Къде миете двигателите си?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 14 юни 2005 10:57

Duru написа:Личи си, че си Сливнишки герой :lol:
Аз съм столичанин!

Да последните домати ги ядох с колците...
Карам няколко служебни коли на различни автомивки, но ти си знаеш. Търкай с парцала. Само ако нещо не е в ред по пластмасариите може да се спука от пароструйката, или пък мияча е паднал от Марс.
Има няколко теми за миене на двг, та ако се научим да работим с търсачката... :ble:

Последна промяна от madmen на Вто 14 юни 2005 11:06, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Вто 14 юни 2005 10:58

Jerom написа:Честно да ти кажа аз не виждам смисъл от миене на двг. миеш го и след 1вия дъжд пак е същия като преди

Аз тази тема хич не я разбирам, не ги разбирам и тези по-автомивките дето си мият двигателите, но тяхна си работа.
След като изрично е написано, препоръчително е(доста натъртено) да не се мият двигателите, хиляди са възможните последствия и т.н.......но всякакви хора на този свят, лично аз си миех двигателя на предната кола сам с парцали, и тук таме съвсем малко парафин на пластмасовите части, и резултата беше добър, на сегашната ми кола, не знам как изглежда двигателя, само бензин сипвам. :lol:

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Вто 14 юни 2005 11:10

ChampioN написа: на сегашната ми кола, не знам как изглежда двигателя, само бензин сипвам. :lol:

Караш Поло затова :D

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Вто 14 юни 2005 11:15

Е, да си кажа често мечтая си за една като твоята, но като стана мъж, сега още съм пикльо. :lol:

П.П:Просто случих на количка, не за друго. 8)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 14 юни 2005 14:18

сакън никво миене на мотора, само ядове...преди и аз миех, но след като думнаха някои неща, сред които бобината зарязах тая простотия. Като мине зимата с парцалчето /като шампиона/ бавно с 2-3 бири за кеф+силикон за някои пластмаси и става като нов.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 14 юни 2005 17:23

Колеги вие ми извадихте акъла с т,ва миене на двг.Тъкмо се наканих да го мия и като прочетох за к,во става дума hmmmm Мойта печка си дойде от Висбаден с оригиналната кора под двигателя и досега не съм мил мотора,ама пък той дизела не се плаши много,много от вода изключая възд,филтър и стартера,лошото е ,че тия кори ги няма май по моргите gruebel те хората са си го измислили ама търговците вземат да ги свалят та да изкарат още пари от тях beat_butt2

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 22 юни 2005 15:35

Аз моята като цяла никога не я мия.Зема че я измия и пак стане същата за нула време. Но наскоро и измих двигателя , защтото сменях гарнитура и да видя дали няма да излезне теч.Момчето зави всичко, както си трябваше. Не бих казал че я изми кой знае колко хубаво, но колата си запали и си заминах веднага. Понеже и аз съм работил на автомивка , и мога да ви кажа че за да се измие хубаво двигателя , за да се отстранят мазнотийте ако има т6акива , трябва да се мие с пара и подходящ препарат, а не както масово правят - със студена вода.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 22 юни 2005 16:05

е чак пък със студена, аз 2 пъти съм го мил двигателя и 2-та пъти с топла го миха

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 22 юни 2005 17:33

веселин написа:Колеги вие ми извадихте акъла с т,ва миене на двг.Тъкмо се наканих да го мия и като прочетох за к,во става дума hmmmm Мойта печка си дойде от Висбаден с оригиналната кора под двигателя и досега не съм мил мотора,ама пък той дизела не се плаши много,много от вода изключая възд,филтър и стартера,лошото е ,че тия кори ги няма май по моргите gruebel те хората са си го измислили ама търговците вземат да ги свалят та да изкарат още пари от тях beat_butt2

на Голфовете специално кори имат само дизелите, за съжаление :cry:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 22 юни 2005 17:36

evgenyh написа:
веселин написа:Колеги вие ми извадихте акъла с т,ва миене на двг.Тъкмо се наканих да го мия и като прочетох за к,во става дума hmmmm Мойта печка си дойде от Висбаден с оригиналната кора под двигателя и досега не съм мил мотора,ама пък той дизела не се плаши много,много от вода изключая възд,филтър и стартера,лошото е ,че тия кори ги няма май по моргите gruebel те хората са си го измислили ама търговците вземат да ги свалят та да изкарат още пари от тях beat_butt2

на Голфовете специално кори имат само дизелите, за съжаление :cry:

Не е вярно

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 23 юни 2005 8:50

верно не е верно, такива като моя голф - 1.3, май също имат, казвам май, щото моя няма, ма много хора са ми казвали, че е имал :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”