svetlin написа:Добре де аз на моя АБФ съм му правил 240 по километраж и можеше и още. Гумите са ми стандартните ако не се лъжа 205/50/15.golf4e-abf написа:При изнасянето на по-подробни технически и динамични характеристики производителя дава"точност на спидометъра". За голф 3 2.0 16в е следната(показание/действителна)-60/56, 110/104, 150/142,224/215 като това е максималната му скорост при 6300об/мин.
Най-фрапиращата грешка съм виждал да я дават при старите Форд Мондео-при скорост от 196км/ч стрелката подминава 230.Така че за всеки модел различно. Тук не става въпрос за размери на гуми и джанти, различни от указаните от производителя, защото нещата стават съвсем други.
Тези данни са за нова кола, а нашите са на по 10-15г. Според мен точно би било показанието по МАФ тъй като няма преобразуване на сигнала от цифров в аналогов, както е при стрелката, и няма механична част. Така че кажи колко си стигал по МАФ и най-вече по оборотомер-на 5 предавка всеки 100 оборота са ти 3.4км/ч, освен ако не си с друга скоростна кутия. Размемерът на гумите е точен за абф-а.
И моята, с чип, кн филтър и някои промени по изпускателната система, подминава 240 ама само на стрелка. На 4-ка R32 240к.с и дават макс. около 240км/ч, така че....