Тампони+стабилизираща щанга

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Тампони+стабилизираща щанга

Мнениеот radotom » Пон 03 сеп 2007 16:22

Чудех се къде да плясна темата, ама защото не е само за Пассат, или само за Голф... за това тук.
Проблма ми е, че като тръгна, най-вече сутрин, имам някакво зверско скърцане. Чувам го долу, отпред, в дясно. След малко каране поутихва.
Прави ми впечатление, че се чува най-вече когато едното колело попадне в дупка и се появят сили на усукване на купето, респективно- стабилизиращата щанга.
След сума ти провеки стигнах до идеята, че няма какво друго да е, освен триене при завъртане (засукване) на стабилизиращата щанга в единия от централните й тампони, тези, на които се държи за купето.
Та въпроса ми е: Трябва ли щангата да може да превърта в тези тампони? Не трябва ли да е стегната, така, че само рамото, което стърчи напред да се накривява, а средната част на щангата, правата, да е неподвижна спрямо купето?
Утре преди да тръгна ще пръсна тампона с малко WD40 за да съм 100% сигурен, че е от там, но и сега съм убеден 99.9% че това е проблема.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 03 сеп 2007 16:27

пръсни го с течен силикон не с ВД :wink: ВДто мие не смазва :lol:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пон 03 сеп 2007 19:05

Моята щанга изглежда е изкривена някак си и стои повече към дясното колело - т.е. отдясно стърчи извън тампона повече, а отляво не се вижда. И при мен поскърцваше, сега по-скоро потропва! А иначе WD-то трябва да помогне, аз съм го използвал за смазване и върши работа!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 03 сеп 2007 19:46

Ами то идеята е по-скоро да се уверя, че е от там мизерията напълно, пък после вече ще мисля какво да го правя.
Да го талкирам ли, да го пръскам със силикон ли, да го сменям отново ли.... Че тампоните всички ги сменях преди 2-3 месеца :(

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 03 сеп 2007 20:09

Веро-то или "тест" за чинии решава проблема временно.Иначе някаква смазка на силиконова основа.И аз "скърцам" :cry: .

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”