mv4 написа:да ви кажа за мен най-добрия мотор винаги ще е 2000 кубика:))
още на времето карах един Опел Рекорд 2000 кубика и си бях много доволен-колата се срина но мотора докрай се държеше отлично..после преминах на по-слабички..даже по едно време карах дизел...сега твърдо съм решен да карам отново 2.0,просто трябва да пресметна дали ще ми е по джоба и ако не да видя алтернативите(1,6 и 1,8)
Чакай сега да хвана да обясня малко, защото те гледам че не чаткаш много нещата.
как стои въпроса с газта, ти искаш 2.0 мотор, ок,...........обаче препоръчително е на такъв мотор да сложиш Газов инжекцион, който върви към 1500лв. 2.0вия мотор е с мощност 115кс, след слагането на газ мощността е 102кс, или поне такава е мощността на заводската модификация на Голф4 със 2.0 мотор газ-бензин. Това е единия ти вариант.
Естествено може да сложиш и нормална стандартна газова уредба, обаче какво губиш - колата ти вече не е пълен многоточков инжекцион, а скупяваш двигателя до моно, тоест реши си сам какво да правиш.
Другия вариант е този който аз ти казвам 1.8 АБС 90 кс, който е съвсем достатъчен за купето на Голф 3, слагаш една газова за 400-500лв и си свиркаш..............
Решавай сам..........
А ако не слагаш газ, естествено е че мотора 2.0 2 Е е доста по-пъргав, мощен, и въобще по-добре.