.... освен това... аз СЪМ Българче!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 03 юли 2004 21:26

хахаха добре хора :)))))))) няма да дрънкам повече глупости :) така е. Прави сте :lol: Е и аз даже съм допуснал грешка... за което съжалявам :) Вярно беше само за "с" и "з" :) Направо ме разубедихте тотално. Надявам се,че не ми се сърдите :)
Няма да драскам повече на латиница.
:oops:

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Нед 04 юли 2004 13:56

Радвам се ,че всичко се реши без излишни караници и разправии :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 05 юли 2004 10:50

ура убедиха те колегите....
и аз не чета постинги /чуждица/ на маймуница написани, просто ме мързи да ги разчитам

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 05 юли 2004 11:36

:D Абе наистина няма смисъл да спорим за глупости и да пълним форума с излишни теми :D

Peace brothers!!!

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот opipva4a » Пон 05 юли 2004 11:39

бъди спокоен

WDW

Мнениеот WDW » Нед 25 юли 2004 23:43

Елементарните правописни грешки се допускат именно поради тази причина,че хората забравят да пишат на Кирилица !!
А пък тази теория,която развиваш за чуждиците никак не е коректна !!!!! Запознай се с някоя мома занимаваща се с проблемите на езика и да ти разясни някои неща !!!
Всеки един език се развива и е нормално да навлизат чужди думички в неговият арсенал!!! При положение,че няма такава на Български !!! И е съвсем нормално да се напише ТУРБО, а не TURBO, т.к. тази дума е навлязла в езика ни !!! Отвори речника и ще се убедиш сам !!! Напълно нормално е да се използват чуждици особено в техническите области !!!!
Значи ли това ,че като почти всички технически понятия са от английски ние трбва да пишем на Латцка ?????? Адски тъпо е това ...
А пък ние Българите сме си овце ......... И само така като му забраниш или наредиш той може да прави нещо !!!!! Иначе той няма самосъзнание на Българин ..................
Еееееееееееееех Деди наши , Не сме достойни ние за вас !!!!

ПОДКРЕПЯМ 100% ПРОЦЕНТА АДМИНИТЕ (или по, по български - уредниците на страницата) И ИМ СВАЛЯМ ШАПКА ЗА КОЕТО !!!!

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Пон 26 юли 2004 0:10

Изображение

:wink:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 26 юли 2004 16:40

WDW, мой човек, на краставичар краставици ли ще продаваш???? Говориш със студент от Факултета по Класически и нови Филологий в Софийския Университет... демек АЗ. Тая теория, дето аз я развивам е правилна, но не искам излишно да спорим. За това престанах да се заяждам. Защото тези хора, които не разбират, но настояват че са прави, са много повече от мен.
Пет пъти повторих - има изградена система за писане на български език с латиница. Дълги години БАН (Българска Академия на Науките) се занимаваше с това нещо. И го създадоха. Друг е въпроса, че не се популяризира достатъчно и само ние го използваме при изучаването на чужд език (обозначаване на транскрибций).
Така, че дайте да спрем с тези глупости и спорове.

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 26 юли 2004 18:51

Във форума ще се пише на кирилица без значение какво са измислили от БАН.Моля да спрете с коментарите по въпроса с кирилицата защото са излишни.

ПП:Заключвам темата за да няма повече разправии.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”