:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

lлепило за тапициране

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

lлепило за тапициране

Мнениеот biostrong » Сря 17 окт 2007 8:55

колеги някой да знае за няккаво лепило подобно по консистенция на епоксидната смола - в смисъл да е много лепкаво - че искам да си тапицирам корите на вратите с кожа ама нали знаете какви гадни извивки имат и там се иска да залепне добре и сравнително бързо за да мога да обтегна по нататък че да не се получи нагърчено а да си е като заводско - или поне като в american hot rod :P

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 17 окт 2007 10:40

Лепилото се казва Хелмевект.
Има го във всеки магазин за домашни потреби/железария.

Потребителски аватар
monstera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот monstera » Сря 17 окт 2007 13:18

Аз използвах "Прома", 6 и нещо е кутията и ми стигна за 2 кори.
Тапицирах ги с изкуствена кожа. Естествената няма да може да се залепи без кроене и шиене. Намазваш кората, след това кожата и лепиш внимателно, без да натискаш много, защото ако се получат гънки отлепваш малко и изглаждаш. По извивките недей да опъваш кожата. При мен накрая се получи доста добър резултат, почти без гънки :D

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Сря 17 окт 2007 13:51

monstera написа:Аз използвах "Прома", 6 и нещо е кутията и ми стигна за 2 кори.
Тапицирах ги с изкуствена кожа. Естествената няма да може да се залепи без кроене и шиене. Намазваш кората, след това кожата и лепиш внимателно, без да натискаш много, защото ако се получат гънки отлепваш малко и изглаждаш. По извивките недей да опъваш кожата. При мен накрая се получи доста добър резултат, почти без гънки :D

хмм... абе просто им нямам вяра на тия българските лепила че напоследък им развалиха качеството аз иначе знам че те са за тая цел - тука продават една изкуствена кожа която е еластична в едната посока и искам да се опитам без шевове да стане цялата работа и без гънки като се има в предвид че е донякаде еластична и разчитам на това - другото което си мисля е епоксидна или полимерна смола с повечко втвърдител там кадето е подлакътника че да стегне бързо а натам вече или с друго лепило или пак с смола ама вече нормално разбъркана - хем и корите ще станат по-твърди

Потребителски аватар
monstera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот monstera » Сря 17 окт 2007 14:38

biostrong написа:...тука продават една изкуствена кожа която е еластична в едната посока и искам да се опитам без шевове да стане цялата работа и без гънки като се има в предвид че е донякаде еластична и разчитам на това...

В моя случай, след като намазах кожата, тя попи от лепилото и леко се разтегна, но при изсъхването се сви. Ако с твойто лепило също се разтегне, не трябва да я опъваш много, защото при изсъхването ще се свие и опъне още повече. (Аз така направих един несполучлив опит, като си мислех, че ще се разтегне още и после трябваше да разлепвам и тапицирам наново.) По-скоро опитай леко да я свиеш при залепването, колкото да не се получават гънки.

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Сря 17 окт 2007 14:53

и идеята ми е да започна лепенето отвътре-навън значи от подлакътника кадето е най-кривото към крайщата мисля че така ще се получи най-добре

Потребителски аватар
monstera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот monstera » Сря 17 окт 2007 14:59

biostrong написа:и идеята ми е да започна лепенето отвътре-навън значи от подлакътника кадето е най-кривото към крайщата мисля че така ще се получи най-добре

Точно така направих и аз :да:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 18 окт 2007 19:09

Със смола няма да стане - кожата се лепи с лепило за гума, мажеш 2-те части, изчакваш малко и нагрятата със сешуар или пистолет кожа се залепя с опъване и притискане с валяче или нещо такова... :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 18 окт 2007 20:51

Mонтажно лепило - неопреново 48A на "Soudal" Oколо 4,5-5лв туба 310 мл. С него лепих первази на ламинат, кабелни канали към стена и накрая на Голчо мокета / велтър / на гърба на задните седалки към ламарината им - гледано откъм багажника.

Има 1 едно "Evostock" На Ден Бравен в "Бестимекс" към 5 лв -прилича на нашето "Прома".

Има и друга вариант ама не е по джоба - "Tip Top " за транспортни ленти лепи , че няма разлепване, но е опаковка 1 кг + втърдител =47 +9 лв

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Чет 18 окт 2007 22:05

мерси колеги и аз мислех с пистолет за горещ въздух да я поразмекна малко

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”